Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλέγεται ο νέος Γραμματέας της ΝΔ
  • [02] Η αρχαία Ολυμπία "ταξιδεύει" στο Βερολίνο
  • [03] Οδηγός ετών...100 τραυμάτισε εννέα παιδιά
  • [04] Οκτώ διμερείς συμφωνίες υπογράφει η Μέρκελ στην Κίνα
  • [05] Δεκαεννιά ανθρακωρύχοι νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο στην Κίνα
  • [06] Σε έξαρση τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στις ΗΠΑ
  • [07] Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Δημήτρης Γουσίδης
  • [08] Διαφωνία για τον βασικό μισθό
  • [09] Αρχίζει αύριο η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa

  • [01] Εκλέγεται ο νέος Γραμματέας της ΝΔ

    Ως η πρώτη εσωκομματική αναμέτρηση για τη ΝΔ χαρακτηρίζεται η εκλογή του νέου γενικού γραμματέα, που θα γίνει στις 10:30 το πρωί σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

    Στο εσωτερικό του κόμματος έχουν διαμορφωθεί δύο κυρίαρχες τάσεις που εκφράζονται από τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη και Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη.

    [02] Η αρχαία Ολυμπία "ταξιδεύει" στο Βερολίνο

    Περισσότερα από 500 αρχαία αντικείμενα από την Ελλάδα -κάποια από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό- θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ο επισκέπτης της έκθεσης «Ολυμπία: μύθος, λατρεία, αγώνες», που ξεκινάαύριο, 31 Αυγούστου 2012 στο Μουσείο Martin-Gropius-Bau στο Βερολίνο.

    Το μεγάλο αυτό πανόραμα συμπληρώνεται από σημαντικά εκθέματα που προέρχονται επίσης από το Βατικανό, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Δρέσδη και το Μόναχο.

    Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2013, είναι αφιερωμένη στο ιερό της Ολυμπίας, στην τοπική λατρεία, καθώς και στους αθλητικούς αγώνες που οργανώνονταν εκεί κάθε τέσσερα χρόνια και αποτέλεσαν την έμπνευση για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας για να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια του εντεταλμένου υπουργού για θέματα Πολιτισμού και ΜΜΕ της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας Ingeborg Berggreen-Merkel, με την οποία θα συζητήσει για θέματα αρμοδιότητάς του.

    [03] Οδηγός ετών...100 τραυμάτισε εννέα παιδιά

    Ένας οδηγός 100 ετών έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του έξω από ένα σχολείο στο Λος Άντζελες με αποτέλεσμα να τραυματίσει 11 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NBC.

    Τέσσερα από τα παιδιά φέρεται ότι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από το χθεσινό τροχαίο.

    Το ατύχημα σημειώθηκε την ώρα που τα παιδιά έφευγαν από το δημοτικό τους σχολείο και βρίσκονταν με τους γονείς τους σε περίπτερο όπου αγόραζαν σνακ.

    Ο οδηγός που ονομάζεται Πρέστον Κάρτερ έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητό του στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος εγκλωβίζοντας τέσσερα από τα παιδιά κάτω από αυτό.

    "Είχα βάλει όπισθεν για να βγω από τον χώρο στάθμευσης και να πάω σπίτι μου αλλά έχασα τον έλεγχο (του αυτοκινήτου). Τα φρένα δεν έπιασαν, κάτι έγινε. Λυπάμαι", είπε ο αιωνόβιος οδηγός.

    Ο Κάρτερ δεν συνελήφθη και έφυγε μαζί με την κόρη του, η οποία χαρακτήρισε το ατύχημα "σήμα κινδύνου" και είπε ότι ο πατέρας της δεν θα ξαναοδηγήσει. Η άδεια οδήγησης του Κάρτερ θα έληγε στις 5 Σεπτεμβρίου.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Οκτώ διμερείς συμφωνίες υπογράφει η Μέρκελ στην Κίνα

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έφτασε σήμερα στην Κίνα, για τη δεύτερη επίσκεψή της στη χώρα μέσα σε ένα χρόνο.

    Τη συνοδεύει η μεγαλύτερη γερμανική αντιπροσωπεία που έχει επισκεφτεί ποτέ την Κίνα.

    Η Μέρκελ έχει προγραμματιστεί να συναντήσει τον Κινέζο πρωθυπουργό, Γουέν Ζιαμπάο με την έναρξη της διήμερης επίσκεψης, ενώ επτά γερμανοί υπουργοί θα έχουν συνομιλίες με αντίστοιχους κινέζους ομολόγους τους.

    Κίνα και Γερμανία το διήμερο της παρουσίας της Μέρκελ στο Πεκίνο θα υπογράψουν οκτώ επίσημες συμφωνίες.

    [05] Δεκαεννιά ανθρακωρύχοι νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο στην Κίνα

    Δεκαεννιά εργάτες σκοτώθηκαν και 28 αγνοούνται από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Συνεργεία διάσωσης από άλλα ορυχεία της περιοχής έχουν σπεύσει στο ανθρακωρυχείο Σιαοτζιαουάν και μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 107 εργάτες. Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες Τετάρτη.

    Συνολικά 154 εργάτες βρίσκονταν σε στοές του ορυχείου, κοντά στην πόλη Πανζιχούα όταν σημειώθηκε η έκρηξη που μάλλον προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

    [06] Σε έξαρση τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στις ΗΠΑ

    Συνολικώς 1.590 κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου έχουν μετά τον Ιανουάριο καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η ασθένεια αυτή εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1999.

    Σύμφωνα με αμερικανούς επιδημιολόγους, "η τάση εκδήλωσης της ασθένειας επί αμερικανικού εδάφους είναι, φέτος, σαφώς ανοδική". Εξήντα έξι κρούσματα υπήρξαν θανατηφόρα, όπως ανέφερε το 'Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών και Πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων'.

    Συγκριτικά, στο τέλος του β' 10ήμερου του Αυγούστου τα κρούσματα ήταν 1.118 --εκ των οποίων τα θανατηφόρα ήταν 41, είπε η ανωτέρω πηγή.

    Πλήττεται εσχάτως δεινά το Τέξας, με 733 συνολικώς κρούσματα της ασθένειας, διευκρίνισε. Μάλιστα, στην πολιτεία αυτή έως πολύ πρόσφατα τα κρούσματα δεν ξεπερνούσαν τα 200, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών υγειονομικών αρχών. Τα 733 κρούσματα της νόσου --σε μία και μόνη πολιτεία-- αποτελούν χωρίς προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ για το χρονικό διάστημα μετά το έτος 1999.

    Οι ίδιοι επιδημιολόγοι διαβλέπουν πάντως ότι, "εφεξής η εκδήλωση της ασθένειας κατά το μάλλον ή ήττον θα περιοριστεί, επί αμερικανικού εδάφους".

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [07] Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Δημήτρης Γουσίδης

    Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γουσίδης, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και- μεταξύ άλλων- επικεφαλής του Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.

    Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν "χτυπημένος" από την επάρατη νόσο.

    [08] Διαφωνία για τον βασικό μισθό

    Απόκλιση απόψεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και του υπουργείου Εργασίας, σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, με το οποίο θα καθορίζεται στο εξής ο κατώτερος μισθός, διαπιστώθηκε κατά τη συνάντησητων κοινωνικών εταίρων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

    Στη συνάντηση, που έγινετην Τετάρτη,δεν ετέθη το ύψος του βασικού μισθού, ενώ εξετάστηκε το θέμα της διαχείρισης των πόρων των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας, που έχουν καταργηθεί, με δεδομένο ότι η θητεία της διοικούσης επιτροπής που είχε συσταθεί λήγει σε ένα μήνα.

    Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν στη σύσταση δύο επιτροπών που θα εξετάσουν τρόπους για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, καθώς και για την αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως των νέων.

    «Η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα την αυτονομία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θεωρεί ωστόσο, ότι θα πρέπει η συμμετοχή του κράτους στις διαπραγματεύσεις, να είναι πιο ουσιαστική», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

    Οπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε ότι η συνομοσπονδία αρνείται εξ αρχής να συζητήσει άλλον τρόπο διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού, εκτός από τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ χαρακτήρισε «άνισα και επώδυνα» τα μέτρα που προωθούνται.

    [09] Αρχίζει αύριο η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa

    Η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, με μισθολογικά αιτήματα, θα αρχίσει αύριο, ανακοίνωσε το γερμανικό συνδικάτο Ufo με μήνυμα προς τους εργαζόμενους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

    "Η Παρασκευή θα είναι η πρώτη ημέρα που η απεργία θα γίνει πραγματικότητα", αναφέρεται στο μήνυμα του συνδικάτου, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

    Η ακριβής ώρα και τα αεροδρόμια που θα πληγούν από την απεργιακή κινητοποίηση δεν θα ανακοινώνονται παρά έξι ώρες πριν από την έναρξη της απεργίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2012 - 6:30:38 UTC