Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: "Αυτά τα μέτρα θα είναι και τα τελευταία"
  • [02] "Βουτιά" 30% στη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
  • [03] «Η Σταχτοπούτα και η ιστορία της» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας
  • [04] Αντιδράσεις για την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από 1ης Σεπτεμβρίου
  • [05] Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για δίκαιη δίκη του Ασάνζ στις ΗΠΑ, λέει ο Κορέα

  • [01] Α. Σαμαράς: "Αυτά τα μέτρα θα είναι και τα τελευταία"

    Ως η πρώτη εσωκομματική αναμέτρηση για τη ΝΔ χαρακτηρίζεται η σημερινή εκλογή του νέου γενικού γραμματέα.

    "Πρέπει να αποφύγουμε την επιστροφή στην δραχμή", είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και προσέθεσε ότι αντίπαλος της χώρας και της παράταξης είναι το λόμπυ της δραχμής.

    Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δισ., υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο». Δήλωσε ότι είναι απαραίτητο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου που θα πάει όλο στο εσωτερικό της χώρας για να κινηθεί η οικονομία και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

    Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι είπε: «Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι τοξικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας».

    Ο κ. Σαμαράς, μίλησε και για την ανάγκη κομματικής ανασυγκρότησης, τονίζοντας: «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα. Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι μεγίστης σημασίας».

    Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Μετά την ομιλία του πρωθυπουργός ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή νέου γραμματέα μεταξύ τριών υποψηφίων του Νίκητα Κακλαμάνη, του Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Θεοδόση Λαμπρόπουλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    [02] "Βουτιά" 30% στη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

    Μεγάλες απώλειες 29,71% καταγράφει η τιμή της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι «το Τ.Τ είναι μη βιώσιμο, όπως έκριναν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

    Όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες, η πτώση οφείλεται κυρίως σε ανησυχίες μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε περίπτωση διαχωρισμού του φορέα σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και πώληση της «καλής» τράπεζας σε κάποιο ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο.

    Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για το Τ.Τ ενδιαφέρουν πάνω από 70.000 μετόχους που κατέχουν πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ το δημόσιο κατέχει ποσοστό 35%.

    Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών δεν δίνει άλλη παράταση προκειμένου η διοίκηση του Τ.Τ να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2011, γεγονός που σημαίνει ότι σήμερα ή αύριο η τράπεζα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της περασμένης χρήσης, τα οποία θα είναι ζημιογόνα.

    [03] «Η Σταχτοπούτα και η ιστορία της» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας

    Το έργο «Η Σταχτοπούτα και η ιστορία της», που βασίζεται στην γνωστή και πολυαγαπημένη ιστορία του Γάλλου παραμυθά Σαρλ Περό ανεβάζει ο θίασος «Θέατρο του Παιδιού» την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Πέτρας.

    Φιλοδοξία του σκηνοθέτη Γιάννη Κόκκινου μέσα από το συγκεκριμένο έργο, είναι να «φωτίσει» την αξία της καλοσύνης και της αγνότητας του χαρακτήρα που συμβολίζεται μέσα από το πρόσωπο της Σταχτοπούτας.

    Τα σκηνικά επιμελείται η Πολυάνα Δημητροπούλου, τις χορογραφίες η Ζωή Σαρίδου, τα κοστούμια η Εύη Μπαράκου και τη μουσική ο Μιχάλης Κόκκινος.

    Παίζουν οι : Ελένη Τριανταφύλλου, Ηλίας Νάκος, Νικολέττα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος, Ηλίας Παγούρας, Κατερίνα Μπιμπή και Βασιλική Αλεξοπούλου.

    Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας.

    Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.

    [04] Αντιδράσεις για την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από 1ης Σεπτεμβρίου

    Ανάστατοι είναι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων με ιατρική συνταγή ΕΟΠΥΥ, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου.

    «Πριν από μερικούς μήνες μου διέγνωσαν καρκίνο. Ανεξάρτητα από το σοκ και την ψυχολογική ταλαιπωρία, αυτό σημαίνει ότι από το πουθενά πρέπει να εξασφαλίσω τεράστια ποσά και να ορίσω άλλες προτεραιότητες και ισορροπίες στην ζωή μου», επισημαίνει στο ΑΜΠΕ η 27χρονη Έλενα Μαυράκη από το Χολαργό.

    Συμπληρώνει δε ότι «το ένα κουτί με φάρμακα που παίρνω κοστίζει 700 ευρώ και για κάθε χημειοθεραπεία χρειάζομαι κατά μέσο όρο τρία από αυτά... Ξέρετε τί ψυχολογική πίεση βιώνω κάθε φορά που ψάχνω φαρμακείο σε διάφορα μέρη της Αθήνας, ώστε να βρω το φάρμακο; Τί θα γίνει αν δεν το βρω ή αν δεν μου εγκριθεί από τον ΕΟΠΥΥ; Εγώ είμαι τυχερή μέσα στην ατυχία μου, καθώς λόγω ηλικίας έχω και προτεραιότητα σε σχέση με άλλους ασθενείς. Αν κάποιος άλλος δεν έχει την ηλικία μου τί θα απογίνει; Δεν φτάνει όλο αυτό που περνάμε, θα πρέπει να έχουμε το άγχος και για την διαθεσιμότητα του φαρμάκου».

    «Είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Και για εμάς τους νεότερους, αλλά και για τους συνταξιούχους. Οι γονείς μου μία ζωή έδιναν, τα έχουν πληρωμένα και παρακρατημένα τα φάρμακα τους, γιατί να πρέπει να πληρώνουν πάλι από την τσέπη τους και να ταλαιπωρούνται; Οι ασφαλισμένοι ουσιαστικά πέφτουμε όμηροι του συστήματος. Εν τω μεταξύ, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ολοένα και μειώνονται γιατί και οι ίδιοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν μέσα σε αυτό το σύστημα. Από τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει ένας πραγματικός γολγοθάς για όλους μας. Καλύτερα να είχαμε ιδιωτική ασφάλεια, να τελειώναμε μια και καλή», δηλώνει στο ΑΜΠΕ η Χριστίνα Μύτικα, ασφαλισμένη στον ΕΟΠΥΥ.

    [05] Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για δίκαιη δίκη του Ασάνζ στις ΗΠΑ, λέει ο Κορέα

    Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα τόνισε πως ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταγγέλλοντας τον κίνδυνο "πολιτικής δίωξης".

    "Σε περίπτωση που εκδοθεί στις ΗΠΑ δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για δίκαιη δίκη", δήλωσε ο Κορέα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Gama, αναφερόμενος στον Ασάνζ στον οποίο ο Ισημερινός χορήγησε στις 16 Αυγούστου πολιτικό άσυλο."Αυτό που θέλουμε είναι εγγυήσεις για μια δίκαιη δίκη και το δικαίωμα στη ζωή του Ασάνζ, όμως υπάρχουν σαφείς και σοβαρές ενδείξεις για πολιτική δίωξη", τόνισε ο ίδιος.

    Ο ιδρυτής του Wikileaks έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τον Ιούνιο προσπαθώντας να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2012 - 8:30:38 UTC