Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία στην άσφαλτο με τέσσερις 20χρονους νεκρούς
  • [02] Στάση εργασίας από το ιπτάμενο προσωπικό της Lufthansa
  • [03] Κβαντικό τσιπ υπόσχεται αυξημένη ασφάλεια και ταχύτητα σε κινητά, υπολογιστές
  • [04] Τα βιολογικά δεν είναι πιο θρεπτικά ή πιο ασφαλή, σύμφωνα με νέα έρευνα
  • [05] Σε εξέλιξη τρεις πυρκαγιές στην Εύβοια
  • [06] H Χάγη απέρριψε το αίτημα του Κάρατζιτς για νέα δίκη

  • [01] Τραγωδία στην άσφαλτο με τέσσερις 20χρονους νεκρούς

    Τέσσερις 20χρονοι από το Αιγάλεω βρήκαν φρικτό θάνατο, ενώ ένας συνομήλικός τους τραυματίστηκε, σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 3.30 τα ξημερώματα στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Νηρέως, στο Παλαιό Φάληρο.

    Οι πέντε 20χρονοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο ένας από αυτούς με κατεύθυνση προς Πειραιά. Το ΙΧ, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε από την πορεία του δεξιά και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ.

    Από τη σφοδρή πρόσκρουση ο οδηγός πετάχτηκε από το παρμπρίζ τραυματισμένος στο δρόμο, αλλά οι άλλοι τέσσερις εγκλωβίστηκαν στο όχημα, το οποίο άρπαξε φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν.

    Στο σημείο έσπευσε συνεργείο της Πυροσβεστικής που έσβησε τη φωτιά και οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν απανθρακωμένους τους τέσσερις νεαρούς, ενώ ο 20χρονος οδηγός διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύεται.

    Προανάκριση για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Καλλιθέας.

    [02] Στάση εργασίας από το ιπτάμενο προσωπικό της Lufthansa

    Απεργιακή κινητοποίηση κήρυξε το ιπτάμενο προσωπικό της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa και στο αεροδρόμιο του Μονάχου από τις 11.00 GMT μέχρι τις 22.00 GMT σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου UFO, απειλώντας με παράλυση τις πτήσεις της εταιρείας.

    Κατά τη διάρκεια της νύκτας, το συνδικάτο ανακοίνωσε απεργιακή κινητοποίηση του ιπτάμενου προσωπικού της εταιρείας στο αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου από τις 03.00 GMT μέχρι τις 11.00 GMT και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από τις 04.00 GMT μέχρι τις 12.00 GMT.

    [03] Κβαντικό τσιπ υπόσχεται αυξημένη ασφάλεια και ταχύτητα σε κινητά, υπολογιστές

    Μια διεθνής ερευνητική ομάδα έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου, πολλά υποσχόμενου, κβαντικού τσιπ (ολοκληρωμένου κυκλώματος) που ανοίγει τον δρόμο για απολύτως ασφαλείς επικοινωνίες στα κινητά τηλέφωνα και για πολύ γρήγορους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με δυνατότητες σαφώς πέρα από αυτές των τωρινών συσκευών που βασίζονται στα συμβατικά τσιπ.

    Οι επιστήμονες, με επικεφαλής ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που αναμένεται να κάνουν τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του Βρετανικού Φεστιβάλ Επιστήμης στο Αμπερντίν της Σκωτίας, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», φιλοδοξούν ότι το νέο τσιπ θα κάνει τις ηλεκτρονικές συσκευές άτρωτες έναντι πιθανών απειλών από χάκερ και έτσι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των χρηστών με τράπεζες και γενικότερα το ηλεκτρονικό εμπόριο θα διεξάγονται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

    Το νέο κβαντικό τσιπ είναι κατασκευασμένο από πυρίτιο, χρησιμοποιεί το φως και είναι χιλιάδες φορές μικρότερο από τα υπάρχοντα. Οι ερευνητές θεωρούν εφικτή τη μαζική παραγωγή και αξιοποίησή του σε εμπορικά προϊόντα.

    [04] Τα βιολογικά δεν είναι πιο θρεπτικά ή πιο ασφαλή, σύμφωνα με νέα έρευνα

    Τα βιολογικά (οργανικά) τρόφιμα -αγροτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά και κρέατα- δεν είναι περισσότερο θρεπτικά από τα συμβατικά, ενώ είναι εξίσου πιθανό να είναι μολυσμένα με ορισμένα βακτήρια, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

    Από την άλλη, όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα βιολογικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα είναι λιγότερο πιθανό να περιέχουν υπολείμματα παρασιτοκτόνων ή να φιλοξενούν μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

    Η νέα μελέτη, με επικεφαλής την δρα Κρίσταλ Σμιθ- Σπάνγκλερ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Annals of Internal Medicine", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αξιολόγησε τα δεδομένα από 237 σχετικές έρευνες που συνέκριναν τη διατροφική αξία των βιολογικών και των συμβατικών τροφών και τις τυχόν διαφορές στο επίπεδο μικροβίων που περιέχουν. Η λεγόμενη μετα-ανάλυση -η πιο εκτενής που έχει γίνει μέχρι σήμερα- περιέλαβε όλα τα είδη τροφίμων: φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γάλα, αυγά, κρέας κ.α.

    [05] Σε εξέλιξη τρεις πυρκαγιές στην Εύβοια

    Σε εξέλιξη παραμένουν τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν χτες το απόγευμα στην Εύβοια.

    Η μεγαλύτερη είναι αυτή στη θέση Φαράκλα, του δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, η οποία καίει πυκνό πευκοδάσος και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

    Για την κατάσβεσή της ενεργούν 80 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία οχήματα του δήμου, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    Μεγάλη είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή Μουρτερή της Κύμης και καίει δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στο Μαρμάρι Καρύστου, όπου όμως το έργο της κατάσβεσης πηγαίνει καλύτερα, γι' αυτό δεν συμμετέχουν εναέρια μέσα και αντιμετωπίζεται από 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

    [06] H Χάγη απέρριψε το αίτημα του Κάρατζιτς για νέα δίκη

    Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία απέρριψετη Δευτέρατο αίτημα του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς για μία νέα δίκη.

    Ο Κάρατζιτς είχε ζητήσει τη διεξαγωγή νέας δίκης, υποστηρίζοντας πως η εναντίον δίκη του, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χάγη, είναι άδικη καθώς η εισαγγελία δεν τού προσκόμισε στοιχεία που είχε ζητήσει για να προετοιμάσει επαρκώς την υπεράσπισή του.

    Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου κι απέρριψε το αίτημά του για διεξαγωγή νέας δίκης.

    ΟΡάντοβαν Κάρατζιτς αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παραβίαση του εθιμικού δικαίου του πολέμου και γενοκτονία (υπόθεση Σρεμπρένιτσα), στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη (1992-1995).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 September 2012 - 6:30:39 UTC