Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
  • [02] Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
  • [03] FT: "Η Ελλάδα θα πάρει την επιμήκυνση"
  • [04] Θέμα πολιτικής νομιμοποίησης των μέτρων έθεσε ο Π. Σκουρλέτης
  • [05] Σε ύφεση η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο
  • [06] Στο Βερολίνο ο Ι. Στουρνάρας την Τρίτη για συνάντηση με Β. Σόιμπλε
  • [07] Στ. Χόκινγκ: "Κοιτάξτε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας"
  • [08] ΔΗΜΑΡ: "Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία" για τα νέα μέτρα
  • [09] "Βουτιά" 85% στα κέρδη της ΔΕΗ το Α' εξάμηνο του 2012

  • [01] Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

    Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: " Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 (ΦΕΚ Α΄/178/14.7.2005), αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.» από σήμερα 30 Αυγούστου 2012 διότι κατόπιν απάντησης σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε, στις 12:53 μμ., ότι δεν θα προβεί στη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2011 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας".

    Την αντίθεσή της στις δρομολογούμενες εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξέφρασε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) με ανακοίνωσή της κάνοντας λόγο για "ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, χωρίς επιχειρήματα, αλλά ούτε και με στοιχειώδη προσχήματα που μεθοδεύει η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Τρόικας και των δανειστών της χώρας".

    [02] Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

    Στις 19:00 στο Μονακό πραγματοποιείται σήμερα η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Την Ελλάδα εκπροσωπεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.

    Πιθανοί αντίπαλοι των "ερυθρόλευκων", που βρίσκονται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και αποφεύγουν Άγιαξ, Άντερλεχτ, Γιουβέντους, Σπαρτάκ Μόσχας, Παρί Σεν Ζερμέν, Λιλ και Γαλατάσαράι είναι οι ακόλουθοι:

    Γκρουπ A

    Τσέλσι (Αγγλία)

    Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

    Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

    Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

    Άρσεναλ (Αγγλία)

    Πόρτο (Πορτογαλία)

    Μίλαν (Ιταλία)

    Γκρουπ B

    Βαλένθια (Ισπανία)

    Μπενφίκα (Πορτογαλία)

    Σαχτιόρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

    Ζενίτ (Ρωσία)

    Σάλκε (Γερμανία)

    Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

    Μπράγκα (Πορτογαλία)

    Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)

    Γκρουπ Δ

    Σέλτικ (Σκωτία)

    Ντόρτμουντ (Γερμανία)

    ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Λευκορωσία)

    Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)

    Κλουζ (Ρουμανία)

    Μάλαγα (Ισπανία)

    Μονπελιέ (Γαλλία)

    Νόρτζελαντ (Δανία)

    [03] FT: "Η Ελλάδα θα πάρει την επιμήκυνση"

    Αν η Ελλάδα δείξει ότι υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, θα της δοθεί η επιμήκυνση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, αναφέρει σε κύριο άρθρο της (editorial) η εφημερίδα Financial Times.

    Στο άρθρο σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα (για την οικονομία της), από ότι πολλοί θεωρούν, καθώς το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώνεται και το πρωτογενές έλλειμμα - πριν από τις δαπάνες για τους τόκους εξυπηρέτησης του χρέους - έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Οι πολιτικές για τη διάσωση θα αλλάξουν σημαντικά, προσθέτει το άρθρο, αν η Ελλάδα επιτύχει σύντονα πρωτογενές πλεόνασμα. Μία διακοπή της χρηματοδότησης θα ήταν λιγότερο κρίσιμη στην περίπτωση αυτή, καθώς θα οδηγούσε μεν σε μία αναγκαστική αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά θα ήταν λιγότερο επώδυνη σε σχέση με το αν υπήρχε ένα μεγάλο κενό χρηματοδότησης.

    Το σημαντικό είναι ότι μία χρεοκοπία δεν θα χρειαζόταν να οδηγήσει σε μία έξοδο από το ευρώ, αναφέρει το άρθρο. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ιδιαίτερα στην περίπτωση που η Ευρωζώνη προχωρήσει στην τραπεζική ένωση, η Ελλάδα δεν θα έχει να κερδίσει τίποτε από την έξοδό της από το ευρώ σε περίπτωση χρεοκοπίας. Η επιστροφή στη νέα δραχμή είναι λιγότερο πιθανή από ότι θεωρούν οι αγορές, καταλήγει το κύριο άρθρο της εφημερίδας.

    [04] Θέμα πολιτικής νομιμοποίησης των μέτρων έθεσε ο Π. Σκουρλέτης

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη ΝΕΤ,για τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση, είπε ότι: Βρισκόμαστε, δυστυχώς, στην κορύφωση ενός τραγικού αδιεξόδου μιας πολιτικής που εφαρμόζεται σχεδόν 2,5 χρόνια, χωρίς καμία προοπτική εξόδου από αυτή την κρίση. Χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα, παρά μόνο την πλήρη ισοπέδωση.

    Εδώ πέρα βλέπετε ότι έχουμε το εξής πρωτότυπο, να ξεκινάμε από ένα πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δις και να είναι πλήρως άγνωστο το ποιο θα είναι το ταβάνι, ποια θα είναι η οροφή. Κατ' αρχήν τα 11,5 δις πριν λίγες μέρες ήταν 13,5 δις.

    Το Σαββατοκύριακο υπήρξαν εκτενή ρεπορτάζ στις οικονομικές εφημερίδες, ότι στο σύνολο της εφαρμογής του προγράμματος, πολύ δε περισσότερο αν υπάρξει και επιμήκυνση, αυτά θα φτάσουν σχεδόν τα 20 δις. Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει κουρελόχαρτο την προγραμματική της συμφωνία, τη βάση, δηλαδή, της συγκρότησής της και έχει γράψει κυριολεκτικά στα παλιά της τα παπούτσια όσα προεκλογικά έλεγε περί ακύρωσης μέτρων, περί αναδιαπραγμάτευσης. Όλα αυτά, δηλαδή, τα οποία ήταν οι λόγοι, που ψηφίστηκε και διαμορφώθηκε αυτή η κυβέρνηση.

    Άρα, αυτή τη στιγμή τίθεται εκ των πραγμάτων ένα θέμα πολιτικής νομιμοποίησης αυτών των μέτρων.

    Αν ο κόσμος γνώριζε τι τον περίμενε και αν αυτά είχαν ειπωθεί προεκλογικά που δεν είναι λογιστική συζήτηση, είναι πραγματική, είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπήρχαν αυτοί οι πολιτικοί συσχετισμοί.

    [05] Σε ύφεση η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο

    Μια ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα στην περιοχή της Βιάννου, Ηρακλείου η οποία βρίσκεται σε ύφεση.

    Ο δήμαρχος της περιοχής Παύλος Μπαριτάκης μίλησε για εμπρησμό.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Λειβάδια της Κάτω Βιάννου και άμεσα έσπευσαν 24 άνδρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού.

    Στο μεταξύ, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Σμάρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, αφού αποτέφρωσε πάνω από 500 στρέμματα χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης, ενώ σβήστηκε και η φωτιά στο Κορακοβούνι Ηρακλείου που ξέσπασε, κοντά σε κατοικημένη περιοχή και έκανε στάχτη 12 στρέμματα με ελιές και μια αγροτική αποθήκη.

    [06] Στο Βερολίνο ο Ι. Στουρνάρας την Τρίτη για συνάντηση με Β. Σόιμπλε

    Στο Βερολίνο θα μεταβεί την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, σε συνέχεια των επαφών του πρωθυπουργού σε Γερμανία και Γαλλία για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας.

    Εξάλλου, όπως επίσης έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, για την έγκριση του πακέτου των μέτρων ύψους 11,7 δις. ευρώ.

    [07] Στ. Χόκινγκ: "Κοιτάξτε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας"

    Ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο μεγαλύτερος εν ζωή βρετανός επιστήμονας που καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αποκωδικοποίηση των μυστικών του Σύμπαντος και στην διάψευση των προγνωστικών των γιατρών για την ασθένειά του, έκανε χθες μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του ανοίγοντας με ένα "μπιγκ μπανγκ" την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

    Ο Στίβεν Χόκινγκ, "ο διασημότερος ανάπηρος άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη", σύμφωνα με τους διοργανωτές, είχε τον ρόλο του αφηγητή στην κεντρική ιστορία της τελετής που ήταν εμπνευσμένη από την "Καταιγίδα" του Σέξπιρ και καθοδήγησε τους θεατές σε ένα ταξίδι που άρχισε από το "μπιγκ μπανγκ" και τη δημιουργία του Σύμπαντος και έφθασε μέχρι τον Διαφωτισμό και τις σύγχρονες επιστημονικές ανακαλύψεις καλώντας τους ανθρώπους να μην παίρνουν τίποτε ως δεδομένο.

    "Ζούμε σε ένα Σύμπαν που κυβερνάται από λογικούς κανόνες τους οποίους έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε... Κοιτάξτε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας. Προσπαθείστε να κατανοήσετε ό,τι βλέπετε και αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που κάνει το Σύμπαν να υπάρχει, γίνετε περίεργοι... Από την αυγή του πολιτισμού, οι άνθρωποι λαχταρούσαν να κατανοήσουν την υποκείμενη τάξη του Κόσμου...Γιατί έχει την μορφή που έχει, γιατί υπάρχει", είπε ενώπιον 80.000 θεατών από τη "διαστημική" αναπηρική καρέκλα του ο Στίβεν Χόκινγκ μιλώντας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και καλώντας το κοινό σε μία βραδιά εξερεύνησης.

    [08] ΔΗΜΑΡ: "Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία" για τα νέα μέτρα

    "Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

    Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει τις διαφωνίες της σχετικά με "την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και για το ζήτημα της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων". Σημείωσε δε, πως υπάρχει συνεχής ανταλλαγή σημειωμάτων με τον κ. Στουρνάρα και πως η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση "στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα".

    "Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

    Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, λόγω και της παράδοσης του χώρου της Αριστεράς, και πρόσθεσε: "εγώ καταλαβαίνω όλους τους βουλευτές. Είναι λογικό κανείς βουλευτής να μην θέλει να πάρει τέτοια μέτρα, αλλά τα ακριβώς αντίθετα. Ωστόσο, είναι τέτοια η κρισιμότητα της στιγμής, που θεωρώ ότι όλοι στο τέλος θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν το καθήκον τους".

    [09] "Βουτιά" 85% στα κέρδη της ΔΕΗ το Α' εξάμηνο του 2012

    Στα 18,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο του έτους, μειωμένα κατά 85% σε σχέση με πέρυσι οπότε βρίσκονταν στα 128,8 εκατ.

    Η ΔΕΗ επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση ότι στο πρώτο εξάμηνο υπήρξε πρόσθετη επιβάρυνση ύψους 108 εκατ. ευρώ από φόρους στα καύσιμα και 84,4 εκατ. από τον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους τρίτων παραγωγών ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Α. Ζερβός αναφέρει ότι «πέρα από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και ο δραματικός περιορισμός της ρευστότητας στην αγορά, ασκούν πρόσθετες και έντονες πιέσεις στην κερδοφορία και στο κεφάλαιο κίνησης του Ομίλου».

    Αναφορικά με τα τιμολόγια, ο κ. Ζερβός τονίζει ότι οι αυξήσεις που έγιναν στην αρχή του έτους αφορούσαν κατά το μεγαλύτερο μέρος την επιβολή νέων φόρων και μόνο σε ένα μικρό μέρος τη μεταβολή του κόστους του ρεύματος. Υπενθυμίζει δε ότι σύμφωνα με το μνημόνιο, ως τον Ιούνιο του 2013 τα τιμολόγια θα πρέπει να αντανακλούν τις τιμές χονδρικής διαφορετικά δεν μπορεί να αναπτυχθεί ανταγωνισμός στη λιανική αγορά.

    Η ΔΕΗ προγραμματίζει να θέσει σε λειτουργία τους επόμενους μήνες τη νέα μονάδα φυσικού αερίου στο Αλιβέρι καθώς και το υδροηλεκτρικό του Ιλαρίωνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2012 - 10:31:04 UTC