Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Τέλος» τα φάρμακα με πίστωση από τα φαρμακεία της Αθήνας
  • [02] Ελληνική ταβέρνα το "στέκι" της Μέρκελ στο Βερολίνο

  • [01] «Τέλος» τα φάρμακα με πίστωση από τα φαρμακεία της Αθήνας

    Στο χορό των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών μπαίνουν και οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, καθώς δηλώνουν σύμφωνοι με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ΠΦΣ, για αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου.

    Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ζητούν την άμεση αποπληρωμή όλων των τρεχουσών οφειλών, ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος των πληρωμών μέχρι το τέλος του έτους, τακτοποίηση των οφειλών όλων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι σήμερα, και οι οποίες ανέρχονται σε ποσό άνω των 300 εκ. ευρώ, άμεση νομοθετική προώθηση του συμψηφισμού των υφισταμένων χρεών, καθώς και των όρων που αφορούν στην υπαγωγή στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,7% του ΑΕΠ και άμεσα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, καθώς και είσπραξη από τους λοιπούς παρόχους υγείας των νομοθετημένων επιστροφών προς το ασφαλιστικό σύστημα (clawback) και εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό προς τους φαρμακοποιούς για βελτίωση της ρευστότητας.

    Και τα προβλήματα στο χώρο της υγείας δεν έχουν τέλος. Με ανακοίνωσή της η φαρμακευτική εταιρεία « Novartis Hellas» γνωστοποιεί, ότι αναστέλλει την πίστωση για έξι φαρμακευτικά σκευάσματα(Myfortic, Certican, Sebivo, Tasigna, Glivec και Afinitor), προς τον ΕΟΠΥΥ, λόγω υπέρογκου χρέους. Οι ασθενείς θα συνεχίσουν να τα προμηθεύονται από νοσοκομεία και ιδιωτικά φαρμακεία, όχι όμως και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

    [02] Ελληνική ταβέρνα το "στέκι" της Μέρκελ στο Βερολίνο

    Όταν έφυγε για τη Γερμανία, στα 25 του χρόνια, παλικαράκι ακόμα, δεν φανταζόταν ότι ο τόπος αυτός θα γίνει και δικός του και, μάλιστα, πως στο εστιατόριο που θα άνοιγε αργότερα, μεταξύ των πελατών του θα ήταν κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της χώρας, όπως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται, ανελλιπώς, περίπου 15 χρόνια τώρα, την ταβέρνα "Cassambalis" που διατηρεί ο Κώστας Κασσάμπαλης στην οδό Grolmanstrasse 35, στο Βερολίνο. Εκεί, όπου η τέχνη της γαστρονομίας βρίσκει το ταίρι της στην απόλυτη αρμονία της εσωτερικής διακόσμησης, έναν κλάδο που ξέρει καλά ο κ. Κασσάμπαλης, αφού τον σπούδασε προτού φύγει στα ξένα.

    «Γεννήθηκα στην Κηφισιά και οι ρίζες μου είναι από τη Μικρά Ασία, θεωρώ όμως τον εαυτό μου Μακεδόνα, αφού από τα εννιά μου χρόνια έζησα με τη μητέρα μου στη Θεσσαλονίκη» είναι τα πρώτα λόγια που μας είπε, περιχαρής, ο Κώστας Κασσάμπαλης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, όταν κατάλαβε ότι τηλεφωνούσαμε από την Ελλάδα.

    Ελληνική ταβέρνα με χρώματα γαλλικής μπρασερί και έργα τέχνης «Η ταβέρνα που ονειρευόμουν ήθελα να θυμίζει γαλλική μπρασερί, όπου θα κυριαρχούν τα χρώματα του μπορντό και του πράσινου κυπαρισσί, που ταιριάζουν με όλα. Το ψηλοτάβανο νεοκλασικό, από τα λίγα που απέμειναν από τους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν τελικά αυτό που ήθελα. Η 200 τ.μ. αίθουσα, που στηρίζεται μόνο σε μία εσωτερική κολώνα, μπορεί να υποδεχτεί 120 άτομα και άλλα 50 στο πλακόστρωτο που έχει μπροστά» μας περιγράφει ο κ. Κασσάμπαλης.

    Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε το «Cassambalis» η κα Μέρκελ, μαζί με τον υπ. Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε, με τον οποίο πάει συχνά, ήταν λίγο πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, είδηση που δεν πέρασε απαρατήρητη και από την «Bild».

    «Μπορεί τώρα να αναφέρθηκε η εφημερίδα στην επίσκεψη αυτή, η κα Μέρκελ, όμως, είναι από τους πρώτους πελάτες του εστιατορίου μου, που το άνοιξα πριν από περίπου 15 χρόνια» μας εξηγεί ο κ. Κασσάμπαλης και μας διαβεβαιώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «είναι μία πολύ συμπαθητική γυναίκα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 August 2012 - 14:30:37 UTC