Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης νέος γραμματέας της ΝΔ
  • [02] «Ο πολιτισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας»
  • [03] Μέσα σε κλίμα έντασης συνεδριάζουν οι δήμαρχοι
  • [04] ΚΚΕ: Ο λαός είτε με ευρώ είτε με δραχμή, καταδικάζεται στην απόλυτη χρεωκοπία
  • [05] Αβάσιμο χαρακτηρίζει η ΑΔΑΕ το δημοσίευμα για παρακολουθήσεις τηλεφώνων
  • [06] Στο χέρι της Ελλάδας το μέλλον του νομίσματός της, δηλώνει ο Φ. Ρέσλερ
  • [07] "Βλέπουμε το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές", δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • [08] ΣΥΡΙΖΑ: Εκπρόσωπος του λόμπι της χρεωκοπίας ο πρωθυπουργός
  • [09] Πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά Αττικής
  • [10] Συνάντηση Ι.Στουρνάρα - Κ.Μουσουρούλη για τα ειδικά μισθολόγια
  • [11] Με εκπροσώπους φορέων ΑΜεΑ συναντήθηκε ο Ι. Στουρνάρας

  • [01] Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης νέος γραμματέας της ΝΔ

    Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος επικράτησε με 301 ψήφους έναντι 186 του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους.

    «Το μήνυμα σήμερα είναι μήνυμα ενότητας της παράταξης. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα και να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει την Ελλάδα. Η ΝΔ είναι μεγάλη παράταξη έρχεται από μακρυά και πηγαίνει πολύ μακρυά», υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης, μετά την εκλογή του.

    [02] «Ο πολιτισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας»

    Την αξιοποίηση της σημερινής κρίσης ως ευκαιρία προκειμένου ο πολιτισμός να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής της αξιοπιστίας της Ελλάδας, ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, κατά την διάρκεια της παρουσίασης, σήμερα, της έκθεσης «Ολυμπία: Μύθος, λατρεία, αγώνες» στο Martin Gropius Bau, στο Βερολίνο.

    Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κοινές αξίες που συνδέουν την Ελλάδα και την Γερμανία, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, μας βοηθούν να προσεγγίσουμε το παρόν, με την ελπίδα ότι το μέλλον θα είναι σίγουρα καλύτερο, ενώ, αναφερόμενος στην σημασία της έκθεσης, έκανε λόγο για «θαυμαστό δείγμα αυτού που μπορεί να συμβεί, όταν συνεργάζονται αρμονικά φορείς που ανήκουν σε διαφορετικές χώρες, με στόχο την ανάδειξη και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

    [03] Μέσα σε κλίμα έντασης συνεδριάζουν οι δήμαρχοι

    Μέσα σε κλίμα έντασης, λόγω του οικονομικού στραγγαλισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, διεξάγεται από το πρωί το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

    Κατά την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και συνθήματα από εργαζόμενους στους δήμους και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

    Ο υπουργός, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και η κυβέρνηση, για να καλύψει αρρυθμίες και οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν «από τη μακρά προεκλογική περίοδο και κυρίως από τη λογική ισορροπιών της προηγούμενης περιόδου».

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την απόδοση στους δήμους των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, σημειώνοντας ότι «η οποιαδήποτε παρέκκλιση από το ποσό αυτό οδηγεί τους δήμους σε στάση πληρωμών, σε αναστολή υπηρεσιών σε κατάρρευση».

    Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τον χαιρετισμό του, κάλεσε το κράτος να εμπιστευθεί και να προστατεύσει την Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι «η Αυτοδιοίκηση ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, με θυσίες, με περικοπές, με δραστικές μειώσεις σε όλα τα επίπεδα».

    «Από εδώ και πέρα, κάθε ευρώ που θα αφαιρείται από την Αυτοδιοίκηση, θα θέτει σε κίνδυνο την επιβίωσή της», ξεκαθάρισε ο κ. Σγουρός. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να «λύσει» τα χέρια της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να «καταφέρει πολύ περισσότερα».

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους δήμους και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία διεκδίκηση ξεκομμένη από τα προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού».

    [04] ΚΚΕ: Ο λαός είτε με ευρώ είτε με δραχμή, καταδικάζεται στην απόλυτη χρεωκοπία

    «Ο πρωθυπουργός απαιτεί από το λαό να σκύψει το κεφάλι στα νέα άγρια μέτρα, ώστε να χρεωκοπήσει μέσα στο ευρώ και όχι με δραχμή. Για ποιο λόγο να επιλέξει ο λαός ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για να ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου, όταν αυτός, είτε έτσι, είτε αλλιώς, καταδικάζεται στην απόλυτη χρεωκοπία;» αναφέρει σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

    «Στα διλήμματα και στους εκβιασμούς των κομμάτων της ΕΕ ο λαός μπορεί να απαντήσει μόνο: Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την προσαρμογή στην ΕΕ, για την κρίση. Το δικό μας συμφέρον επιβάλλει αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [05] Αβάσιμο χαρακτηρίζει η ΑΔΑΕ το δημοσίευμα για παρακολουθήσεις τηλεφώνων

    Αβάσιμα, τουλάχιστον ως προς τον αριθμό, χαρακτηρίζει η Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παρακολουθήσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών από την ΕΛ.ΑΣ και την ΕΥΠ.

    Ειδικότερα, σε σχεδόν λακωνική ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει ότι ο αριθμός των 50.000 πολιτών που παρακολουθούνται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, «ούτε αναφέρεται ούτε προκύπτει από τα στοιχεία που περιλαμβάνει η Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής, ούτε επίσης προκύπτει από άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΔΑΕ».

    Πάντως, η ΑΔΑΕ δεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της το αριθμό των πολιτών που παρακολουθούνται, «νόμιμα» είτε με εισαγγελική παραγγελία, είτε με εντολή ανωτάτων κρατικών φορέων.

    [06] Στο χέρι της Ελλάδας το μέλλον του νομίσματός της, δηλώνει ο Φ. Ρέσλερ

    «Η ίδια η Ελλάδα θα αποφασίσει για το μέλλον του νομίσματός της. Είναι στο χέρι της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης. Το κριτήριο είναι η τήρηση των μεταρρυθμιστικών υποθέσεων», δηλώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ και διευκρινίζει ότι όσα έχει πει για την Ελλάδα και την κρίση - ότι «μια έξοδος έχει πάψει πλέον να τρομάζει» - εξακολουθούν να ισχύουν. Διαχωρίζει ωστόσο τη θέση του από τις «βίαιες» και «ανεύθυνες», όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), για τα οποία, επισημαίνει, «θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον τόσο ζωτικό ζήτημα».

    Ο κ. Ρέσλερ απορρίπτει πάντως τον ισχυρισμό ότι έχει υπαναχωρήσει από τις θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα. «Δεν έχω κανέναν λόγο να σχετικοποιήσω αυτές τις δηλώσεις ή να τις πάρω πίσω. Αντίθετα, ισχύουν όσα έχω πει», επισημαίνει και προσθέτει ότι όταν κάνει δηλώσεις, έχει πάντα καλά επιχειρήματα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα, ο κ. Ρέσλερ παραπέμπει στην έκθεση της τρόικας, επαναλαμβάνει ότι «οι κανόνες στην Ευρώπη πρέπει να τηρούνται» και προσθέτει: «Όποιος αναλαμβάνει μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αξίζει την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Όποιος παραβαίνει τις υποσχέσεις του, δεν θα λάβει άλλα χρήματα». Εκφράζει πάντως την κατανόησή του για την δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διερωτήθηκε εάν ορισμένες δηλώσεις γίνονται συνειδητά ή από ανοησία και τις αποδίδει σε συναισθηματική φόρτιση.

    [07] "Βλέπουμε το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές", δηλώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    «Το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιολογούσε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας λόγω του μεγάλου δημοσίου χρέους, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και ότι η Ελλάδα τέλος του 2011 θα ξαναέβγαινε στις αγορές. Το τι ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι. Το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής της κυβέρνησης των προθύμων εταίρων, επιβάλει στους Έλληνες το νέο Αρμαγεδώνα μέτρων με τη δικαιολογία της δήθεν βελτίωσης της διαπραγματευτικής θέσης μας και υπόσχεται καλύτερες μέρες σε δύο χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Χρήστος Ζώης, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

    «Βλέπουμε ακριβώς το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές, άλλα λόγια και δυστυχώς την ίδια κατάληξη: εξαθλίωση, ανεργία, ύφεση, υποτέλεια στους πιστωτές», πρόσθεσε.

    [08] ΣΥΡΙΖΑ: Εκπρόσωπος του λόμπι της χρεωκοπίας ο πρωθυπουργός

    «Ο κ. Σαμαράς βαφτίζει "ενότητα της κοινωνίας και του έθνους" την αποδοχή των νέων μέτρων δεκάδων δισ. που θα ισοπεδώσουν την οικονομία και την κοινωνία», αναφέρει σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού και προσθέτει: «η εκβιαστική συσχέτιση, όμως, της παραμονής της χώρας στο ευρώ με την εφαρμογή του μνημονίου δεν πείθει πλέον κανέναν, όταν η ίδια η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση είναι αυτή που ενισχύει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, ότι ο πρωθυπουργός «ως άξιος εκπρόσωπος του λόμπι της χρεωκοπίας, δεν μπορεί να αντιληφθεί, ότι τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας για ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος μέσα σε μια δημοκρατική χώρα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των δανειστών και του κεφαλαίου, που εκπροσωπεί η κυβέρνησή του».

    [09] Πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά Αττικής

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Νέο Βουτζά Αττικής.

    Για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

    [10] Συνάντηση Ι.Στουρνάρα - Κ.Μουσουρούλη για τα ειδικά μισθολόγια

    Συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, και την ηγεσία του λιμενικού σώματος, είχε στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, ενόψει της οριστικοποίησης των μέτρων για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

    Όπως δήλωσαν, μετά τη συνάντηση, στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, πρέπει αφ' ενός να διασφαλιστεί το αξιόμαχο των ένστολων και αφ' ετέρου η αντιμετώπιση να είναι ενιαία για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

    [11] Με εκπροσώπους φορέων ΑΜεΑ συναντήθηκε ο Ι. Στουρνάρας

    Με εκπροσώπους των φορέων των Ατόμων Με Αναπηρία (ΑΜεΑ), συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των ΑμεΑ, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός αναφέρθηκε σε «αναγκαίες προσαρμογές», τις οποίες η χώρα δεν μπορεί να αποφύγει, ενώ οι ίδιοι κάλεσαν, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές για τα ΑμεΑ πριν από τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Σημειώνεται ότι οι φορείς των ΑμεΑ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή και την καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων, καθώς και για τη διακοπή της χρηματοδότησης των ειδικών σχολείων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2012 - 12:30:43 UTC