Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δέσμευση η συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς»
  • [02] Ισπανία: Ένεση ρευστότητας 4,5 δισ. ευρώ στην Bankia
  • [03] Το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής θα απονείμει ο Ολάντ στον Πολ Μακάρτνεϊ
  • [04] Αυλαία της 2ης αγωνιστικής με νίκη του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ
  • [05] Πυρκαγιές μαίνονται στη βόρεια Εύβοια και στο Μαρμάρι Καρύστου
  • [06] Παναθηναϊκός: Σε 2-3 εβδομάδες η επάνοδος του Σο

  • [01] «Δέσμευση η συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς»

    Το σχέδιό του για τη συγκρότηση «μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς που θα κυβερνήσει τον τόπο», παρουσίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή» στη Νίκαια, εξαπολύοντας ταυτόχρονα ιδεολογική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, με βάση τα ίδια τα συνθήματα που υιοθέτησε με την Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

    Εξαρχής ο κ. Τσίπρας αποσαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το νέο ΠΑΣΟΚ «όπως διατείνονται τα μέσα της διαπλοκής», ούτε θέλει και να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ούτε και να οικειοποιηθεί μια διακήρυξη αρχών «που δεν ήταν αφήγηση της δικής μας αριστεράς», παρόλο που όπως είπε, η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη αντλούσε από το ιδεολογικό, προγραμματικό και αγωνιστικό απόθεμα της ιστορικής αριστεράς.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή», μιας ομάδας στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχει την σημασία της ισχυρής δέσμευσης, στη συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς που θα κυβερνήσει τον τόπο για να σταματήσει τη λεηλασία του λαού μας και γιατί «μας ενώνει η ισχυρή δέσμευσή μας στην προγραμματική και πολιτική ενότητα όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων».

    [02] Ισπανία: Ένεση ρευστότητας 4,5 δισ. ευρώ στην Bankia

    Το δημόσιο ταμείο της Ισπανίας για την υποστήριξη του τραπεζικού τομέα Frob ανακοίνωσε σήμερα την άμεση χορήγηση 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα Bankia για να καλυφθούν οι καθαρές ζημίες 4,45 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο, οι οποίες ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την τράπεζα αυτή που αντιμετωπίζει προβλήματα.

    Το Frob δέχθηκε να προχωρήσει, με άμεση ισχύ, σε μια ένεση ρευστότητας 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στον όμιλο BFA-Bankia για να αποκατασταθεί το επίπεδο των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου", αναφέρει το ταμείο σε ανακοίνωσή του.

    Την αύξηση του κεφαλαίου της Bankia αναλαμβάνει ολοκληρωτικά το Δημόσιο Ταμείο Βοήθειας του Χρηματοπιστωτικού Τομέα (Frob).

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [03] Το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής θα απονείμει ο Ολάντ στον Πολ Μακάρτνεϊ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα απονείμει στο πρώην μέλος των Beatles Πολ Μακάρτνεϊ το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, ανακοίνωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς το γραφείο του προέδρου.

    Στην τελετή που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου, ο Πολ Μακάρτνεϊ θα καταστεί αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής, τη σημαντικότερη δημόσια διάκριση της Γαλλίας, που έχει απονεμηθεί μεταξύ άλλων στον ηθοποιό Κλιντ Ίστγουντ και την τραγουδίστρια Λίζα Μινέλι.

    Επιμέλεια: Χ. Κωσταντόπουλος

    [04] Αυλαία της 2ης αγωνιστικής με νίκη του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ

    Το γκολ του Λαζαρίδη στο 79΄ χάρισε στον Ατρόμητο τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0 στο Περιστέρι, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η «αυλαία» της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Για τους «κυανόλευκους» ήταν το δεύτερο διαδοχικό «τρίποντο» σε ισάριθμες αγωνιστικές, ενώ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» η πρώτη εφετινή ήττα.

    [05] Πυρκαγιές μαίνονται στη βόρεια Εύβοια και στο Μαρμάρι Καρύστου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά από τις 18.30 το απόγευμα, σε δασική περιοχή στη θέση Φαράκλα της βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, αλλά καίγεται δάσος.

    Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις που προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

    Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στο Μαρμάρι Καρύστου, η οποία έχει βγει από την κατοικημένη περιοχή και καίει χαμηλή βλάστηση.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η συγκεκριμένη φωτιά παρουσιάζει μικρή ύφεση και οι αξιωματικοί αισιοδοξούν ότι θα τη θέσουν υπό έλεγχο.

    [06] Παναθηναϊκός: Σε 2-3 εβδομάδες η επάνοδος του Σο

    Σε 2-3 εβδομάδες αναμένεται να επιστρέψει ο Χαμπίμπ Σο στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με ανακοίνωση του «τριφυλλιού». Ο Σενεγαλέζος μέσος, αν και έχουν περάσει τρεις μήνες από την απόκτησή του, δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αφού ταλαιπωρείται από μια θλάση. Στην ανακοίνωσή τους οι πράσινοι αναφέρουν σχετικά: «Ο Χαμπίμπ Σο υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, από την οποία προέκυψε ότι έχει αποκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος το θλαστικό τραύμα και απομένει το τελικό στάδιο επανένταξης του στην ομάδα, το οποίο υπολογίζεται σε 2 με 3 εβδομάδες».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 September 2012 - 18:30:37 UTC