Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα διαψεύσουμε όσους ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ
  • [02] Επεισοδειακός "Ξένιος Ζευς" στην Κόρινθο
  • [03] Νέο κύμα καύσωνα
  • [04] Προφυλακιστέος ο Τ. Θεοφίλου
  • [05] "Χαριστική βολή στους Έλληνες και όχι τελευταία ευκαιρία τα όσα ζήτησε ο Γιούνκερ"
  • [06] Σε κρίσιμα χαμηλό σημείο η στάθμη των ποταμών της Κροατίας
  • [07] Αλ. Στουμπ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ
  • [08] "Μεγάλη έκπληξη" στην υπόθεση Ασάνζ υπόσχεται συνήγορός του

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα διαψεύσουμε όσους ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ

    Στο Βερολίνο θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος την Παρασκευή το πρωί θα συναντήθει με την καγκαλάριο της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα δει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Το ραντεβού με την Αγκ. Μέρκελ είναι στις 11:45 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει γεύμα και μετά κοινές δηλώσεις των δύο αρχηγών. Με τον κ. Ολαντ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί.

    Σήμερα το πρωί ο κ. Σαμαράς είχε εκτεταμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για τις συζητήσεις που είχε χθες με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώ συζήτησαν και την στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς στις συναντήσεις του με Μέρκελ και Ολάντ.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Γιούνκερ στην χώρα μας και θεωρούν ότι θα συμβάλει και στην επιτυχία του ταξειδιού του κ. Σαμαρά, σε Βερολίνο και Παρίσι. Φυσικά ο πρωθυπουργός θα έχει με τους δύο ηγέτες εκτεταμένες συζητήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και για τις εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Ο κ. Σαμαράς ο οποίος επιδιώκει την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας θα υποστηρίξει ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα και το επόμενο διάστημα θα κάνει περισσότερα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων και της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Θα θέσει τα ελληνικά αιτήματα, αν και στις συναντήσεις αυτές δεν θα ληφθούν αποφάσεις. Το ζήτημα της επιμήκυνσης, αλλά και της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου, βρίσκονται εκ των πραγμάτων στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως ανέφερε χθες στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Eurogroup. Καθοριστική θα είναι για τα αιτήματα της Ελλάδας η έκθεση της τρόικας, η οποία θα έλθει ξανά στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα. Ο κ . Σαμαράς πάντως θέλει με τις συναντήσεις του με τους κ.κ. Μέρκελ και Ολάντ και από τις δηλώσεις που θα κάνουν, να βελτιωθεί το κλίμα για την χώρα μας που επηρεάζεται από τοποθετήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και δυσχεραίνει τις προσπάθειες οικονομικής σταθεροποίησης. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο κ. Γιούνκερ ότι οι δηλώσεις περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη συντηρούν κλίμα ανασφάλειας στις διεθνείς αγορές και εμποδίζουν την προώθηση των αποκρατικοποίησεων.

    Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξείδι του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής Χρήστος Σταικούρας, ο βουλευτής Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου Σταύρος Βασιλόπουλος και ο σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα Σταύρος Παπασταύρου. Τελικά ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος όπως του συνέστησαν οι γιατροί, λόγω της ευαίσθητης μετεγχειρητικής κατάστασης του δεξιού του ματιού που ακόμη επηρεάζεται από τις υψηλές πιέσεις στα μεγάλα ύψη.

    Διαβάστε επίσης: Α. Σαμαράς: "Θεαματική" θα είναι η επάνοδος της Ελλάδας

    [02] Επεισοδειακός "Ξένιος Ζευς" στην Κόρινθο

    Επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη της Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης "Ξένιος Ζευς".

    Η κίνηση της αστυνομίας να συγκεντρώσει τους λαθρομετανάστες που συνέλαβε, στο στρατόπεδο της Κορίνθου μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, έγινε αντιληπτό από τους πολίτες της Κορίνθου και περί τα 200 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, εμποδίζοντας τις κλούβες της αστυνομίας.

    Η αστυνομία πρόλαβε να περάσει μέσα στο στρατόπεδο περίπου τα 200-250 λαθρομετανάστες, ενώ απ' έξω παραμένουν μέσα σε κλούβες περί τα 100 άτομα που έχουν συλληφθεί.

    Στην πύλη του στρατοπέδου, η κατάσταση είναι έκρυθμη με τους πολίτες να διαμαρτύρονται, ενώ απέναντί τους έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν φτάσει από την Πελοπόννησο και την Αττική. Αυτή την ώρα υπάρχει κόσμος συγκεντρωμένος στο σημείο, που διαμαρτύρεται για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, ενώ από νωρίς το πρωί βρίσκεται εκεί ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, υποστράτηγος, Ηλίας Γεωργόπουλος.

    Με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου στις 7.00 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που αντιδρά στην μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τη συντεταγμένη αντίδρασή τους.

    Ο αντιδήμαρχος Κορίνθου Χαράλαμπος Καμπούρης μιλώντας στο ΑΜΠΕ σημείωσε ότι η δημοτική αρχή είναι κάθετα αντίθετη στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνονται τέτοιου τύπου ενέργειες κι επιχειρήσεις, χωρίς η πολιτεία να λαμβάνει υπόψη και χωρίς να έχει λόγο η δημοτική αρχή της πόλης», ενώ πρόσθεσε πως έχουν πληροφόρηση ότι «μεταφέρθηκαν λαθρομετανάστες στην Κόρινθο κι από άλλες περιοχές».

    Παράλληλα εκτάκτως συνεδριάζει για τον ίδιο λόγο και ο εμπορικός σύλλογος της Κορίνθου, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος με δηλώσεις του επεσήμανε πως έχει πληροφορηθεί ότι «έχουν μπεί στο στρατόπεδο 400 λαθρομετανάστες», συμπληρώνοντας πως είναι λάθος να γίνει το 6ο σύνταγμα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.

    «Δυστυχώς οι υπουργοί δεν μας άκουσαν, θεωρώ ότι είναι μέγα λάθος, θεωρώ ότι όλοι οι φορείς πρέπει σήμερα το μεσημέρι να έρθουν στην σύσκεψη του Επιμελητηρίου. Θεωρώ ότι είναι πολύ κακό για την πόλη, δίπλα στα λύκεια, δίπλα στο αθλητικό κέντρο, μέσα στην πόλη να έχουμε ένα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών», ανέφερε.

    [03] Νέο κύμα καύσωνα

    Ένα ακόμα κύμα καύσωνα προστίθεται στην παρατεταμένη ζέστη αυτού του θερμού καλοκαιριού, από σήμερα Πέμπτη. Η θερμοκρασία, από νωρίς το πρωί, άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά και να αναμένεται να φτάσει αργά το μεσημέρι στους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ εκτιμάται ότι το Σαββατοκύριακο θα «χτυπήσει» κατά τόπους και ίσως να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

    Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι από την Τρίτη, ο υδράργυρος θα πέσει αισθητά σε όλη τη χώρα και θα ξαναγυρίσει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνη Λάλο, το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει τέσσερεις ημέρες, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα, στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, όπου από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει να πέφτει το θερμόμετρο, ενώ στα ανατολικά και νότια, καθώς και στην Αθήνα, θα δροσίσει από την Τρίτη. Η πιο ζεστή μέρα θα είναι η Κυριακή, μιας και οι άνεμοι θα εξασθενίσουν ακόμα και στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς. Η υγρασία θα είναι αυξημένη, γι' αυτό ανεξάρτητα με το τί θα δείξει ο υδράργυρος, η δυσφορία θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

    «Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε υψηλές θερμοκρασίες μέσα στον Αύγουστο, είναι απόλυτα φυσιολογικό για το καλοκαίρι», αναφέρει ο κ. Λάλος και συμπληρώνει ότι «ο Ιούλιος που πέρασε ήταν από τους πιο θερμούς των τελευταίων ετών και από ό,τι φαίνεται το ίδιο θα ισχύσει για και για τον Αύγουστο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις στατιστικές στο τέλος του μήνα για να μιλήσουμε με βεβαιότητα».

    [04] Προφυλακιστέος ο Τ. Θεοφίλου

    Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου για την υπόθεση της δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία που προηγήθηκε στην Alpha Bank, μετά την απολογία του ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι την επίμαχη ημέρα δεν βρισκόταν καν στο νησί.

    Αυτή τη στιγμή ο Τ.Θεοφίλου οδηγείται στον εφέτη ειδικό ανακριτή Κώστα Μπαλτά, για να απολογηθεί και για τις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει και συγκεκριμένα για ένταξη στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

    Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Σπύρος Φυτράκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ αμφισβήτησε τον τρόπο λήψης γενετικού υλικού DNA από το οποίο προκύπτει η ενοχή του δράστη. Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ένα δικονομικό πρόβλημα, καθώς ο Θεοφίλου κατηγορείται δύο φορές για το ίδιο αδίκημα και υποστήριξε ότι κανονικά η υπόθεση που αφορά στη ληστεία της Πάρου θα έπρεπε να βρίσκεται στη Σύρο και όχι στην Αθήνα.

    [05] "Χαριστική βολή στους Έλληνες και όχι τελευταία ευκαιρία τα όσα ζήτησε ο Γιούνκερ"

    Τα όσα ζήτησε ο κ.Γιούνκερ αποτελούν «τη χαριστική βολή για τους Έλληνες και όχι τελευταία ευκαιρία» σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    «Ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από την Ελλάδα της ύφεσης, της ανεργίας και της εξαθλίωσης εξαιτίας της εφαρμογής ενός μνημονίου, το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι ανακυκλώνει την κρίση και δεν την αντιμετωπίζει, να συνεχίσει να τρώει τις σάρκες της», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στα όσα είπε χθες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προοπτική της Ελλάδος.

    Ο κ.Ζώης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, για τη στάση τους απέναντι στα όσα είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση των προθύμων εταίρων σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι αυτό θα γίνει παρακαλώντας ταυτόχρονα για την παραχώρηση ανταλλαγμάτων για επικοινωνιακή και μόνο χρήση».

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «όλα αυτά βαφτίστηκαν "τελευταία ευκαιρία" για την Ελλάδα, ενώ αποτελούν τη χαριστική βολή για τους Έλληνες».

    [06] Σε κρίσιμα χαμηλό σημείο η στάθμη των ποταμών της Κροατίας

    Η στάθμη των νερών στον ποταμό Σάβα (παραπόταμος του Δούναβη) και στα άλλα ποτάμια της Κροατίας είναι εξαιρετικά χαμηλή, λόγω των περιορισμένων βροχοπτώσεων.

    Μάλιστα, όπως δήλωσε στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina ο Ζόραν Τσάβλοβιτς από την αρμόδια υπηρεσία για την αποτροπή πλημμυρών, ο ποταμός Σάβας βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του από το 1878!

    Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Κροατίας, δεν αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις το επόμενο διάστημα, γεγονός που φαίνεται να προβληματίζει τις αρχές.

    Η ξηρασία σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού επιδεινώνουν την κατάσταση.

    [07] Αλ. Στουμπ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

    Ο Φινλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ κατήγγειλε την προσπάθεια να υψωθεί ένα "τείχος του Βερολίνου" που θα χωρίζει σε Βορρά και Νότο τη ζώνη του ευρώ.

    "Η Ευρώπη ήταν χωρισμένη για περίπου 50 χρόνια σε Ανατολή και Δύση. Είναι ανώφελο να χωριστεί σήμερα σε Βορρά και Νότο. Δεν θέλουμε ένα νέο τείχος του Βερολίνου", τόνισε ο Στουμπ, γνωστός για την στήριξη του στην ενότητα της ευρωζώνης, σε συνέντευξή του στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.

    Οι δηλώσεις αυτές γίνονται τρεις ημέρες μετά την πρόταση του Τίμο Σοΐνι, ηγέτη του κόμματος Αληθινοί Φινλανδοί να χωριστεί στα δύο η ευρωζώνη.

    Ο Στουμπ τόνισε πως είναι πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και πως η Φινλανδία δεν θα χάσει τα χρήματα που δάνεισε στην Αθήνα.

    "Η Ελλάδα θα ξεπληρώσει (τα χρέη της). Εργάζεται πάνω σε μακροπρόθεσμους στόχους και ελπίζουμε πως θα σταθεί στα πόδια της", επισήμανε.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [08] "Μεγάλη έκπληξη" στην υπόθεση Ασάνζ υπόσχεται συνήγορός του

    Ένας συνήγορος του Τζούλιαν Ασάνζ υποσχέθηκε σήμερα μια "μεγάλη έκπληξη" όσον αφορά τις κατηγορίες για βιασμούς εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Στοκχόλμη.

    Ο Ισπανός πρώην δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ο οποίος συνομίλησε επί πολλές ώρες με τον πελάτη του την Κυριακή, έκανε γνωστό πως η υπεράσπιση ζήτησε να μεταβεί στο Λονδίνο ένας σουηδός εισαγγελέας για να πάρει κατάθεση από τον Ασάνζ.

    "Πιστεύω πως αυτό θα είναι μια πολύ καλή επιλογή" για τον πρώην χάκερ, δήλωσε ο δικαστής Γκαρθόν στο περιθώριο ενός συνεδρίου στο Μπρισμπέιν, στην ανατολική Αυστραλία.

    "Δεν μπορούμε να τα αποκαλύψουμε τώρα, αλλά έχουμε ζητήσει η (σουηδική) εισαγγελία να πάρει μια κατάθεση από τον κ. Ασάνζ", διευκρίνισε ο Γκαρθόν, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα "Σίδνεϊ Μόρνινγκ Χέραλντ".

    Επιμέλεια : Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 August 2012 - 10:30:37 UTC