Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πολύ μικρή η πρόοδος στην Ελλάδα"
  • [02] Φωτιά στο Ρέθυμνο
  • [03] Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο
  • [04] Πυρκαγιά στη Μάνδρα Αττικής
  • [05] Εξαρθρώθηκε πολυμελής ομάδα διαρρηκτών

  • [01] "Πολύ μικρή η πρόοδος στην Ελλάδα"

    «H Ελλάδα κρατά τη μοίρα της στα χέρια της. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να εκπληρώσει τις απαιτήσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, ως αντάλλαγμα στο ολοκληρωμένο διεθνές πακέτο στήριξης. Καμία χώρα δεν μπορεί να διώξει άλλη χώρα της ΕΕ από την ευρωζώνη» δηλώνει στη Real News ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμμματος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών- CDU, Μίκαελ Φουκς.

    Σημειώνει πως η Γερμανία είναι έτοιμη για αλληλεγγύη και βοήθεια, αλλά οι αμοιβαίες συμφωνίες, προειδοποιεί ότι πρέπει να τηρούνται με σαφή τρόπο από όλες τις πλευρές. Τονίζει ότι έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα, όμως υπογραμμίζει ότι είναι πολύ μικρή.

    [02] Φωτιά στο Ρέθυμνο

    Φωτιά κατακαίει αυτή την ώρα θαμνώδη και χορτολιβαδική έκταση εντός φαραγγιού, κοντά στο χωριό Αβδελά, στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

    Η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους αργά σήμερα το μεσημέρι, βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, ενώ την κατάσβεση της δυσχεραίνει ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή.

    [03] Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο

    Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς, για αύριο, σε τρεις Περιφέρειες και επτά Περιφερειακές Ενότητες, της ανατολικής Ελλάδας.

    Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓενικήΓραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για αύριο, Κυριακή 19 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφέρειες Αττικής (περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία) και Κρήτης, καθώς και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ευβοίας (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), Κυκλάδων, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας.

    Η ΓΓΠΠ, έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν, άμεσα, τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [04] Πυρκαγιά στη Μάνδρα Αττικής

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση, στην περιοχή Αγ. Ιωάννης Κορακάς, στην Μάνδρα Αττικής.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στα Καλύβια Θωρικού Αττικής.

    [05] Εξαρθρώθηκε πολυμελής ομάδα διαρρηκτών

    Εξαρθρώθηκε στις 16 και 17 Αυγούστου, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τη Μεσσηνία.

    Συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας από 17 έως 38 ετών και αναζητούνται 19 συνεργοί τους.

    Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, ενεργώντας σε κάθε περίπτωση από κοινού και με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά και διέπρατταν κλοπές κατ' εξακολούθηση με την ίδια μέθοδο δράσης.

    Ειδικότερα, μέλη της οργάνωσης εισέρχονταν σε αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα, κυρίως βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης και διάφορα άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια, αφού κρατούσαν μέρος των κλοπιμαίων για προσωπική χρήση, πωλούσαν τα υπόλοιπα και προωθούσαν μέρος των χρημάτων σε άτομα στο εξωτερικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 August 2012 - 16:30:35 UTC