Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πωλείται το ένα από τρία κυβερνητικά αεροσκάφη
  • [02] ΚΚΕ: Νέα σφαγή μισθών και συντάξεων
  • [03] Φωτιά στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης
  • [04] Ιταλοί ανθρακωρύχοι διαμαρτύρονται 400 μέτρα κάτω από τη γη

  • [01] Πωλείται το ένα από τρία κυβερνητικά αεροσκάφη

    Η πώληση του ενός από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη και η διάθεση των άλλων δύο για τις εκπαιδευτικές και άλλες ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως η αεροδιακομιδή ασθενών, αποφασίστηκε έπειτα από σχετικές οδηγίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικών οδηγιών του πρωθυπουργού αλλάζει το ισχύον καθεστώς για τα τρία VIP αεροσκάφη που διατίθενται στην κυβέρνηση προς χρήση, ως εξής:

  • Το αεροσκάφος EMBRAER 30 θέσεων θα παραχωρηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκπαίδευση των πιλότων των -ιδίου τύπου- ιπτάμενων ραντάρ, όσο και για την αεροδιακομιδή ασθενών, μοσχευμάτων κλπ., έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των στρατιωτικών μεταγωγικών και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

  • Το αεροσκάφος EMBRAER 13 θέσεων θα πωληθεί και το προϊόν της πώλησης θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη άλλων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • Το αεροσκάφος Gulfstream θα παραμείνει στη διάθεση της κυβέρνησης, αλλά θα παραχωρείται και αυτό -κατόπιν σχετικής αίτησης- στην Πολεμική Αεροπορία με σκοπό και πάλι την αποφυγή καταπόνησης των στρατιωτικών μεταγωγικών και τη μείωση του σχετικού κόστους.

    [02] ΚΚΕ: Νέα σφαγή μισθών και συντάξεων

    «Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει φοβισμένα και αμήχανα τη νέα σφαγή μισθών, συντάξεων και ό,τι έχει μείνει από κοινωνικές δαπάνες, που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ, ούτε την έλευση κάποιου άλλου αντιμνημονιακού σωτήρα, που θα τον σώσει από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης μέσα στον καπιταλισμό και από τη στρατηγική της ΕΕ μέσα στην ΕΕ», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, «για τα νέα μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση -ΕΕ».

    «Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι εργατική λαϊκή αφύπνιση, συμμαχία και αντεπίθεση για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    [03] Φωτιά στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

    Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε πευκοδάσος στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

    Η πυρκαγιά έφτασε στον οικισμό Ριβιέρα προκαλώντας -σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία- ζημιές σε 2-3 σπίτια, ενώ κάτοικοι του οικισμού εγκατέλειψαν τις οικίες τους.

    Στην περιοχή επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο, ενώ από ξηράς 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

    Το έργο των πυροσβεστικών μέσων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

    Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, χωρίς να απειλεί σπίτια ή εγκαταστάσεις.

    Στο σημείο βρίσκονται δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρήψεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [04] Ιταλοί ανθρακωρύχοι διαμαρτύρονται 400 μέτρα κάτω από τη γη

    Περίπου 40 Ιταλοί ανθρακωρύχοι που εργάζονται στο ορυχείο Καρμποσούλτσις, στη Σαρδηνία, κλείστηκαν σε βάθος σχεδόν 400 μέτρων με δεκάδες κιλά εκρηκτικών ζητώντας από την κυβέρνηση να διασφαλίσει το μέλλον του ορυχείου,το οποίο απειλείται με οριστική διακοπή της λειτουργίας του.

    Οι ανθρακωρύχοι έκαναν γνωστό ότι θα βγουν από το ορυχείο μόνον αν βρεθεί οριστική λύση που θα τους εγγυάται ότι θα κρατήσουν την δουλειά τους.

    Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το έλλειμμα του ορυχείου Καρμποσούλτσις ως τώρα κάλυπτε η περιφέρεια της Σαρδηνίας, αλλά από τα τέλη του 2012 δεν προβλέπεται κανένα είδος επιχορήγησης.

    Από την οικονομική αυτή δραστηριότητα ζουν πάνω από τετρακόσιες οικογένειες, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ανεργίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 August 2012 - 14:30:38 UTC