Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καζαντζίδεια" στον 'Αγιο Κωνσταντίνο
  • [02] Μ. Ντράγκι: Η νομισματική πολιτική απαιτεί τη λήψη μέτρων εξαιρετικού χαρακτήρα
  • [03] Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
  • [04] Για «εμπαιγμό του λαού από τους κυβερνητικούς εταίρους», κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι 'Ελληνες
  • [05] Κατηγορηματικά αντίθετη σε νέες μισθολογικές περικοπές στους ένστολους η Α. Παπαρήγα
  • [06] Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν απαράβατα όρια στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν
  • [07] Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Άνοιξη
  • [08] Σόιμπλε - Ντε Γένκερ: Η έκθεση της τρόικας, προϋπόθεση για πρόσθετη βοήθεια
  • [09] Το Νοέμβριο η συμφωνία Βουλγαρίας με Gazprom για τον South Stream
  • [10] Η Ιαπωνία φέρεται να εξετάζει την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας
  • [11] Η Φιορεντίνα «έκλεισε» τον Μπερμπάτοφ

  • [01] "Καζαντζίδεια" στον 'Αγιο Κωνσταντίνο

    Ανέκδοτες φωτογραφίες του Στέλιου Καζαντζίδη από τους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου, τοπικές πίτες από τις γυναίκες της περιοχής, ποντιακοί χοροί ακόμα και διαγωνισμό ψαρέματος έξω από το σπίτι του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή περιλαμβάνει το φεστιβάλ «Καζαντζίδεια 2012» που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στον 'Αγιο Κωνσταντίνο.

    «Υπήρχε από παλιά η σκέψη γι'αυτό το φεστιβάλ. Θέλαμε όπως ο Στέλιος Καζαντίδης τίμησε την περιοχή μας να τον τιμήσουμε και εμείς» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κώστας Πετρόπουλος.

    Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας από τους λίγους τραγουδιστές, που κέρδισαν αδιαφιλονίκητα τον τίτλο του λαϊκού ερμηνευτή, αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων, τραγουδήθηκε όσο λίγοι και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους.

    Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Ναυτικός Όμιλος Αγίου Κωνσταντίνου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι Στέλιου Καζαντζίδη», «Πολιτιστικός- Μορφωτικός σύλλογος «Δαφνούς», Μουσικός Σύλλογος «Ο Ορφέας», «Σύλλογος γυναικών Αγίου Κωνσταντίνου «Η Κνήμις», Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βουνού «Επικνημίδιος».

    [02] Μ. Ντράγκι: Η νομισματική πολιτική απαιτεί τη λήψη μέτρων εξαιρετικού χαρακτήρα

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δηλώνει ότι η νομισματική πολιτική απαιτεί ορισμένες φορές τη λήψη μέτρων εξαιρετικού χαρακτήρα, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΚΤ "θα ενεργεί πάντοτε εντός των ορίων της εντολής της" και προειδοποιεί τη Γερμανία ότι η ευημερία της είναι συνδεδεμένη με μία δυναμική και ανταγωνιστική οικονομία της ευρωζώνης, σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί αύριο στη Γερμανία.

    Σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την εφημερίδα Die Zeit, ο Μάριο Ντράγκι υπεραμύνεται της πρόθεσης της ΕΚΤ να επαναδραστηριοποιήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων στην ευρωζώνη.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [03] Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

    Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η πορεία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μαζί με τους δημάρχους της χώρας, διαμαρτύρονται για την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ΟΤΑ. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη στις 10:30 το πρωί και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των δήμων.

    Με την έναρξη της πορείας, όπου παραβρέθηκαν και δήμαρχοι της Αττικής, επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι διαδηλωτές κινήθηκαν ανάποδα στην οδό Πειραιώς με τα απορριμματοφόρα, με σκοπό να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου οι διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά στις δυνάμεις της αστυνομίας, όπου σταμάτησαν την κίνηση των οχημάτων. Ακολούθησαν αντεγκλήσεις και περιορισμένη χρήση χημικών από τους άνδρες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί κάθετα στην Αγ. Κωνσταντίνου.

    Οι εργαζόμενοι στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία τους πεζοί, κατευθυνόμενοι προς την πλατεία Συντάγματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ζητώντας την ενίσχυση των προϋπολογισμών των ΟΤΑ. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι έγιναν συλλήψεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία.

    Ακολούθησαν ομιλίες των συγκεντρωθέντων στην πλατεία Κλαυθμώνος και έπειτα οι διαδηλωτές, κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια και το Μεταξουργείο, όπου και παραμένουν αυτή την ώρα.

    [04] Για «εμπαιγμό του λαού από τους κυβερνητικούς εταίρους», κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι 'Ελληνες

    «Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλοι γνωρίζουμε πως τα μέτρα έχουν κλείσει; Αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Χρήστος Ζώης, για τη συνάντηση των πολιτκών αρχηγών.

    Και πρόσθεσε ότι «σε μονοκομματική κυβέρνηση θα υπήρχαν περισσότερες και γνησιότερες διαφωνίες, από όσες δήθεν επικαλούνται οι εταίροι της σημερινής τριμερούς».

    «Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας να τελειώσει εδώ και τώρα», κατέληξε ο κ. Ζώης.

    [05] Κατηγορηματικά αντίθετη σε νέες μισθολογικές περικοπές στους ένστολους η Α. Παπαρήγα

    «Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, διαφωνούμε 100% σε οποιαδήποτε προσπάθεια νέων περικοπών στον χώρο των ενστόλων, παίρνοντας μάλιστα υπόψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία έχει ήδη υποστεί πολύμορφες περικοπές και, επίσης, δεν μιλάμε για υψηλόμισθους και δεύτερους μισθούς», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών φορέων των ενστόλων.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «ταυτόχρονα, πρέπει και οι ίδιοι οι ένστολοι να δουν τα προβλήματα τους και ενιαία με τους άλλους εργαζόμενους, από τη στιγμή που η επίθεση είναι ενιαία και, ταυτόχρονα, επισημαίνουμε ότι μέσα σε συνθήκες κρίσης, τα βάσανα αυτών των ανθρώπων δεν είναι μόνο οικονομικά, πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν για το τσάκισμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος».

    «Σήμερα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε όλους τους χώρους να δυναμώσει η ενιαία στάση και η ενιαία συνείδηση απέναντι στο εξής πρόβλημα: Την κρίση δεν την δημιούργησαν ούτε οι ένστολοι, ούτε ο εργαζόμενος λαός και, επομένως, δεν μπορούμε να πληρώσουμε όσα πληρώσαμε και, πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε να δεχθούμε τα νέα μέτρα» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

    [06] Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν απαράβατα όρια στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν

    «Επιβεβαιώσαμε ότι υπάρχουν απαράβατα όρια, τα μέτρα πρέπει να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη, να μην έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, να ληφθούν υπόψη οι θυσίες και οι συμβολές στην προσπάθεια που έχει γίνει έως τώρα, κυρίως από αδύναμους και μεσαίους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σημείωσε δε, ότι υπάρχει και ένα όριο που αφορά στα χαμηλά εισοδήματα αλλά και το όριο της μεσαίας τάξης που δεν πρέπει να διαλυθεί γιατί είναι ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας.

    «Πρέπει να λέμε την αλήθεια, θα απαιτηθούν πρόσθετες περικοπές και θυσίες, αλλά ο καθένας πρέπει να νιώσει ότι πιάνουν τόπο και είναι δίκαιες, άρα η μάχη για την ανάπτυξη και τη φοροδιαφυγή, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, πρέπει να είναι παράμετροι του πακέτου που θα παρουσιαστεί στη Βουλή και την κοινωνία», ανέφερε. Υπογράμμισε ότι απέναντι στον «καταιγισμό σεναρίων», ο πολίτης πρέπει να είναι επιφυλακτικός, «γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση τι γίνεται στην κοινωνία» και σημείωσε ότι «αυτή την αγωνία της κοινωνίας προσπαθούμε να τη συνδέσουμε με την ανάγκη (η κοινωνία) να σταθεί στα πόδια της».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι κατά τη σύσκεψη, οι τρεις αρχηγοί δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για τα μέτρα, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται επεξεργασία σε επίπεδο επιτελείων, κάτι που, όπως είπε, θα γίνει και στη συνέχεια θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Συμπλήρωσε ότι η σημερινή συζήτηση έπρεπε να είναι -και ήταν- συζήτηση για την εθνική στρατηγική, με βασικό αντικείμενο να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα και να τοποθετηθούν σε ένα πλαίσιο «ώστε να εμφανιστούμε στη Βουλή και τον λαό, εξηγώντας ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο συμφωνημένο με τους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας που μας βγάζει από το τούνελ και μας κάνει να είμαστε ασφαλείς, βάζει τέλος στην καταστροφική συζήτηση για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και αλλάζει το κλίμα για την πραγματική οικονομία». Γιατί, όπως εξήγησε, αν δεν ανασχέσουμε την ύφεση και δεν δώσουμε ξανά αισιοδοξία και προοπτική, δεν θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

    [07] Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Άνοιξη

    Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν τις 8.30 το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας στην 'Ανοιξη. Αγνωστος άντρας κατέβηκε από τη μηχανή του και αφού πυροβόλησε την τζαμαρία της Πανελλήνιας Τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Μαραθώνως 54, εισήλθε στο υποκατάστημα στο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα μόνο ο διευθυντής και ένας υπάλληλος.

    Ο δράστης, αφού πήρε άγνωστο χρηματικό ποσό, το έβαλε μέσα σε τσάντα και στη συνέχεια διέφυγε με τη μηχανή του προς άγνωστη κατεύθυνση με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

    [08] Σόιμπλε - Ντε Γένκερ: Η έκθεση της τρόικας, προϋπόθεση για πρόσθετη βοήθεια

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Ολλανδός ομόλογός του Γιαν Κις ντε Γέγκερ δήλωσαν ότι δεν μπορούν να γίνουν εικασίες για την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα πριν από την έκθεση της τρόικας για την κατάστασης της οικονομίας της χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    «Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε εικασίες» για τη χορήγηση επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός πριν από τη συνάντηση που είχε χθες με τον Γερμανό ομόλογό του στη Χάγη, προσθέτοντας ότι θα εργασθεί με τον κ. Σόιμπλε για την «αποτελεσματική» εποπτεία των τραπεζών.

    «Είναι απόλυτα σαφές ότι περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και όλοι συμφωνούμε να μην κάνουμε εικασίες πριν έχουμε αυτή την έκθεση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

    «Αυτό στο οποίο επιμέναμε πάντα είναι ότι οι χώρες πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους ως αντάλλαγμα για τα δάνεια. Και αυτό πρέπει να αντανακλάται στην έκθεση της τρόικας. Η έκθεση αυτή αφορά τη χορήγηση δόσεων με το υφιστάμενο πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Ντε Γέγκερ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «αντιρρήσεις» στην Γερμανία και την Ολλανδία όσον αφορά ένα νέο πρόγραμμα ή περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα.

    [09] Το Νοέμβριο η συμφωνία Βουλγαρίας με Gazprom για τον South Stream

    Η Βουλγαρία και η Gazprom θα ολοκληρώσουν τον Νοέμβριο μία επενδυτική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού South Stream, μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

    Η Βουλγαρία και η Gazprom θα υπογράψουν επίσης μία νέα συμφωνία παροχής φυσικού αερίου που θα προβλέπει μειωμένες τιμές κατά 11% στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Οικονομίας της Βουλγαρίας κ. Ντέλιαν Ντόμπρεβ σε συνέντευξη που έδωσε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Gazprom θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου την υποβρύχια κατασκευή του αγωγού, ο οποίος θα φθάνει από τη Ρωσία στη Βουλγαρία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

    Η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2015 θα είναι έτοιμη η πρώτη γραμμή του αγωγού, που θα δίνει τη δυνατότητα διέλευσης 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου το χρόνο. «Θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε όλες τις συμφωνίες με τη Gazprom στις 15 Νοεμβρίου», δήλωσε ο κ. Ντόμπρεβ, προσθέτοντας ότι η Βουλγαρία θέλει να περιορίσει το ποσό που θα χρειασθεί να καταβάλει για τη συμμετοχή της στην κοινή επιχείρηση που θα διαχειρίζεται τον αγωγό, το οποίο εκτιμάται σε περίπου 642 εκατ. δολάρια.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [10] Η Ιαπωνία φέρεται να εξετάζει την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας

    Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, που προσπαθεί να μεταστρέψει την κοινή γνώμη πριν από τις εκλογές, κλίνει προς το να ορίσει ως στόχο την εξάλειψη της πυρηνικής ενέργειας ως το 2030 ? κάνοντας μια σημαντική αλλαγή πολιτικής παρότι στο πρόσφατο παρελθόν, ωσότου σημειωθεί η πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα, σχεδίαζε αντίθετα να αυξήσει το ρόλο της.

    Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα αναμένεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός μηνών και καθώς το ποσοστό του Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου ηγείται, βυθίζεται στις δημοσκοπήσεις, αυξάνεται η πίεση να αξιοποιήσει τόσο το ?από τα κάτω? κίνημα εναντίον της πυρηνικής ενέργειας, όσο και το ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι θέλουν την εγκατάλειψη της ατομικής ενέργειας.

    Μια τέτοια απόφαση όμως θα σήμαινε σύγκρουση με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς μεγάλοι όμιλοι λένε ότι ένα επιθετικό πρόγραμμα για την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας θα αύξανε τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και άρα θα ανάγκαζε επιχειρήσεις να μετακινήσουν την παραγωγή τους ?και άρα πιθανώς χιλιάδες θέσεις εργασίας? σε άλλες χώρες.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [11] Η Φιορεντίνα «έκλεισε» τον Μπερμπάτοφ

    Η Ιταλία και η Φιορεντίνα θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ. Σύμφωνα με τον βουλγαρικό Τύπο οι διοικούντες τον σύλλογο της Φλωρεντίας έχουν συμφωνήσει με τον 31χρονο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με απολαβές έξι εκατ. ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να περιλαμβάνονται οι φόροι, ενώ στην αγγλική ομάδα προσέφεραν επτά εκατ. ευρώ για να συμφωνήσει στην παραχώρησή του.

    Για τον Μπερμπάτοφ είχαν εκδηλώσει, επίσης, ενδιαφέρον Λάτσιο, Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν, αλλά η Φιορεντίνα θα είναι, τελικά, η επόμενη ομάδα στην καριέρα του, καθώς σήμερα θα ταξιδέψει στη Φλωρεντία για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Βούλγαρος σταρ έχασε, την περασμένη σεζόν, τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα των «μπέμπηδων» με αποτέλεσμα να βρεθεί στον κατάλογο των υπό μεταγραφή παικτών. Ο Μπερμπάτοφ ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μάντσεστερ, η οποία δαπάνησε 45 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το 2008 από την Τότεναμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 August 2012 - 10:31:18 UTC