Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σε καλό δρόμο" η καταπολέμηση της διαφθοράς στο Δημόσιο
  • [02] Αντίστροφη μέτρηση για τους θαυμαστές των Red Hot Chilli Peppers
  • [03] Αρσένης: Είχα ιδιωτικές συζητήσεις με τον Ρουμελιώτη
  • [04] Επανακατάθεση πρότασης του ΚΚΕ για μέτρα προστασίας ανέργων και αγροτών
  • [05] Έγκλημα πάθους πίσω από τη δολοφονία του ιερέα στην Ηλεία
  • [06] Ποσό 1,137 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από δημοπρασία εντόκων γραμματίων
  • [07] «Οι Ιταλοί μεταναστεύουν ξανά στη Γερμανία», γράφει ιταλική εφημερίδα
  • [08] Αδιανόητη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την εμπλοκή με τον διορισμό νέας διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ
  • [09] Για "επέλαση στη δημόσια τηλεόραση" κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας

  • [01] "Σε καλό δρόμο" η καταπολέμηση της διαφθοράς στο Δημόσιο

    «Δεν μεγάλωσε η διαφθορά στο Δημόσιο, αλλά αποκαλύπτεται και, ενδεχομένως, τιμωρείται, καθώς αρχίζουν να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Είμαστε σε καλό δρόμο» ανέφερε, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, οποίος του παρέδωσε την ετήσια έκθεσή του.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει για όσα δήλωσε ο κ. Ρακιντζής σχετικά με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων του.

    «Γίνονται δύο βήματα μπρος κι ένα πίσω. Μου αφαίρεσαν τις αρμοδιότητες να κάνω ενστάσεις στις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων με το επιχείρημα ότι τα νέα συμβούλια θα συγκροτηθούν από δικαστές».

    «Παράδοξο. Και τι κάνετε;» ρώτησε ο κ. Παπούλιας.

    «Το ζήτησα αλλά έχουν τόσα επείγοντα προβλήματα που δεν ασχολούνται με αυτά» απάντησε ο κ. Ρακιντζής.

    [02] Αντίστροφη μέτρηση για τους θαυμαστές των Red Hot Chilli Peppers

    Έφτασε η ώρα για τους χιλιάδες έλληνες θαυμαστές των Red Hot Chili Peppers αφού σε λίγες ώρες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά το αγαπημένο τους συγκρότημα στην σκηνή του ΟΑΚΑ.

    Τα εισιτήρια για την αρένα έχουν εξαντληθεί ενώ υπάρχουν ακόμα θέσεις για εκείνους που είναι?της τελευταίας στιγμής.

    Το ιστορικό συγκρότημα από το Λος 'Αντζελες κλείνει φέτος 29 χρόνια μουσικής πορείας, ενώ στη σύνθεσή τους έχει προστεθεί ο Josh Klinghoffer, δίπλα στους Anthony Kiedis, Flea και Chad Smith, αντικαθιστώντας τον αγαπημένο του κοινού, John Frusciante.

    Οι Red Hot Chili Peppers είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ροκ συγκροτήματα της ιστορίας. Οι πωλήσεις των albums τους ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια (με πιο πετυχημένο το Californication που έχει πουλήσει 15 εκατ. παγκοσμίως) και έχουν κερδίσει 7 βραβεία Grammy σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, όπως του "Best Album Rock" για το "Stadium Arcadium", του "Best Rock Vocal Performance by a Duo or Group" για το "Dani California", του "Best Rock Song" για το "Scar Tissue" και του "Best Hard Rock Performance" για το "Give It Away".

    [03] Αρσένης: Είχα ιδιωτικές συζητήσεις με τον Ρουμελιώτη

    Περίπου μία ώρα παρέμεινε στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης, που κλήθηκε για να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία διενεργείται μετά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη περί «αποτυχημένου» οικονομικού προγράμματος το οποίο, αν και σε γνώση όλων, εφαρμόστηκε για τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας.

    Ο κ. Αρσένης, σε δηλώσεις του μετά την κατάθεσή του, υποστήριξε ότι ερωτώμενος από τους εισαγγελείς επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ρουμελιώτης, σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχαν, του είχε αναφέρει ότι στο ΔΝΤ επικρατούσε κλίμα προβληματισμού για το πρόγραμμα της Ελλάδας. Όπως είπε ο πρώην υπουργός, όλα αυτά τα χρόνια «επειδή έχω ασχοληθεί ιδιωτικά με το θέμα του χρέους, ανταλλάσσαμε απόψεις με τον κ. Ρουμελιώτη».

    Ο κ. Αρσένης τόνισε σε δηλώσεις του ότι «όλο αυτόν τον καιρό, η χώρα μας έχει παγιδευτεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό, που τρώει τις σάρκες μας και καταβροχθίζει τις καλύτερες ελπίδες, τα οράματα του λαού και παράγει απελπισία και οργή. Πρέπει να βγούμε από αυτή την τρύπα, πρέπει να προτάξουμε και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγής, με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή».

    [04] Επανακατάθεση πρότασης του ΚΚΕ για μέτρα προστασίας ανέργων και αγροτών

    Την πρόταση νόμου, που αφορά στη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία και ανακούφιση ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών, επανακατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στην οποία μεταξύ άλλων προτείνει:

    - Επίδομα ανεργίας σε ποσοστό 80% του βασικού μισθού σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς.

    - Απαγόρευση κατάσχεσης και αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία έως 300.000 για κάθε οικογένεια.

    - Συνέχιση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη τους, σε αγρότες που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

    [05] Έγκλημα πάθους πίσω από τη δολοφονία του ιερέα στην Ηλεία

    Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η δολοφονία του 52χρονου ιερέα, πατέρα τριών παιδιών, που διαπράχθηκε χθες, σε πλάτωμα δίπλα στην εθνική οδό Πύργου- Κυπαρισσίας, στην Ηλεία.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τη νύχτα κρατούνται και ανακρίνονται η 43χρονη σύζυγος του ιερέα και ένας 40χρονος από την Καλαμάτα.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η δολοφονία του ιερέα θεωρείται έγκλημα πάθους, γιατί η 43χρονη παπαδιά και ο 40χρονος φέρονται ότι είχαν ερωτικές σχέσεις.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα έχει ήδη ομολογήσει και περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς έγινε το έγκλημα.

    Υπενθυμίζεται ότι το θύμα επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε η σύζυγός του. Όταν έφτασαν στο σημείο που διαπράχθηκε το έγκλημα, η γυναίκα σταμάτησε και βγήκε από το αυτοκίνητο, ενώ ένας άνδρας που περίμενε εκεί, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον ιερέα.

    Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

    [06] Ποσό 1,137 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από δημοπρασία εντόκων γραμματίων

    Το ποσό των 1,137 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

    Το επιτόκιο μειώθηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία και διαμορφώθηκε στο 4,54% από 4,68%. Η προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 1,95 φορά, από 2,06 φορές κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

    [07] «Οι Ιταλοί μεταναστεύουν ξανά στη Γερμανία», γράφει ιταλική εφημερίδα

    «Όταν οι ιταλοί μεταναστεύουν ξανά» τιτλοφορεί άρθρο της η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, που καταγράφει την σημαντική αύξηση του ποσοστού των Ιταλών νεαρής ηλικίας σε αναζήτηση εργασίας, οι οποίοι αποφασίζουν να πάνε να ζήσουν στην Γερμανία.

    «Πρόκειται για την γενιά 20», η οποία θα μπορούσε και να ονομασθεί «γενιά του 35%» (του ποσοστού των ανέργων), προσθέτει η Κοριέρε, σύμφωνα με την οποία η αύξηση της μετανάστευσης Ιταλών εργαζόμενων στην Γερμανία από το 2009 μέχρι το 2011 ήταν 6,3%, ενώ των Ελλήνων 6,4%.

    Ο Ιταλός αρθρογράφος Φεντερίκο Φουμπίνι τονίζει ότι «στην Ελλάδα η ανεργία αγγίζει το 23%, ενώ στην Ιταλία ξεπερνά μόλις το 10%. Αλλά και στις δυο οικονομίες, μόνο ένας πολίτης στους τρεις έχει όντως μια θέση εργασίας, όπως πιστοποιεί η Eurostat. Κατά συνέπεια η παράλληλη πορεία των μεταναστεύσεων προς το βορρά δεν είναι τόσο περίεργη».

    Ο αριθμός των Ιταλών μεταναστών που ζουν στην Γερμανία άρχισε να αυξάνεται το 2005. Τον περασμένο Μάιο συνολικά ανερχόταν σε 232.800. Πριν από επτά χρόνια περιοριζόταν σε μόλις 171.000.

    [08] Αδιανόητη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την εμπλοκή με τον διορισμό νέας διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ

    «Εφόσον ο πρωθυπουργός επέλεξε την αντικατάσταση της διοίκησης του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, έπρεπε η διαδικαστική εμπλοκή που υπάρχει με τον διορισμό νέας διοίκησης να είχε λυθεί εδώ και καιρό και πρέπει να λυθεί, το ταχύτερο δυνατόν».

    Σχετικό σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα από τις αρχές Ιουλίου, «γιατί προκαλεί εμπόδια στη συνέχιση του έργου του Ταμείου».

    [09] Για "επέλαση στη δημόσια τηλεόραση" κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας

    Για «λαφυραγώγηση του δημοσίου χώρου» και ειδικότερα για «επέλαση στη δημόσια τηλεόραση», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε μετά τη σημερινή συνάντησή του με την ΠΟΣΠΕΡΤ.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, με την πλήρη ανοχή και άρα συνενοχή των κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλου, προχωρά στη λαφυραγώγηση του δημόσιου χώρου, στην κομματικοποίηση του δημοσίου και ιδιαίτερα σε μια επέλαση στη δημόσια τηλεόραση που στόχο έχει την απαξίωση της παρεχόμενης ενημέρωσης και τον απόλυτο έλεγχο της πληροφόρησης προς τους πολίτες.

    Η ΕΡΤ, είπε ο κ. Τσίπρας, ήταν και είναι ανταγωνιστική προς τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης ακριβώς γιατί είχε αυτό τον χαρακτήρα του πλουραλισμού, της έγκυρης ενημέρωσης και της πλουραλιστικής ενημέρωσης. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ΕΡΤ, χάνοντας αυτόν τον χαρακτήρα και ταυτόχρονα με αυτή την επέλαση στο αποθεματικό της, με το 25% που πηγαίνει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άρα η ΕΡΤ από πλεονασματική θα γίνει ξανά ελλειμματική, θα έχουμε μια δημόσια τηλεόραση η οποία θα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην προτίμηση των τηλεθεατών και ταυτόχρονα μια δημόσια τηλεόραση προβληματική που θα αναγκαστεί εκ νέου σε περικοπές των μισθών των εργαζόμενων στην ΕΡΤ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 September 2012 - 10:30:50 UTC