Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εισαγγελική παρέμβαση για τις περικοπές στις αποδοχές των ΔΕΚΟ
  • [02] Δεν πήραν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας
  • [03] Προκηρύσσονται θέσεις για γιατρούς
  • [04] Περιμένουν να "μιλήσει" το κινητό
  • [05] Έρευνα του ΣΔΟΕ για όσους δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις

  • [01] Εισαγγελική παρέμβαση για τις περικοπές στις αποδοχές των ΔΕΚΟ

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις περικοπές στις αποδοχές σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί από το 2011 και δεν εφαρμόστηκαν, παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

    Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι σε πολλές ΔΕΚΟ όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε ο νόμος του 2011 για περικοπές κατά 35% των αμοιβών και επιβολή πλαφόν 1.900 ευρώ στο μέσο μισθολογικό κόστος, αλλά διευθυντικά στελέχη και κατηγορίες εργαζομένων αύξησαν τις αμοιβές τους «διά της πλαγίας οδού», δηλαδή με χορήγηση ειδικών ή έκτακτων επιδομάτων και αποζημιώσεων ή με πλασματικές υπερωρίες και έξοδα κίνησης.

    Μάλιστα, αρμόδιοι παράγοντες έκαναν λόγο για υπόγειες συμφωνίες μεταξύ στελεχών και συνδικαλιστών για παράκαμψη του νόμου και χορήγηση «αθέατων» αυξήσεων στις αποδοχές, επισημαίνοντας ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι διοικήσεις, παρά τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, δεν απέστειλαν αναλυτικά στοιχεία για τις μισθολογικές δαπάνες της διοίκησης και του προσωπικού.

    [02] Δεν πήραν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας

    Οι μισές από τις ομάδες που δικαιούνται να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λίγκα με βάση την κατάταξή τους στην περσινή σεζόν, δεν πήραν άδεια συμμετοχής! Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέτασε σήμερα ένδεκα φακέλους εκ των οποίων βρήκε πλήρεις μόνο αυτούς των ΠΑΕ Βέροια, Κέρκυρα και Λεβαδειακός, ενώ ελλείψεις διαπίστωσε σε αυτούς των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρη, Πανθρακικού, Πλατανιά, ΟΦΗ και Πανιωνίου.

    Ετσι, αυτές οι οκτώ ομάδες πήραν διορία έως την Παρασκευή, δηλαδή 24 ώρες πριν τη "σέντρα" του νέου πρωταθλήματος. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, τίθεται θέμα έγκαιρης έναρξης της αγωνιστικης περιόδου στην προγραμματισμένη ημερομηνία.

    Πιστοποιητικά συμμετοχής είχαν ήδη πάρει από την πρώτη εξέταση των φακέλων οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη.

    [03] Προκηρύσσονται θέσεις για γιατρούς

    Υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, η προκήρυξη πρόσληψης 265 επικουρικών γιατρών για την κάλυψη αναγκών των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, του ΕΚΑΒ, των τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και του Κέντρου Δηλητηριάσεων.

    Εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί η προκήρυξη πρόσληψης άλλων 135 επικουρικών γιατρών για τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και τα Νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, συνολικά θα προκηρυχθούν 400 θέσεις επικουρικών ιατρών, «η κάλυψη των οποίων θα επιλύσει το πρόβλημα των εμφανιζομένων αναγκών, κυρίως στις νοσοκομειακές μονάδες της περιφέρειας και ιδιαίτερα της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας».

    [04] Περιμένουν να "μιλήσει" το κινητό

    Την προσδοκία ότι τελικά θα«μιλήσει» το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο διαμέρισμα του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου, στη Λαμία,πουκατηγορείται για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία στην Πάρο, έχουν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες.

    Αργά το βράδυ της Δευτέρας εστάλησαν στην Αθήνα ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο, τα οποία βρέθηκαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, καθώς επίσης και ένα πολυμηχάνημα που ήταν συγχρόνως εκτυπωτής και σκάνερ.

    Επίσης, βρέθηκε και εστάλη στην Αθήνα ένα μηχάνημα πλαστικοποίησης, κουτιά με διαφάνειες πλαστικοποίησης και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

    Σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα ο ρουχισμός αλλά και οτιδήποτε άλλο υπήρχε μέσα στο διαμέρισμα. Το μόνο που παραμένει στη βεράντα της συγκεκριμένης γκαρσονιέρας είναι το μπλε ποδήλατο.

    Ολόκληρη η περιοχή παραμένει υπό επιτήρηση και η κυκλοφορία σε απόσταση ακόμη και 200 μέτρων έχει απαγορευθεί. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι κάτοικοι της πολυκατοικίας στους οποίους επιτρέπουν την ελεύθερη πρόσβαση.

    [05] Έρευνα του ΣΔΟΕ για όσους δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις

    Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για 425 μεγαλοστελέχη τραπεζών που δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και για 1.727 πρόσωπα που διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τα τρία δισ. ευρώ, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

    Την έρευνα θα πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ που καλείται να διενεργήσει ενδελεχή φορολογικό έλεγχο για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα για όλα τα παραπάνω πρόσωπα καθώς και να εντοπίσει εκείνους που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 August 2012 - 16:30:36 UTC