Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους δρόμους δικαστικοί και γιατροί για το "μαχαίρι" στα ειδικά μισθολόγια
  • [02] Πότε και πού θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη ΔΕΘ
  • [03] Ένας νεκρός από πυρά ενόπλου στη νικητήρια ομιλία της νέας πρωθυπουργού του Κεμπέκ
  • [04] Η Nokia αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα Lumia με λειτουργικό Windows Phone

  • [01] Στους δρόμους δικαστικοί και γιατροί για το "μαχαίρι" στα ειδικά μισθολόγια

    Κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση μέτρα για την εξοικονόμιση των 11,8 δισ. ευρώ , σχεδιάζουνπανεπιστημιακοί,δικαστές, γιατροί και ένστολοι.

    Πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση διοργανώνουν στις 12.30 το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο, οι 6 δικαστικές Ενώσεις.

    H Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος.

    Στα ΤΕΙ οι καθηγητές αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ συνεδριάζουν σήμερα οι πρυτάνεις και σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσουν, είναι οι περικοπές των αποδοχών των πανεπιστημιακών.

    Πάντως, οι Πανεπιστημιακοί μελετούν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων τις αμέσως επόμενες ημέρες, γεγονός που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην εξεταστική περίοδο που αρχίζει μέσα στον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, στις προθέσεις των πρυτάνεων είναι η οποιαδήποτε κινητοποίηση να μην περιλαμβάνει κλείσιμο των Ιδρυμάτων.

    Στο μεταξύ, στάση εργασίας σήμερααπό τις 11 το πρωί και έως τη λήξητου ωραρίου πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

    Έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.

    Τέλος, διαμαρτυρία στο Καλλιμάρμαρο θα πραγματοποιήσουν οι ένστολοι την Πέμπτηκαι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιάς"λευκής απεργίας".

    [02] Πότε και πού θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη ΔΕΘ

    Το πρόγραμμα της περιορισμένης, φέτος, παρουσίας των πολιτικών αρχηγών στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), έδωσαντην Τρίτηστη δημοσιότητα οι εταιρείες HELEXPO AE και ΔΕΘ ΑΕ.

    Αναλυτικότερα, στην επίσκεψη-«εξπρές» στην 77η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα τελέσει τα εγκαίνια της διοργάνωσης, στις 10 το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των προς συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

    Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, τόσο η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, όσο και η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

    Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόκειται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιριών, ενώ μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός»).

    Για τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ ΑΕ.

    Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στη μία το μεσημέρι, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Καμμένου, ο οποίος την Τετάρτη το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ και τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων. Το βράδυ της Τετάρτης, στις 19.30, ο κ.Καμμένος θα πραγματοποιήσει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης»).

    Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει ενώπιον των παραγωγικών φορέων («Ι.Βελλίδης»), ενώ την Κυριακή, στη μία το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

    Στο πρόγραμμα που διανεμήθηκε δεν υπήρχαν πληροφορίες για την παρουσία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην 77η ΔΕΘ.

    [03] Ένας νεκρός από πυρά ενόπλου στη νικητήρια ομιλία της νέας πρωθυπουργού του Κεμπέκ

    Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός της επίθεσης που εξαπέλυσε ένοπλος την ώρα που η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός του Κεμπέκ Πολίν Μαρουά εκφωνούσε την επινίκια ομιλία της στην αίθουσα του θεάτρου Metropolis, στο κέντρο του Μόντρεαλ, ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτηστην επαρχία αυτή του Καναδά, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντενίς Ρισέ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης, περίπου 50 ετών, συνελήφθη.

    Άνδρες ασφαλείας έσπευσαν να απομακρύνουν την επικεφαλής του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ (Παρτί Κεμπεκουά) από τη σκηνή την ώρα που ακούστηκαν πυροβολισμοί, αλλά λίγο αργότερα η Μαρουά επέστρεψε για να ολοκληρώσει την ομιλία της.

    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στους δημοσιογράφους ότι ο δράστης έβαλε φωτιά στην πίσω πλευρά του κτιρίου.

    Το περιστατικό είναι σπάνιο για τα δεδομένα του Καναδά όπου τα ποσοστά των επιθέσεων με όπλα είναι σχετικά χαμηλά και οι πολιτικοί συνήθως κυκλοφορούν χωρίς σωματοφύλακες.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Η Nokia αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα Lumia με λειτουργικό Windows Phone

    Η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, Nokia, σε συνεργασία με τη Microsoft, πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα δύο νέα "έξυπνα κινητά", στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί σθεναρά την Apple, την Samsung και την Google.

    Οι δύο εταιρείες αναμένεται να παρουσιάσουν, την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, τις νέες συσκευές, η οποίες ανήκουν στη σειρά Lumia της Nokia, και έχουν ως στόχο να τονώσουν τον ανταγωνισμό με τις άλλες εταιρείες.

    Το Lumia 920 και το μικρότερο Lumia 820 θα ενσωματώνουν το λειτουργικό Windows Phone της Microsoft, το οποίο η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού.΄

    Φωτογραφίες των δύο μοντέλων που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτουν μεγάλες ομοιότητες με προηγούμενες συσκευές της Nokia που ενσωμάτωναν τα Windows Phone. Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, αν τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα δεν τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών, η Nokia θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση και η Microsoft θα δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα στην προσπάθειά της να ανακτήσει τη θέση της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 September 2012 - 4:30:39 UTC