Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμο τετ α τετ του πρωθυπουργού με την καγκελάριο
  • [02] Τη Δευτέρα η ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [03] Τέλος η πίστωση στα φάρμακα σε 17 νομούς
  • [04] Επεισοδιακός "Ξένιος Ζευς" στην Κόρινθο
  • [05] Σήμερα η ετυμηγορία στη δίκη του Μπράιβικ για τον φόνο 77 ανθρώπων

  • [01] Κρίσιμο τετ α τετ του πρωθυπουργού με την καγκελάριο

    Με διαπραγματευτικό όπλο το πακέτο των περικοπών για την επόμενη διετία, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εξετάσει τις προθέσεις των ευρωπαίων εταίρων αναφορικά με την παράταση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων λιτότητας στη χώρα μας κατά δύο χρόνια.

    Ο κ.Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα στις 11.45 το μεσημέρι στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, θα ακολουθήσει γεύμα και μετά κοινές δηλώσεις των δύο αρχηγών.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και ο βαθμός εξέλιξης του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο στις 10.30 το πρωί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ στο Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης:

    Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

    Αντ. Σαμαράς: Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε δραματικές συνέπειες για την ΕΕ

    [02] Τη Δευτέρα η ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσίασε το σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Ο κ.Αρβανιτόπουλος έκανε ακόμη γνωστό ότι έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία και σημείωσε ότι τα κενά στο διδακτικό προσωπικό θα καλυφθούν με τον διορισμό 225 εκπαιδευτικών και 12.5000 αναπληρωτών.

    Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο αφορά 200.000 οικογένειες, αλλά και της θέρμανσης των σχολείων. Και τα δύο αυτά θέματα έχουν περάσει στην αρμοδιότητα των δήμων. Το υπουργείο Παιδείας, σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, έχει συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

    Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ακόμη ότι η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα προχωρήσει.

    Ανακοίνωσε ακόμη ότι εντός του επόμενου διμήνου θα προχωρήσει το σχέδιο «Αθηνά» που αφορά στον εξορθολογισμό του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης με συγχωνεύσεις τμημάτων και καταργήσεις σχολών.

    [03] Τέλος η πίστωση στα φάρμακα σε 17 νομούς

    Προσπάθεια να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών καταβάλλει η Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δηλώνοντας ότι ξεκίνησε η διαδικασία εξόφλησης των χρεών, η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί δεν πείθονται και ήδη σε 17 νομούς έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση, ενώτην Πέμπτηκατέβασαν «ρολά» και οι φαρμακοποιοί τού Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την μη χρηματοδότηση τού ΕΟΠΥΥ.

    Το Σάββατο, εξάλλου, συνεδριάζει η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), όπου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο της πανελλαδικής αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.

    Στο μεταξύ, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών ασφαλισμένων του, για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων στις περιοχές όπου υπάρχει αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

    [04] Επεισοδιακός "Ξένιος Ζευς" στην Κόρινθο

    Με τη μεταφορά 250 παράνομων μεταναστών σε στρατόπεδο ολοκληρώθηκετην Πέμπτηο «Ξένιος Ζευς» στην Κόρινθο.

    Στη διάρκεια της επιχείρησης περίπου 200 πολίτες με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, συγκεντρώθηκαν στην πύληπροκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο κλούβας με παράνομους μετανάστες.

    Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Βασίλης Νανόπουλος επικαλέστηκε πληροφορίες για μεταφορά λαθρομεταναστών από την Αθήνα και έθεσε ζήτημα ασφάλειας, υποστηρίζοντας ότι στο στρατόπεδο υπάρχει μικρός αριθμός στρατιωτών, αλλά και οπλισμός, που δεν γνωρίζει αν έχει απομακρυνθεί.

    Ο κ. Νανόπουλος ενημέρωσε ότι, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με την παρουσία όλων των βουλευτών του νομού, συμφώνησαν όλοι να προχωρήσει η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», αλλά να γίνει η συγκέντρωση των λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές και δεν βρίσκονται μέσα στην πόλη, δίπλα σε δύο σχολεία και σε σπίτια, όπως το στρατόπεδο της Κορίνθου.

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.

    Ο δήμαρχος υποστήριξε πως «η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ανέφερε ότι «με δική μου εντολή, ήδη, δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών», ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διακόψει άμεσα την υδροδότηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού.

    [05] Σήμερα η ετυμηγορία στη δίκη του Μπράιβικ για τον φόνο 77 ανθρώπων

    Οδεξιός εξτρεμιστής Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος δικάζεται για μια από τις χειρότερες σφαγές που έχουν διαπραχθεί ποτέ στην Ευρώπη σε καιρό ειρήνης, θα μάθει σήμερα την τύχη που του επιφυλάσσει η νορβηγική δικαιοσύνη για το φόνο, πέρυσι, 77 ανθρώπων.

    Καθώς δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την ενοχή του Μπράιβικ, εφόσον έχει ομολογήσει τις πράξεις του, το δικαστήριο του Όσλο θα πρέπει να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα σχετικά με την ποινική ευθύνη του.

    Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Μπράιβικ σκότωσε αρχικά οκτώ ανθρώπους με μια βομβιστική επίθεση εναντίον της έδρας της κυβέρνησης στο Όσλο και στη συνέχεια άλλους 69, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν έφηβοι, ανοίγοντας πυρ σε μια θερινή κατασκήνωση της οργάνωσης νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια.

    Η πολυαναμενόμενη ακροαματική συνεδρίαση, την οποία θα παρακολουθήσουν επιζήσαντες και συγγενείς των θυμάτων του Μπράιβικ, θα αρχίσει στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας). Η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί μέσα στα λεπτά που θα ακολουθήσουν και στη συνέχεια οι δικαστές θα αναγνώσουν το αιτιολογικό της απόφασης -- η ανάγνωσή του μπορεί να διαρκέσει ως έξι ώρες.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 August 2012 - 6:30:39 UTC