Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις
  • [02] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από γιατρούς και δικαστικούς
  • [03] Ο Ελ Γκρέκο ταξιδεύει στην Κύπρο
  • [04] Τα νέα μέτρα είναι "ταφόπλακα" για την οικονομία, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Βαν Ρομπάι: "Δεν είναι δικαιολογημένα" τα επιτόκια δανεισμού ορισμένων χωρών
  • [06] Για να γίνει βιώσιμο το χρέος, χρειάζεται νέο "κούρεμα" δήλωσε ο Γ. Σταθάκης
  • [07] Ρυθμίσεις για τα δάνεια υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

  • [01] Διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις

    Σύσκεψη με αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης και άλλοι συναρμόδιοι παράγοντες.

    Το απόγευμα, ο κ.Σαμαράς θα συναντηθεί με το Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ.

    [02] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από γιατρούς και δικαστικούς

    Ολοκληρώθηκε η πανδικαστική συγκέντρωση έξω από τονΆρειο Πάγο, την οποία διοργάνωσαν οι έξι δικαστικές ενώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

    Επίσης, στάση εργασίας πραγματοποίησαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί,οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

    Αύριο οι ένστολοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο.

    H Εκτελεστική Γραμματεία των πανεπιστημιακών καθηγητών αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για την Δευτέρα, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος.

    Στα ΤΕΙ οι καθηγητές αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ την Τρίτη οι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

    [03] Ο Ελ Γκρέκο ταξιδεύει στην Κύπρο

    Μια ενδιαφέρουσα έκθεση για τον Ελ Γκρέκο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας η έκθεση «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: Από τον Χάνδακα στο Τολέδο. Στα βήματα μιας ευρωπαϊκής διαδρομής».

    Τα επτά έργα που θα εκτεθούν προέρχονται από συλλογές της Αθήνας και του Λονδίνου, ενώ η έκθεση θα διανθιστεί με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και συνοδευτικά κείμενα.

    [04] Τα νέα μέτρα είναι "ταφόπλακα" για την οικονομία, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας

    Για «εγκληματική επενέργεια των υφεσιακών μέτρων στην πραγματική οικονομία», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η νέα υφεσιακή επιδρομή των νέων μέτρων, που η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει και θα φέρει στη Βουλή, θα είναι η ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο, θα είναι η ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία και πρόσθεσε ότι, αυτό που χρειάζεται είναι μια ευρύτατη συσπείρωση, πέρα και έξω από πολιτικές προτιμήσεις ή κομματικές τοποθετήσεις, μια ευρύτατη κοινωνική συσπείρωση εργαζόμενων, εμπόρων, καταστηματαρχών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών, προκειμένου να αποτραπεί το νέο και καθοριστικό έγκλημα για την ελληνική οικονομία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας προτείνει μια νέα σεισάχθεια. Τη δυνατότητα, δηλαδή, οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να μπορέσουν να απομειώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αντιστοίχως με τη μείωση του τζίρου που είχαν από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου έως σήμερα. Επιπλέον, πρόσθεσε, προτείνουμε την άμεση εκταμίευση χρημάτων από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που λιμνάζουν τούτη την ώρα στις τράπεζες, και ταυτόχρονα τη δημιουργία δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού για την παροχή ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

    [05] Βαν Ρομπάι: "Δεν είναι δικαιολογημένα" τα επιτόκια δανεισμού ορισμένων χωρών

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι δήλωσε σήμερα ότι τα επιτόκια δανεισμού που έχουν επιβληθεί σε ορισμένες χώρες "δεν είναι δικαιολογημένα" με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας τους, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των πρεσβευτών της ΕΕ.

    Αποσπάσματα της ομιλίας αυτής αναρτήθηκαν στο λογαριασμό του βαν Ρομπάι στο Twitter.

    "Τα ασφάλιστρα κινδύνου ορισμένων χωρών δεν δικαιολογούνται από τα βασικά οικονομικά τους μεγέθη", είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τη στιγμή που ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για την μείωση των επιτοκίων δανεισμού ορισμένων ευάλωτων χωρών της ΕΕ, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

    Αντίθετα, "τα επιτόκια δανεισμού για ορισμένες χώρες είναι υπερβολικά χαμηλά, διότι αυτές μετατρέπονται σε καταφύγια", είπε.

    [06] Για να γίνει βιώσιμο το χρέος, χρειάζεται νέο "κούρεμα" δήλωσε ο Γ. Σταθάκης

    Για να είναι βιώσιμο το χρέος χρειάζεται "κούρεμα" 110- 120 δισ. δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και εξήγησε ότι «έτσι όπως είναι αυτήν τη στιγμή το πρόγραμμα της κυβέρνησης, η εφαρμογή δηλαδή των 11,5 δισ. και των άλλων μέτρων που προβλέπονται στο μνημόνιο ΙΙ, είναι προφανές ότι, αυτό δεν βγαίνει. Θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας, πολύ σύντομα, το επόμενο εξάμηνο, σε μια κατάσταση όπου η οικονομία θα είναι σε πολύ μεγαλύτερη ύφεση από ό,τι είναι τώρα, άρα το χρέος θα έχει εκτροχιαστεί εντελώς, καθότι θα υπάρξει μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ».

    Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι με βάση αυτά το ΔΝΤ λόγω του καταστατικού του δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα και συμπλήρωσε: «φαντάζομαι ότι γι' αυτό είναι ενήμερες η Γερμανία και η Γαλλία. Άρα, θεωρητικά στις αρχές του 2013, το αργότερο μέχρι την άνοιξη, θα πρέπει να έχει γίνει είτε ένα νέο μεγάλο "κούρεμα" η μια επιμήκυνση

    [07] Ρυθμίσεις για τα δάνεια υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

    Εως το τέλος Σεπτεμβρίου επιδιώκεται να βρεθεί ένα συνολικό σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

    Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και για τον σκοπό αυτόν, όπως αναφέρθηκε, θα υπάρξουν αρκετές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης έγινε μια πρώτη εξέταση της κατάστασης και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών υπογράμμισαν από την πλευρά τους ότι ήδη βρίσκονται στην κατεύθυνση της ρύθμισης αρκετών υποθέσεων δανείων. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου δεν αποκλείεται ακόμη και η νομοθετική παρέμβαση, μέσω της επικαιροποίησης του νόμου Κατσέλη, η οποία όμως θα πρέπει να έχει και την έγκριση της τρόικας, προκειμένου να μην απειληθεί η συνολική διαπραγμάτευση και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 September 2012 - 10:30:39 UTC