Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Ρέθυμνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [02] Ρωσία: Ρεκόρ εικοσαετίας για την ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή
  • [03] Αρης-ΟΦΗ: 0-0

  • [01] Στο Ρέθυμνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    Με Κρητικούς χορούς, παραδοσιακοί σύλλογοι υποδέχτηκαν το απόγευμα στο Ρέθυμνο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η επίσημη υποδοχή του κ Βαρθολομαίου έγινε στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη στο κέντρο της πόλης.

    Στην τελετή υποδοχής παρόντες ήταν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος επικεφαλής του κλήρου, το σύνολο των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

    Στην προσφώνηση του ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη τονίζοντας την αγαστή συνεργασία πολιτείας και πολιτών με την τοπική εκκλησία.

    Στην αντιφώνηση του ο κ Βαρθολομαίος ευχαρίστησε αρχές πολίτες και κλήρο για την υποδοχή αλλά και για τη στήριξη τους στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    Αναφέρθηκε στους αγώνες των Κρητικών στην πορεία του γένους λέγοντας ότι «είχαν πάντα ως συνείδηση ότι η αληθινή ευδαιμονία είναι πάντα η ελευθερία και αληθινή ελευθερία είναι η ευψυχία και η ανδρεία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχηςτόνισε: «Αυτή η παράδοσις και αυτή η γενναιοψυχία παρέχει και σήμερα παρά την κρίσιμονσυγκυρίακαι την οικονομική κρίση που βιώνομε ελπίδα θάρρος και την βεβαιότητα της τελικής νίκης».

    [02] Ρωσία: Ρεκόρ εικοσαετίας για την ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε σήμερα μεγάλη ικανοποίηση, επειδή τον Αύγουστο σε όλη την Ομοσπονδία η πετρελαϊκή παραγωγή υπήρξε, τελικά, η ανώτερη, αφότου η πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ διαλύθηκε. Ο αξιωματούχος επικαλέστηκε στοιχεία κατά τα οποία αντλήθηκαν ημερησίως, σε όλη την Ομοσπονδία, τον μήνα που μόλις έληξε, συνολικώς 10,38 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου--ανοδικό ρεκόρ σε χρονικό διάστημα δύο δεκαετιών.

    «Ο πετρελαϊκός μας τομέας χρειάζεται να επιμείνει στην καινοτομία», συνέχισε ο ρώσος πρωθυπουργός, που βεβαίωσε ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται πιστοποιούν ασφαλώς ότι, «η Ρωσία συγκαταλάγεται σήμερα στις μεγαλύτερες πετρελαϊκές δυνάμεις του πλανήτη».

    Στο μεταξύ, στο πρακτορείο Ria Novosti ειδικοί της αγοράς "μαύρου χρυσού" τόνισαν ότι, «δεν θα πρέπει να αναμένεται" στο ορατό μέλλον αισθητή άνοδος της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου, καθώς τα εδώ και πάρα πολύν καιρό εκμεταλλευόμενα κοιτάσματα "είναι πλέον κοντά στο σημείο της εξάντλησής τους».

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [03] Αρης-ΟΦΗ: 0-0

    Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Αρη με τον ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αυτή ήταν η δεύτερη «λευκή» ισοπαλία για την κρητική ομάδα και ο πρώτος βαθμός για τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης στο φετινό πρωτάθλημα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 September 2012 - 18:30:38 UTC