Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα νέα μέτρα στο τραπέζι του Υπουργικού το μεσημέρι
  • [02] Η μόνιμη αναζήτηση μιας εποχιακής δουλειάς στον τουρισμό
  • [03] TT: Νέα 24ωρη απεργία σήμερα
  • [04] "Οι επενδύσεις στην Αμερική δεν θα εξαφανιστούν όπως αυτές στην Ελλάδα"
  • [05] Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 40χρονο στην Καλλιθέα
  • [06] Απεργία της Lufthansa "ακυρώνει" το 1/4 των πτήσεων
  • [07] Απορρίφθηκε η προσφυγή της Apple κατά της Samsung στην Ιαπωνία
  • [08] Σε 6 -12 μήνες η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει, εκτιμά ο Ασάνζ

  • [01] Τα νέα μέτρα στο τραπέζι του Υπουργικού το μεσημέρι

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί το νέο"πακέτο"μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ.

    Το νέο «μαχαίρι» στις αποδοχές των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, η δραστική περικοπή των επιχορηγήσεων από τον προϋπολογισμό, η μείωση έως εκμηδένιση των φοροαπαλλαγών, αλλά και οι αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αποτελούν μερικούς από τους βασικούς «κορμούς», σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών του νέου πακέτου των 11,7 δισ. ευρώ.

    Τα μέτρα αυτά θα επιβαρύνουν επιπρόσθετα μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι θα δουν να περικόπτονται 7 δισ. ευρώ από συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα ανεργίας, κ.λπ.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, οι αποδοχές των περίπου 68.000 υπαλλήλων τους μπορεί να μειωθούν περαιτέρω έως και 30%. Καθώς, θα καταργηθούν οι κανονισμοί εργασίας, στους οποίους προβλέπονται οι πρόσθετες αμοιβές, όπως είναι τα επιδόματα, οι υπερωρίες, τα εκτός έδρας, κ.λπ. Ταυτόχρονα, με την κατάργηση των κανονισμών εργασίας θα μπορεί να αλλάξει το σύστημα για τις ωριμάνσεις, αλλά και να διευκολυνθεί η μεταφορά του προσωπικού από μια δημόσια επιχείρηση σε μία άλλη.

    [02] Η μόνιμη αναζήτηση μιας εποχιακής δουλειάς στον τουρισμό

    Το καλοκαίρι τελειώνει και αργά ή γρήγορα πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, που απασχολούσαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, θα κατεβάσουν ρολά.

    Ο νέος που, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σερβίρει καφέ στα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου, ο καλογυμνασμένος ναυαγοσώστης που γίνεται φύλακας άγγελος των λουόμενων σε κάποια από τις εκατοντάδες ελληνικές παραλίες ή η χαμογελαστή γυναίκα που υποδέχεται τους τουρίστες σε ένα ξενοδοχείο, όπως διηγούνται στο ΑΜΠΕ, είτε θα γυρίσουν στις σπουδές τους, είτε θα ασχοληθούν με αγροτικές ή άλλες εργασίες, ή απλά θα περιμένουν μέχρι να αρχίσει η επόμενη τουριστική περίοδος.

    Στην υποδοχή μεγάλου ξενοδοχείου στο νησί της Σαντορίνης εργάστηκε αυτό το καλοκαίρι η 21χρονη Μαρία, η οποία, το φθινόπωρο θα επιστρέψει στην Αθήνα και τη σχολή της, όπου σπουδάζει λογοθεραπεία. Αν και οι σπουδές της δεν έχουν καμία σχέση με τον τουρισμό επέλεξε να εργαστεί σε ξενοδοχείο τους θερινούς μήνες, για να συγκεντρώσει χρήματα για το χειμώνα. Σχετικά θετική ήταν η πρώτη εμπειρία που είχε ως εποχική υπάλληλος, σημειώνει, όμως, ότι είναι αρκετά σύνηθες το φαινόμενο οι υπερωρίες να μένουν απλήρωτες και σε μερικά ξενοδοχεία η καταβολή των δεδουλευμένων να καθυστερεί μέχρι και 20 μέρες.

    Αντίθετα, η 24χρονη Μάνια, έχει σχετικές σπουδές και εργάζεται ήδη έξι χρόνια στον τομέα του Τουρισμού. Φέτος είναι υποδιευθύντρια υποδοχής σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Σαντορίνης και το χειμώνα την περιμένει στην Αθήνα, το ταμείο ανεργίας και το άγχος της αναζήτησης εργασίας.

    Δεκάδες χιλιάδες είναι οι άνθρωποι στην Ελλάδα που εργάζονται σε εποχικά επαγγέλματα στον τομέα του Τουρισμού.

    Έχουν δουλειά δηλαδή, για μία περίοδο περίπου 5-6 μηνών, η οποία πριν από την οικονομική κρίση ξεκινούσε στις αρχές Απριλίου, ενώ σήμερα ξεκινά αρχές Μαΐου και διαρκεί περίπου έως τον Οκτώβριο.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, τους θερινούς μήνες, παρατηρείται μείωση των εποχικών επιδοτούμενων ανέργων τουριστικών επαγγελμάτων σε σχέση με το χειμώνα.

    [03] TT: Νέα 24ωρη απεργία σήμερα

    Σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία, σήμερα και την παραμονή όλων των εργαζομένων στο κτίριο της κεντρικής υπηρεσίας έως την Κυριακή, αποφάσισε να προχωρήσει το ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, ότι το ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο.

    [04] "Οι επενδύσεις στην Αμερική δεν θα εξαφανιστούν όπως αυτές στην Ελλάδα"

    Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως αρνητικό παράδειγμα κατά την ομιλία του με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Τάμπα.

    Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο σχέδιό του για τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, ο Ρόμνεϊ δήλωσε πως διαβεβαιώνει "κάθε επιχειρηματία και καθέναν που δημουργεί θέσεις εργασίας ότι οι επενδύσεις τους στην Αμερική δεν θα εξαφανισθούν όπως αυτές στην Ελλάδα, ότι θα μειώσουμε το έλλειμμα και θα βάλουμε την Αμερική σε πορεία προς ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 40χρονο στην Καλλιθέα

    'Aγνωστοι δράστες, στις 3.35 τα ξημερώματα, προσέγγισαν σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Περικλέους 30 στην Καλλιθέα και πυροβόλησαν έναν 40χρονο Αλβανό τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

    Από τα πυρά τραυματίστηκε και η 30χρονη συνοδηγός ουκρανικής καταγωγής, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    [06] Απεργία της Lufthansa "ακυρώνει" το 1/4 των πτήσεων

    Άρχισε η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας.

    Οι απεργοί αποχώρησαν από την εργασία τους στις 05:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) και η απεργία θα διαρκέσει ως τις 13:00 (ώρα Γερμανίας), ανακοίνωσε το συνδικάτο Ufo.

    Ο εκπρόσωπος της Lufthansa Γιαν Μπερβάλντε δήλωσε πως η εταιρία θα ακυρώσει περίπου το ένα τέταρτο των αναχωρήσεων. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων θα δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές πτήσεις, κυρίως στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με το συνδικάτο, η πλειοψηφία του ιπτάμενου προσωπικού της αεροπορικής εταιρίας, περίπου 19.000 εργαζόμενοι, ανήκουν σε αυτό.

    Η Lufthansa και το Ufo βρίσκονται εδώ και 13 μήνες σε διαπραγματεύσεις με κύριο αίτημα την αύξηση κατά 5% των μισθών. Οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές έφτασαν σε αδιέξοδο την Τρίτη.

    [07] Απορρίφθηκε η προσφυγή της Apple κατά της Samsung στην Ιαπωνία

    Δικαστήριο του Τόκιο απέρριψε σήμερα την προσφυγή της Apple εναντίον της Samsung, την οποία κατηγορούσε ότι παραβίασε τις ευρεσιτεχνίες της, στην πρώτη ετυμηγορία που ανακοινώθηκε στην ιαπωνική πτυχή του παγκόσμιου δικαστικού πολέμου στον οποίο έχουν αποδυθεί οι δύο γίγαντες της πληροφορικής.

    Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα Galaxy και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές - ταμπλέτες του νοτιοκορεατικού ομίλου δεν παραβιάζουν τις ευρεσιτεχνίες των δημοφιλών iPhone και iPad του αμερικανού ανταγωνιστή του.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Σε 6 -12 μήνες η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει, εκτιμά ο Ασάνζ

    Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε πως η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει σε έξι ως δώδεκα μήνες μέσω του διπλωματικού παιγνιδιού ή έπειτα από κάποιο αναπάντεχο γεγονός, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από τηλεοπτικό δίκτυο του Ισημερινού.

    "Πιστεύω πως θα επιλυθεί σε έξι ή δώδεκα μήνες, αυτό έχω υπολογίσει", δήλωσε ο 41χρονος Αυστραλός προς το τηλεοπτικό κανάλι Gama που του πήρε συνέντευξη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου κατοικεί από τις 19 Ιουνίου για να αποφύγει να εκδοθεί στη Σουηδία, καθώς και την πιθανή έκδοσή του στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να ακολουθήσει.

    "Η κατάσταση θα επιλυθεί δια της διπλωματίας ή με ένα αναπάντεχο γεγονός στον κόσμο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε, όπως ένας πόλεμος (της Δύσης) εναντίον του Ιράν, η εκλογή (προέδρου) στις ΗΠΑ και η παύση των διώξεων από την πλευρά της σουηδικής κυβέρνησης", πρόσθεσε.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 August 2012 - 6:30:41 UTC