Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε δραματικές συνέπειες για την ΕΕ
  • [02] ΚΚΕ: Ψεύτικες ελπίδες στον λαό
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς διάθεση διαπραγμάτευσης ο πρωθυπουργός
  • [04] "Για εμπορική εκμετάλλευση ακατοίκητων βραχονησίδων μίλησε ο πρωθυπουργός"
  • [05] Πυρκαγιά στη Μαγνησία

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε δραματικές συνέπειες για την ΕΕ

    Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε δραματικές συνέπειες για όλη την Ευρώπη, υποστηρίζει σε συνέντευξή τουστην εφημερίδα Le Monde ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διαβεβαιώνει παράλληλα ότι η χώρα του μπορεί να εξέλθει από την κρίση εάν αφεθεί να «ανακτήσει την αναπνοή της», αν «της δοθεί λίγος αέρας»- όπως λέει χαρακτηριστικά.

    «Μια "Grexit" (σ.σ. έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη), όπως τη λένε, θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και επιζήμια για την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σαμαράς. «Οι κοινωνικές αναταράξεις θα μπορούσαν να γίνουν πολύ μεταδοτικές για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

    «Σε συνδυασμό με την αστάθεια στην Εγγύς και στη Μέση Ανατολή, αυτό θα μπορούσε να γίνει ένας γεωπολιτικός εφιάλτης που θα ξεπερνούσε τα ελληνικά σύνορα. Προσθέτουμε βέβαια την αντίδραση των χρηματαγορών, που θα προέβλεπαν την έξοδο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ένα ντόμινο», συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος συναντάται αύριο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και μεθαύριο (Σάββατο) με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είπε ότι θέλει να τους εξηγήσει, «με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει κι ότι αλλάζει».

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Θα διαψεύσουμε όσους ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ

    [02] ΚΚΕ: Ψεύτικες ελπίδες στον λαό

    «Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί μια εκστρατεία, με μπόλικα στοιχεία διαφήμισης, προκειμένου να καθησυχάσει και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό. Σίγουρα, σύσσωμη η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί πλήρως τόσο με τις απαιτήσεις της ολιγαρχίας του πλούτου στην Ελλάδα, όσο και της ΕΕ, η προοπτική για τον ελληνικό λαό είναι δραματική και θεωρούμε ότι το ζήτημα που τίθεται και για το οποίο πρέπει να επιλέξει ο ελληνικός λαός είναι διαχείριση της κρίσης ή διέξοδος».

    Τη δήλωση έκανε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ερωτηθείσα σχετικά με τις επαφές του πρωθυπουργού και τις συστάσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι «όποια μορφή διαχείρισης και αν επιβληθεί, είτε είναι επιστροφή στη δραχμή, είτε είναι κούρεμα, είτε είναι νέα δάνεια, - με ευρωομόλογα κλπ- για τον ελληνικό λαό η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς διάθεση διαπραγμάτευσης ο πρωθυπουργός

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι πηγαίνει να συναντήσει τους ευρωπαίους ηγέτες, Μέρκελ και Ολάντ χωρίς καμία πραγματική διάθεση διαπραγμάτευσης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά μόνο ως μία προσπάθεια επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που δεν μπορεί να κρύψει τον επικίνδυνο και καταστροφικό χαρακτήρα του νέου πακέτου μέτρων.

    Για την συζήτηση περί επιμήκυνσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι εάν και εφόσον δοθεί, δεν πρόκειται να χαλαρώσει τη θηλιά του μνημονίου στον ελληνικό λαό, αφού στην ουσία συνιστά επιμήκυνση της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης, με νέα αδιέξοδα μνημόνια τα οποία ισοπεδώνουν τους εργαζόμενους και τη χώρα.

    [04] "Για εμπορική εκμετάλλευση ακατοίκητων βραχονησίδων μίλησε ο πρωθυπουργός"

    Στο ενδεχόμενο εμπορικής αξιοποίησης ακατοίκητων βραχονησίδων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα "Le Monde", διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για "ξεπούλημα".

    Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας απάντησε: «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή».

    Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι δεν υπάρχει θέμα πώλησης βραχονησίδων και εξηγούσαν ότι ακατοίκητες βραχονησίδες θα μπορούσαν να έχουν εμπορική εκμετάλλευση για ιχθυοκαλλιέργεια, ηλιακά πάρκα, αιολικά πάρκα, μονάδες αφαλάτωσης, τουριστική αξιοποίηση.

    [05] Πυρκαγιά στη Μαγνησία

    Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιάπου ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ανάβρα Μαγνησίας.

    Για την κατάσβεσή τηςεπιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7οχήματα και 3 αεροσκάφη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 August 2012 - 14:30:37 UTC