Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μινωική έπαυλη αποκαλύφθηκε στην Ιεράπετρα
  • [02] Πέθανε ο τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης
  • [03] Ντε Στάνταρντ: Η Ελλάδα θα λάβει τελικά παράταση
  • [04] Ξεκινά η υπογραφή των συμβάσεων με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
  • [05] Μ. Χαρακόπουλος: Γρήγορα η καταγραφή ζημιών στη Χίο
  • [06] Σε εξέλιξη τρεις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο
  • [07] Η αρχαία Ολυμπία "ταξιδεύει" στο Βερολίνο

  • [01] Μινωική έπαυλη αποκαλύφθηκε στην Ιεράπετρα

    Μινωικό κτίριο, χρονολογούμενο από το 1.600 έως το 1.400 π.Χ.,έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη θέση Γαϊδουροφάς, στην Ανατολή Ιεράπετρα, σε υψόμετρο 900 μέτρων.

    Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, κάνουν λόγο για ένα σημαντικό κτίριο, το οποίο με τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά που προκύπτουν από την ανασκαφή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έπαυλη.

    Η όλη ανασκαφή πραγματοποιείται στο πλαίσιο πενταετούς ερευνητικού προγράμματος που υλοποιεί και χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη χρηματική στήριξη ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με επικεφαλής τον λέκτορα Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Γιάννη Παπαδάτο, και υποδιευθυντή τον Γεραπετρίτη αρχαιολόγο Κωστή Χαλικιά, διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

    [02] Πέθανε ο τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης

    Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης σε ηλικία 80 ετών. Ο Μιχάλης Μενιδιάτης, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό προβλήματα υγείας.

    Ο νεαρός Μιχάλης Καλογράνης όπως ήταν τα πραγματικό του επίθετο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μενίδι. Ο πατέρας του εργαζόταν ως φύλακας στη Λαχαναγορά. Από μικρό παιδί τον συγκίνησε ο ήχος του μπουζουκιού. Ανέβηκε στο πάλκο για πρώτη φορά- παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πατέρα του- το 1953, στη «Δροσιά» του Δημήτρη Γκίκα στο Μενίδι, όπου εμφανιζόντουσαν οι Μιχάλης Δασκαλάκης, Τάκης Μπίνης, Γιώργος Λαύκας και Γεράσιμος Κλουβάτος.

    [03] Ντε Στάνταρντ: Η Ελλάδα θα λάβει τελικά παράταση

    Την εκτίμηση ότι, τελικά, θα δοθεί παράταση στην Ελλάδα, αλλά όχι το αμέσως επόμενο διάστημα, διατυπώνει η φλαμανδόφωνη εφημερίδα «Ντε Στάντααρντ» (De Standaard), σε εκτενή ανάλυσή της που δημοσιεύεται σήμερα και φέρει τον τίτλο «Η ευρωκρίση ξαναεπιστρέφει». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα παραμένει ο μεγάλος πρωταγωνιστής και αναμένεται να συγκεντρώσει εκ νέου τα φώτα της δημοσιότητας τις επόμενες εβδομάδες.

    Η De Standaard σημειώνει ότι το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για την Ελλάδα, στο βαθμό που η τελευταία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να απεμπλακεί από το θανάσιμο σπιράλ δρακόντειων περικοπών- βαθιάς ύφεσης και συσσώρευσης χρεών. Προστίθεται ότι η Ελλάδα αναζητά απεγνωσμένα επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, με το σκεπτικό ότι, σε αντίθετη περίπτωση, η κατάσταση θα καταστεί ανεξέλεγκτη και θα χρειαστούν ακόμα περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, η σκέψη και μόνο για χορήγηση ενός τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για πολλές βορειοευρωπαϊκές χώρες, συμπληρώνει η εφημερίδα.

    Στη συνέχεια, η εφημερίδα σημειώνει ότι το πλεονέκτημα της επιμήκυνσης του προγράμματος είναι ότι αποτελεί τη λιγότερο δαπανηρή λύση και προσθέτει ότι οι δανειστές θα πρέπει να δείξουν λίγο περισσότερη υπομονή.

    [04] Ξεκινά η υπογραφή των συμβάσεων με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

    "Ξεκινά από αύριο η υπογραφή των συμβάσεων που εκκρεμούν εδώ και καιρό με τους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και υπάρχει δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την τακτική πληρωμή των επισκέψεων των συμβεβλημένων γιατρών εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του μηνός, σύμφωνα και με τις συμβατικές υποχρεώσεις του οργανισμού".

    Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο, παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη και του αντιπροέδρου Κυριάκου Σουλιώτη.

    [05] Μ. Χαρακόπουλος: Γρήγορα η καταγραφή ζημιών στη Χίο

    Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ είναι σε συναγερμό για την καταγραφή των ζημιών, τόνισε, μιλώντας στη ΝΕΤ,ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφερόμενος στις πυρκαγιές που εκδηλώνονται σε πολλά σημεία της χώρας.

    Ειδικά για τη Χίο, ο κ. Χαρακόπουλος είπε πως η εικόνα «είναι σοκαριστική». «Στόχος μας», πρόσθεσε, «είναι να κινηθούμε με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς, προκειμένου να υπάρξει η καταγραφή των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο και η δημιουργία του φακέλου των ΠΣΕΑ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να τον υποβάλλουμε προς έγκριση στην ΕΕ». Η μαστίχα, συμπλήρωσε, είναι προϊόν κατά μείζονα λόγο εξαγώγιμο και «εμείς θέλουμε να στηρίξουμε εξαγωγικές δραστηριότητες στον πρωτογενή μας τομέα».

    [06] Σε εξέλιξη τρεις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο

    Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Η μία από αυτές εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στον Αυλώνα Τριφυλλίας, ενώ οι άλλες δύο, στον Σολομό Κορινθίας και την Τροιζήνα, συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα το καταστροφικό τους έργο.

    Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Σολομού έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως από το 108,2χλμ. έως το 124,6χλμ. και η κυκλοφορία των οχημάτων, από και προς την Τρίπολη, διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-'Αργους.

    Τα πύρινα μέτωπα στη Μάνη και την Αρκαδία έχουν τεθεί υπό έλεγχο και παρακολουθούνται από δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

    [07] Η αρχαία Ολυμπία "ταξιδεύει" στο Βερολίνο

    Περισσότερα από 500 αρχαία αντικείμενα από την Ελλάδα -κάποια από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό- θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ο επισκέπτης της έκθεσης «Ολυμπία: μύθος, λατρεία, αγώνες», που ξεκινά στις 31 Αυγούστου 2012 στο Μουσείο Martin-Gropius-Bau στο Βερολίνο. Το μεγάλο αυτό πανόραμα συμπληρώνεται από σημαντικά εκθέματα που προέρχονται επίσης από το Βατικανό, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Δρέσδη και το Μόναχο.

    Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2013, είναι αφιερωμένη στο ιερό της Ολυμπίας, στην τοπική λατρεία, καθώς και στους αθλητικούς αγώνες που οργανώνονταν εκεί κάθε τέσσερα χρόνια και αποτέλεσαν την έμπνευση για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 August 2012 - 14:30:36 UTC