Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει τη χώρα, ως ο κορμός της Δημοκρατικής Παράταξης της Αριστεράς"
  • [02] Οι εθελοντές δίνουν νέα πνοή στην Πάρνηθα
  • [03] Στο «Ελ. Βενιζέλος» από αύριο το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων»
  • [04] Καταθέτει αύριο η Λ. Κατσέλη για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη
  • [05] Αποφασιστικές κινήσεις για την επίλυση της κρίσης ζητά ο Ραχόι
  • [06] «Αρμάτα 2012» και φέτος στις Σπέτσες
  • [07] Σε ισχύ ο «πράσινος δακτύλιος» από αύριο στην Αθήνα
  • [08] Η πτώση των φορολογικών εσόδων αυξάνει το έλλειμμα και στη Πορτογαλία
  • [09] Πέθανε o Χαλ Ντέιβιντ, στιχουργός του "Raindrops Keep Falling on my Head"

  • [01] "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει τη χώρα, ως ο κορμός της Δημοκρατικής Παράταξης της Αριστεράς"

    Βέβαιος ότι η χώρα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ, δηλώνει στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας.

    Θεωρεί ότι η πολιτική, που ακολουθείται, οδηγεί στη χρεωκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση, ενώ επιμένει ότι στόχος του κόμματός του παραμένει η ανατροπή των μνημονίων.

    Ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι οι αντοχές της κυβέρνησης συνεργασίας θα εξαντληθούν σύντομα και δηλώνει με βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ "θα κυβερνήσει τη χώρα ως ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς».

    «Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς θα κυβερνήσει τον τόπο για να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού» τονίζει.

    [02] Οι εθελοντές δίνουν νέα πνοή στην Πάρνηθα

    «Αν δεν έρχεσαι σε επαφή με το βουνό, δεν μπορείς να το προστατέψεις» λέει η Χριστίνα Δρακοπούλου, εθελόντρια πυροφύλακας στην Πάρνηθα. Ως παιδί μεγαλωμένο στην πόλη, η 23χρονη Χριστίνα στις νυχτερινές βάρδιες και κατά τη γνωριμία με τα μονοπάτια της Πάρνηθας έρχεται, όπως αναφέρει, πιο κοντά στη φύση. «Σιγά - σιγά το βουνό γίνεται μέρος το σπιτιού σου, ο κήπος που δεν έχεις» συμπληρώνει. Είναι μία από τους 80 εθελοντές από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Ορειβατικό Σύλλογο Φυλής (ΕΠΟΣ Φυλής), που σε όλη την αντιπυρική περίοδο εκτελούν βάρδιες από το πυροφυλάκειο του βουνού Φυλής, σε υψόμετρο 950 μ., καλύπτοντας τη νοτιοδυτική Πάρνηθα.

    Από τη μεγάλη πυρκαγιά τον Ιούνιο του 2007, οι εθελοντές σε συνεργασία με το δασαρχείο και το Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας, έδωσαν νέα πνοή στον ταλαιπωρημένο «πνεύμονα» του λεκανοπεδίου της Αττικής, με αποτέλεσμα, πέντε χρόνια μετά, η βλάστηση και η ελπίδα να ξαναγυρίσουν. Η αναγέννηση της Πάρνηθας οφείλεται στην αφοσίωση και τη συνεργασία των εθελοντών. Κάποιοι ασχολούνται με την πυροφύλαξη, άλλοι με την αναδάσωση. Όμως, τα μεσάνυχτα που τελειώνει η βάρδια, το βουνό μένει αφύλακτο, καθώς χρήματα για πυροφύλακες δεν υπάρχουν.

    Η αντιπυρική περίοδος αρχίζει από την 1η Ιουνίου. Οι εθελοντές με βάρδιες, όσο μπορούν, κρατούν μακριά τον κίνδυνο φωτιάς, προστατεύοντας τόσο τις αναδασωμένες, όσο και τις άκαυτες εκτάσεις του δρυμού.

    Από το φθινόπωρο έως την άνοιξη, δεκάδες εθελοντές, πάλι, φυτεύουν, προστατεύουν και περιποιούνται τα νεαρά φυτάρια χαλεπίας πεύκης και κεφαλληνιακής ελάτης, που φυτεύονται σταδιακά στις καμένες εκτάσεις.

    Ο γραμματέας της οργάνωσης Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ), Ηλίας Τζηρίτης, εδώ και 13 χρόνια εθελοντής, επισημαίνει στο ΑΜΠΕ πως οι συμμετέχοντες στις αναδασώσεις περνούν από θεωρητική και πρακτική εξάσκηση, ενώ τουλάχιστον τρεις δασολόγοι είναι παρόντες σε όλες τις εργασίες.

    [03] Στο «Ελ. Βενιζέλος» από αύριο το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων»

    Οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου της Αθήνας, απόαύριο έως και τις 30 Ιανουαρίου 2013, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία πρώτη «γνωριμία» με τη σπουδαία περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που είναι αφιερωμένη στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων.

    Η πολιτιστική αυτή ενέργεια του αεροδρομίου εντάσσεται στη θεματολογία «Τέχνη ? Πολιτισμός » όπου ο ΔΑΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση.

    Η έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων - Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η συνοπτική παρουσίαση της οποίας θα φιλοξενείται στο αεροδρόμιο, παρουσιάζει για πρώτη φορά το σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων, που ανασύρθηκαν από τον χώρο του περίφημου ναυαγίου.

    Το ναυάγιο εντόπισαν σφουγγαράδες από τη Σύμη και η μερική ανέλκυσή του συνιστά την πρώτη μεγάλης έκτασης ενάλια έρευνα παγκοσμίως.

    [04] Καταθέτει αύριο η Λ. Κατσέλη για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη

    Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέληανοίγει αύριο τον κύκλο των καταθέσεωνστους οικονομικούςεισαγγελείςΓρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας δεν θα έβγαινε.

    Εκτός από την κ. Κατσέλη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ως μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν ακόμα οι πρώην υπουργοί Γεράσιμος Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους,Πέτρος Χριστοδούλου.

    Πρέπει να σημειωθεί ότι από το περιεχόμενο των καταθέσεών τους θα εξαρτηθεί η πορεία της συγκεκριμένης δικογραφίας, καθώς αμέσως μετά οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, αν δεν κρίνουν αναγκαία την εξέταση άλλων μαρτύρων, θα αποφασίσουν αν θα στείλουν ή όχι τη δικογραφία στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

    [05] Αποφασιστικές κινήσεις για την επίλυση της κρίσης ζητά ο Ραχόι

    Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κάλεσε να γίνουν αποφασιστικές ενέργειες για την επίλυση της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη και την διάλυση των αμφιβολιών για το μέλλον του ευρώ.

    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύουν ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο συντηρητικός Ισπανός ηγέτης υποστηρίζει ότι η τρέχουσα κατάσταση, στην οποία ορισμένες χώρες της ΕΕ αναχρηματοδοτούνται με αρνητικά επιτόκια ενώ άλλες πληρώνουν «υψηλά επιτόκια που δεν είναι βιώσιμα» πρέπει να τερματιστεί.

    «Η τρέχουσα κατάσταση δεν μπορεί να διατηρηθεί για μια πιο μακρά χρονική περίοδο», φέρεται να είπε ο Ραχόι στην γερμανική εφημερίδα Bild. «Επομένως πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα του χάσματος των επιτοκίων τώρα».

    Ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει να ληφθούν για να διαλύσουν «με κάθε σαφήνεια κι αποφασιστικότητα τις αμφιβολίες για την συνέχιση της ύπαρξης του ευρώ».

    Ο Ραχόι εξήρε εξάλλου την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντάς την μια πολιτικό η οποία κυβερνά «με μεγάλη ευθυκρισία».

    Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος (PP) εμφανίστηκε αισιόδοξος παρά το ότι ο Γενς Βάιντμαν, ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, φάνηκε να ενίσταται την Παρασκευή στα σχέδια αγοράς κρατικών ομολόγων ώστε να βοηθηθεί η Ισπανία και άλλες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης με την μείωση του κόστους της αναχρηματοδότησής τους.

    [06] «Αρμάτα 2012» και φέτος στις Σπέτσες

    Η αναπαράσταση της πυρπόλησης του ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδας, στη μνήμη της ναυμαχίας των Σπετσών στις 8 Σεπτεμβρίου του 1822, αναβιώνει και πάλι φέτος, στο νησί της Μπουμπουλίνας.

    Οι Σπέτσες, είναι μια από τις οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις, που μετέχουν στο Ευρωπαiκό Δίκτυο Ιστορικών Αναπαραστάσεων, μαζί με τις πόλεις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, Δουβλίνο και Κορκ στην Ιρλανδία, Μπαϊλέν στην Ισπανία, Σλάφκοφ στην Τσεχία, Τιούκσμπερι στη Βρετανία και Υδρα, στις οποίες γίνονται αντίστοιχες αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων.

    Την ίδια μέρα, 8η Σεπτεμβρίου, στις Σπέτσες, γιορτάζει η Παναγία η Αρμάτα και η επέτειος τιμάται με πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται από το δήμο και διαρκούν μια εβδομάδα.

    Το πρόγραμμα του εορτασμού ξεκινά απόαύριο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, και ολοκληρώνεται την Κυριακή 9, και περιλαμβάνει: έκθεση αφιερωμένη στις παραδοσιακές φορεσιές του Αιγαίου, τη φωτογραφία από τον Δ. Παπαδήμο «Από την Αίγυπτο στις Σπέτσες» και τη ζωγραφική με έργα των ζωγράφων Αλ. Τσιρώνη και Ντ. Τασιούλη που διοργανώνεται από την Αναργύρειο Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών στην οικία του Σ. Ανάργυρου, παιδική χορωδία, θέατρο Σκιών, ροκ συναυλία από το συγκρότημα «Soul less?, χορούς latin από τοπική χορευτική ομάδα, μουσικά ταξίδια, γεωργιανούς παραδοσιακούς χορούς, μέγας αρχιερατικός εσπερινός στην Παναγιά Αρμάτα, χορούς και τραγούδια από το Λύκειο Ελληνίδων με φιλική συμμετοχή του Διονύση Σαββόπουλου και συναυλία του Κ. Μακεδόνα, Αναστασίας Μουτσάτσου.

    Το Σάββατο, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει εορταστικούς κανονιοβολισμούς, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγιά Αρμάτα, δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία του χώρου της εκκλησίας, κατάθεση στεφάνου, εκφώνηση πανηγυρικού, μουσικό ταξίδι με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, χαιρετισμό του δημάρχου Σπετσών και την αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας, παρουσία επισήμων.

    Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, με κανονιοβολισμούς, δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγ. Νικολάου, κατάθεση και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα, πανηγυρικός, παραδοσιακούς χορούς και μουσική βραδιά από το συγκρότημα «Ρεμέτζο».

    [07] Σε ισχύ ο «πράσινος δακτύλιος» από αύριο στην Αθήνα

    Σε ισχύ τίθεται απόαύριο Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, o «πράσινος δακτύλιος» στο κέντρο της Αθήνας, με κύρια παρέμβαση την απαγόρευση της κυκλοφορίας των παλαιών φορτηγών και λεωφορείων, αλλά και την ελεύθερη είσοδο σε αυτόν των φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της ατμόσφαιρας, ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του ΠΕΚΑ με τα συναρμόδια Υπουργεία, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

    Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, στον «πράσινο δακτύλιο» ισχύει κανονικά χωρίς καμία αλλαγή η εκ περιτροπής είσοδος των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων στον μικρό δακτύλιο, με το «παλιό» σύστημα «μονών - ζυγών».

    Επιπλέον, με το νέο μέτρο επιτρέπεται η κυκλοφορία στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμό των ΙΧ αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης -είτε είναι απλά είτε υβριδικά- και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

    Ειδικά δε, για τα υβριδικά και για τα οχήματα αερίου καυσίμου εκ κατασκευής, επιτρέπεται η κυκλοφορία και αυτών που είναι τεχνολογίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

    Παράλληλα, απαγορεύεται η κυκλοφορία στο μεγάλο δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1 Ιανουαρίου 1990.

    Σημειώνεται ακόμα, ότι για μια μεταβατική περίοδο ενός έτους -από 1.1.2012 έως 1.1.2013- η προαναφερθείσα απαγόρευση εφαρμόζεται για τα ανωτέρω οχήματα πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1/1/1984, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ.

    Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, η λεωφόρος Κηφισού και η λεωφόρος Αθηνών, από την λεωφόρο Κηφισού και δυτικότερα, ενώ η ημερομηνία της 1 Ιανουαρίου 1990 προσαυξάνεται αυτόματα κατά ένα έτος, κάθε χρόνο, έτσι ώστε κάθε φορά να απαγορεύονται τα οχήματα που είναι παλαιότερα των 22 ετών.

    [08] Η πτώση των φορολογικών εσόδων αυξάνει το έλλειμμα και στη Πορτογαλία

    Το πορτογαλικό έλλειμμα αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 6,7% και 7,1% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας το πρώτο εξάμηνο, να είναι δηλαδή πολύ υψηλότερο από το 4,5% στο οποίο έχει δεσμευτεί η χώρα προς τους διεθνείς πιστωτές της να το μειώσει, εκτίμησε μια ομάδα ειδικών που έχει συσταθεί από την επιτροπή Οικονομικών της βουλής.

    «Εάν αυτή η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν ληφθεί δεν θα αρκέσουν για την επίτευξη του στόχου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα» στο 4,5% στα τέλη της χρονιάς, ανέφερε έκθεση που έστειλαν οι ειδικοί αυτοί στους πορτογάλους βουλευτές.

    Η πτώση των φορολογικών εσόδων είναι η κύρια αιτία της απόκλισης, σύμφωνα με τους ειδικούς που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Lusa.

    [09] Πέθανε o Χαλ Ντέιβιντ, στιχουργός του "Raindrops Keep Falling on my Head"

    Ο Χαλ Ντέιβιντ, ο στιχουργός που μαζί με τον συνθέτη Μπερτ Μπάκαρακ μεσουράνησαν στην ποπ σκηνή της δεκαετίας του '60 με τραγούδια σαν το "Raindrops Keep Falling on my Head" και "Walk on By" πέθανε χθες στο Λος Αντζελες σε ηλικία 91 ετών.

    Ο Χαλ Ντέιβιντ πέθανε στο Cedars-Sinai Medical Center από τις επιπλοκές εγκεφαλικού επεισοδίου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αμερικανικής Εταιρείας Συνθετών, Συγγραφέων και Εκδοτών, της ASCAP , της οποίας υπήρξε πρόεδρος.

    Πριν από λίγους μήνες είχε βραβευθεί μαζί με τον Μπερτ Μπάκαρακ με το Gershwin Prize for Popular Song από τη Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου κατά τη διάρκεια τελετής στον Λευκό Οίκο.

    Ο Χαλ Ντέιβιντ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε την καριέρα του ως στιχουργός στα τέλη της δεκαετίας του '40 συνεργαζόμενος με συγγραφείς που είχε γνωρίσει στο Brill Building του Μανχάταν, το οποίο την εποχή εκείνη ήταν το κέντρο της ποπ βιομηχανίας.

    Αρχισε τη συνεργασία του με τον Μπάκαρακ στα τέλη της δεκαετίας του '50 και τα τραγούδια τους ηχογραφήθηκαν με τους Φρανκ Σινάτρα, Μάρτι Ρόμπινς, Τομ Τζόουνς, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και Ντιον Γουόργουικ.

    Το τραγούδι ""Raindrops Keep Falling on my Head" " γράφτηκε το 1969 για την ταινία "Butch Cassidy and the Sundance Kid" και κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 September 2012 - 6:30:48 UTC