Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πύρινη καταστροφή για τέταρτη ημέρα στη Χίο
  • [02] Moody's: Δεν είναι αρκετές οι μεταρρυθμίσεις
  • [03] Αυξήθηκαν 1,59% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι
  • [04] Το ροζ χρυσάφι
  • [05] Ξεπέρασαν τις 130.000 οι θεατές του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών
  • [06] Γιαπωνέζα δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Χαλέπι της Συρίας
  • [07] Πέθανε η Φίλις Ντίλερ, μια από τις πρωτοπόρους γυναίκες κωμικούς
  • [08] Νεκρός 33χρονος από σφαίρες ενόπλων, στο Κερατσίνι
  • [09] "Τα επιτόκια των δανείων προς την Ελλάδα μπορεί να μειωθούν"
  • [10] Το ΡΚΚ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη βομβιστική επίθεση
  • [11] Μόσχα και Πεκίνο προειδοποιούν τη Δύση για τη Συρία
  • [12] Ο Σκρτελ ανανέωσε με τη Λίβερπουλ έως το 2016
  • [13] Ανακοίνώθηκε η μεταγραφή Τζόρβα στην Τζένοα

  • [01] Πύρινη καταστροφή για τέταρτη ημέρα στη Χίο

    Στις περιοχές Προβατά και Σιδηρούντα εντοπίζονται τα κύρια μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που συνεχίζει για τέταρτη μέρα το καταστροφικό της έργο στη Χίο.

    Η καταστροφή στο νησί είναι πολύ μεγάλη, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει καταστραφεί το 30% των μαστιχόδεντρων.

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στο Μονόπετρο Μαγνησίας, στα Πηγάδια Μεσσηνίας και στην Κοχυλού, Άνδρου.

    Καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα στα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου, όπου τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε ύφεση.

    [02] Moody's: Δεν είναι αρκετές οι μεταρρυθμίσεις

    Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investors Service εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία επέτρεψαν τη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης, αλλά η οριστική επίλυση των προβλημάτων τους θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

    "Η υλοποίηση ενός συγκεκριμένου αριθμού διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης --Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία-- επέτρεψε τη βελτίωση (της κατάστασης) αλλά δεν έχει ακόμη επιλύσει τις εξωτερικές ανισορροπίες, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε αυτές τις χώρες πριν από την κρίση", υπογράμμισε η Moody's σε ανακοίνωση Τύπου.

    "Η διόρθωση (που προκλήθηκε από αυτές τις μεταρρυθμίσεις) είναι στην καλύτερη περίπτωση ημιτελής, ανάλογα με τις χώρες και θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετά χρόνια", σημειώνει ο οίκος.

    [03] Αυξήθηκαν 1,59% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

    Αύξηση κατά 1,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφάνισε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

    Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά το μήνα Ιούλιο ανέρχονται στα 794.924 άτομα, ενώ παράλληλα καταγράφεται αύξηση των μακροχρόνια ανέργων και μικρή μείωση των επιδομάτων ανεργίας. Οι 6 στους 10 ανέργους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 54 ετών, ενώ το 90% είναι Έλληνες υπήκοοι.

    Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, οι 337.705 (ποσοστό 42,48%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 457.219 (ποσοστό 57,52%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 37,48% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 19,35%.

    [04] Το ροζ χρυσάφι

    Μοναδικό στον κόσμο είναι το ροδέλαιο Κοζάνης όπως διαπιστώθηκε από επιστημονική μελέτη που έγινε για πρώτη φορά και εντόπισε 59 οργανικές ενώσεις, με αναλογίες που καταγράφονται για πρώτη φορά στο τελικό προϊόν.

    «Από τις αναλύσεις στο χρωματογράφο μάζας, φαίνεται στο ροδέλαιο Κοζάνης η υπεροχή σε αριθμό και περιεκτικότητα ουσιών έναντι άλλων, όπως καταγράφονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος τεχνολογιών αντιρρύπανσης και διαχείρισης φυσικών πόρων του ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης.

    «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ροδέλαιο της περιοχής έχουν ήδη επιδείξει γαλλικές εταιρείες» λέει ο κ. Τσανακτσίδης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πανάκριβο προϊόν αφού από 4 τόνους ροδοπέταλα, παράγεται μόλις ένα κιλό ροδέλαιο που πωλείται προς 6000- 8000 ευρώ το κιλό!

    [05] Ξεπέρασαν τις 130.000 οι θεατές του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών

    Περίπου 132.000 θεατές παρακολούθησαν το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, που έριξε την αυλαία του στις 11 Αυγούστου και σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, έφερε στο ταμείο του 2.325.000 ευρώ.

    Αυτό το δύσκολο, κοινωνικά και οικονομικά για τους Έλληνες, καλοκαίρι το Φεστιβάλ ακριβώς εξαιτίας των συνθηκών, ήταν μικρότερο σε διάρκεια (8/6-11/8), με λιγότερες εκδηλώσεις (57) και περιορισμένο χωροταξικά.

    Με λιγότερες ξένες παραγωγές (μόνο έξι) και περισσότερες ελληνικές (19), στο σύνολο των 25 θεατρικών παραστάσεων.

    Δύο από τις παραγωγές που έκαναν την «πρώτη» τους στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ, θα συνεχίσουν τη διαδρομή τους σε μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού (''Πρώτη Ύλη'', του Δημητρη Παπαϊωάννου και ''Η μπαλάντα του γέρο ναυτικού'', με τη Φιόνα Σω).

    [06] Γιαπωνέζα δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Χαλέπι της Συρίας

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί το θάνατο γιαπωνέζας δημοσιογράφου που κάλυπτε τις συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Japan Press.

    "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως πρόκειται για την Μίκα Γιαμαμότο", 45 ετών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου και πρόσθεσε πως η δημοσιογράφος βρέθηκε εν μέσω πυρών ενώ κάλυπτε τις συγκρούσεις ανάμεσα στα συριακά στρατεύματα και τους αντάρτες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

    Η Γιαμαμότο είχε καλύψει πολλές ένοπλες συγκρούσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Είναι η τέταρτη ξένη δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή της στη Συρία από την έναρξη των συγκρούσεων τον Μάρτιο του 2011.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [07] Πέθανε η Φίλις Ντίλερ, μια από τις πρωτοπόρους γυναίκες κωμικούς

    Η Φίλις Ντίλερ μια από τις πρωτοπόρους γυναίκες κωμικούς και η πρώτη διασημότητα που μίλησε ανοιχτά για την αισθητική χειρουργική στο Χόλιγουντ, πέθανε τη Δευτέρα στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 96 ετών, ανακοίνωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο εκπρόσωπος της Φρεντ Ουέστμπρουκ.

    Η Ντίλερ μητέρα έξι παιδιών, ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1950 σε stand up κόμεντι. Μετείχε στα αμερικανικά τηλεοπτικά δρώμενα από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 έως τη δεκαετία του 1980.

    Η ηθοποιός που ήταν γνωστή για το αυτοσαρκαστικό της χιούμορ και την εμφάνισή της, έκανε την πρώτη πλαστική χειρουργική το 1972, κάτι που τελικά εξελίχθηκε σε ένα διαρκές ανέκδοτο στους κύκλους του Χόλιγουντ.

    [08] Νεκρός 33χρονος από σφαίρες ενόπλων, στο Κερατσίνι

    Νεκρός από τις σφαίρες δύο ενόπλων που επέβαιναν σε μηχανή, έπεσε τα ξημερώματα στη οδό Ερμού 7-9 στο Κερατσίνι, 33χρονος Ελληνας.

    Η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών συμμοριών της νύχτας.

    [09] "Τα επιτόκια των δανείων προς την Ελλάδα μπορεί να μειωθούν"

    Οι πιστωτές της Ελλάδας ενδέχεται να προσαρμόσουν τα επιτόκια των δανείων διάσωσης, δήλωσε ο Γερμανός βουλευτής Νόρμπερτ Μπάρτλε, εκπρόσωπος για τη δημοσιονομική πολιτική του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, σημεία της οποίας αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που τέθηκαν με τα προγράμματα βοήθειας, δήλωσε ο κ. Μπάρτλε, προσθέτοντας ότι μόνο μικρές αλλαγές είναι νοητές, όπως αυτές στα επιτόκια.

    Εξάλλου, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Μίκαελ Μάιστερ, σημεία της οποίας αναμεταδίδει επίσης το Bloomberg, δήλωσε ότι οι αλλαγές που γίνονται στην ελληνική οικονομία είναι πολύ αργές και ότι η Ελλάδα πρέπει να κρίνει τον επόμενο μήνα, αν θα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη.

    [10] Το ΡΚΚ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη βομβιστική επίθεση

    Κούρδοι αντάρτες δήλωσαν σήμερα ότι δεν ευθύνονται για την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου αργά χθες στην πόλη Γκαζιαντέπ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι.

    "Οι μαχητές μας δεν έχουν καμία σχέση με την έκρηξη αυτή", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΡΚΚ, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Firat News που πρόσκειται στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [11] Μόσχα και Πεκίνο προειδοποιούν τη Δύση για τη Συρία

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε τη Δύση να μην προβεί σε μονομερή ενέργεια κατά της Συρίας και τόνισε ότι Ρωσία και Κίνα συμφωνούν ότι οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ είναι ανεπίτρεπτες, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    "Η Ρωσία και η Κίνα βασίζουν τη διπλωματική τους συνεργασία στην ανάγκη να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες του διεθνούς δικαίου και των αρχών που περιλαμβάνονται στον Χάρτη του ΟΗΕ και να μην επιτρέπεται η παραβίασή τους", φέρεται ότι δήλωσε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το Ιντερφάξ, σε συνάντησή του με τον Ντάι Μπινγκούο, σύμβουλο του κινεζικού κράτους.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [12] Ο Σκρτελ ανανέωσε με τη Λίβερπουλ έως το 2016

    Ο Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, Μάρτιν Σκρτελ, ανανέωσε τη συνεργασία του με τους «κόκκινους» για δύο ακόμη χρόνια, που σημαίνει ότι ο 27χρονος διεθνής άσος θα παραμείνει στο «Ανφιλντ» ως το 2016.

    Το προηγούμενο συμβόλαιο του Σλοβάκου σέντερ μπακ έληγε το 2014, αλλά η διοίκηση της διάσημης αγγλικής ομάδας για να του κλείσει τα αυτιά στις «σειρήνες» άλλων ομάδων, τον «έδεσε» για δύο επιπλέον χρόνια. Ο Σκρτελ μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ το 2008 από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αντί δέκα εκατ. ευρώ.

    [13] Ανακοίνώθηκε η μεταγραφή Τζόρβα στην Τζένοα

    Ολοκληρώθηκε και τυπικάτη Δευτέραη μετακίνηση του Αλέξανδρου Τζόρβα στη Τζένοα. Ο διεθνής γκολκίπερ παραχωρήθηκε μαζί με τον Παραγουανό Χάρα Μαρτίνες από την Παλέρμο ως αντάλλαγμα για τον Στιβ Φον Μπέργκεν, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Τζένοα τον Ιούνιο, μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην Τσεζένα.

    Οσο για τον 30χρονο Τζόρβα, η αλλαγή αυτή είναι ευκαιρία να επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο, καθώς στην Παλέρμο είχε χάσει τη θέση του βασικού με συνέπεια να "υποβαθμιστεί" και στην εθνική Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 August 2012 - 8:30:39 UTC