Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 24,4% η ανεργία τον Ιούνιο
  • [02] Το καλοκαίρι του 2013 οι επεκτάσεις του μετρό προς Ελληνικό
  • [03] "Επιτυχής θα είναι η κυπριακή προεδρία της ΕΕ"
  • [04] Παράταση αποπληρωμής χρεών δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών
  • [05] Διαβεβαιώσεις Σαλμά για πληρωμή των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥ
  • [06] Ζημία 57 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 2011
  • [07] Τελευταία παράσταση για τον «Αμφιτρύωνα» στο Ηρώδειο
  • [08] Μυστηριώδες έγκλημα στη Γαλλία με θύματα μέλη μιας βρετανικής οικογένειας

  • [01] Στο 24,4% η ανεργία τον Ιούνιο

    Στο 24,4% εκτινάχθηκε η ανεργία στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, από 23,5% τον Μάιο 2012 και 17,2% τον Ιούνιο πέρυσι. Άνεργοι είναι πλέον 1.216.410 άτομα, καθώς μέσα σε έναν χρόνο περίπου 1.000 πολίτες έχαναν κάθε ημέρα την εργασία τους. Ειδικά για τους νέους έως 24 ετών, η ανεργία αποτελεί «μάστιγα» και καταρρίπτει κάθε αρνητικό ρεκόρ, καθώς «εκτοξεύτηκε» στο 55%. Αλλά, και στην πλέον παραγωγική ηλικιακή ομάδα, αυτή των 25 - 34 ετών, η ανεργία «σκαρφάλωσε» στο 32,1%.

    Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.766.415 άτομα και μειώθηκαν κατά 358.340 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2011 (μείωση 8,7%) και κατά 34.337 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2012 (μείωση 0,9%).

    Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.372.097 άτομα. Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), αυξήθηκαν κατά 20.194 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο πέρυσι (αύξηση 0,6%) και κατά 5.251 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2012 (αύξηση 0,16%).

    Ηλικιακά, στους νέους 15- 24 ετών η ανεργία είναι 55% (από 44,4% τον Ιούνιο 2011). Ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 25- 34 ετών (32,1% από 24%), 35- 44 ετών (21,3% από 14%), 45- 54 ετών (17,9% από 11,8%), 55- 64 ετών (13% από 8,1%) και 65- 74 ετών (4,5% από 2,4%).

    Η ανεργία παραμένει «γένους θηλυκού». Στις γυναίκες το ποσοστό αυξήθηκε στο 28,1% από 21% τον Ιούνιο πέρυσι και στους άνδρες στο 21,7% από 14,5%.

    [02] Το καλοκαίρι του 2013 οι επεκτάσεις του μετρό προς Ελληνικό

    Το καλοκαίρι του 2013 θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση του μετρό προς Ελληνικό, μαζί με τους τέσσερις σταθμούς που περιλαμβάνει, δήλωσε ο υπουργος Αναπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στα έργα.

    Οι άλλες δύο επεκτάσεις των γραμμών του μετρό προς Χαϊδάρι αλλά και προς Θηβών, στο Περιστέρι, θα παραδοθούν το φθινόπωρο του 2013.

    «Εκτός από την Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει και η Ελλάδα των έργων και παλεύουμε τα έργα να νικήσουν την κρίση», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των έργων του μετρό για την Αθήνα.

    Η επέκταση προς Ελληνικό θα εξυπηρετεί καθημερινά 80 χιλιάδες επιβάτες και η διαδρομή Σύνταγμα-Ελληνικό, θα καλύπτεται μέσα σε 15 λεπτά.

    Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι προχωρούν κανονικά τα έργα της επέκτασης προς Πειραιά, αλλά και οι μελέτες για τη νέα γραμμή από το Γαλάτσι στο Πανεπιστήμιο, που θα καταλήγει, μέσω Καισαριανής, στη Λυκόβρυση.

    [03] "Επιτυχής θα είναι η κυπριακή προεδρία της ΕΕ"

    Η κρίση στη Συρία είναι το κύριο θέμα, το οποίο θα απασχολήσει την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συνέρχεται αύριο και μεθαύριο στην Πάφο, δηλώνει στο ΑΜΠΕ η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή.

    Στη σύνοδο, στην οποία θα προεδρεύσει η υπάτη εκπρόσωπος της ΕΕ, για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Κάθριν Αστον, θα γίνει προσπάθεια, όπως δηλώνει η Κύπρια υπουργός, «να απαντηθούν κάποια καίρια ερωτήματα», αναφορικά με την κατάσταση στη Συρία και τον ρόλο της ΕΕ.

    Σε συνέντευξη στο ΑΜΠΕ, η κ. Μαρκουλλή αποτιμά ως πολύ θετική την μέχρι τώρα πορεία της Κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκφράζει την πεποίθηση ότι η προεδρία θα είναι επιτυχής, γεγονός, επισημαίνει, που θα έχει τεράστιο όφελος για την Κύπρο, «γιατί θα την προβάλει ως ένα ενεργό κράτος-μέλος της Ένωσης και θα ενισχύσει το κύρος της διεθνώς».

    Η Κύπρια υπουργός θα βρίσκεται στην Αθήνα, στις 11 και 12 του μηνός, σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Έλληνα ομολόγου της Δ. Αβραμόπουλου στη Λευκωσία.

    [04] Παράταση αποπληρωμής χρεών δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών

    Νομοθετική ρύθμιση με εντολή του πρωθυπουργού προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την παράταση αποπληρωμής των χρεών των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών κατά 8 με 10 χρόνια όπως αποκάλυψε, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Ο υπουργός αποκάλυψε, επίσης, ότι τα χρέη των δήμων προς τις τοπικές κοινωνίες- αγορά ανέρχονται σήμερα στα 800 εκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση με την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα καλύψει τα χρέη αυτά με την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Και οι δύο πρωτοβουλίες αναμένεται να αποφέρουν έμπρακτη ρευστότητα στους δήμους, που θα φθάνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

    [05] Διαβεβαιώσεις Σαλμά για πληρωμή των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥ

    «Σήμερα πληρώθηκε στους φαρμακοποιούς ο Μάιος. Αύριο- μεθαύριο, θα δώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πληρωμών, ώστε να ξέρουν οι φαρμακοποιοί τι θα πάρουν από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 31/12. Είναι μια ειλικρινής και έντιμη στάση, στις συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα».

    Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥ.

    Ο κ. Σαλμάς, επαναβεβαίωσε την παλαιότερη δέσμευσή του, για έκδοση εντός των προσεχών δέκα ημερών, δελτίου τιμών φαρμάκων, του οποίου θα ακολουθήσει «θετική λίστα», που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

    [06] Ζημία 57 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 2011

    Ζημία ύψους 57 εκατ. ευρώ γνωστοποίησε για το 2011 η εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία», η οποία διαχειρίζεται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της εταιρείας τον περασμένο χρόνο ήταν ύψους 26,32 εκατ. ευρώ, έναντι 21,35 εκατ. ευρώ το 2010, αυξημένα κατά 23%, αλλά πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του έτους 2009 (216,55 εκατ. ευρώ).

    Το αποτέλεσμά της προ αποσβέσεων, τόκων και φόρων (EBITDA) ήταν ζημία 37,45 εκατ. ευρώ, ενώ το αποτέλεσμά της προ φόρων ήταν ζημία 46,55 εκατ. ευρώ. Μετά τον συνυπολογισμό φόρων και τελών το καθαρό αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν ζημία 57 εκατ. ευρώ.

    Τα ίδια κεφάλαια των «Ελληνικών Ναυπηγείων», τα οποία ως γνωστόν υπολειτουργούν, είναι αρνητικά (-295,62 εκατ. ευρώ).

    [07] Τελευταία παράσταση για τον «Αμφιτρύωνα» στο Ηρώδειο

    Η παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή, o «Αμφιτρύωνας» του Μολιέρου που κέρδισε το κοινό στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, μετά τις sold out παραστάσεις της στην Αθήνα, θα παρουσιαστεί για μία τελευταία παράσταση στο Ηρώδειο την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00 για όσους δεν πρόλαβαν! Προπώληση εισιτηρίων από τα σημεία πώλησης και τα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39).

    Την μετάφραση επιμελείται η Χρύσα Προκοπάκη, τα σκηνικά η Εύα Μανιδάκη, τα κοστούμια ο 'Αγγελος Μέντης, τη μουσική ο Δημήτρης Καμαρωτός, την κίνηση ο Ερμής Μαλκότσης και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος.

    Στην παράσταση παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Γιώργος Γάλλος, Νίκος Κουρής, Δημήτρης Ήμελλος, Χρήστος Λούλης, Εύη Σαουλίδου, Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης και Νικόλας Χανακούλας.

    [08] Μυστηριώδες έγκλημα στη Γαλλία με θύματα μέλη μιας βρετανικής οικογένειας

    Τα θύματα από πυρά εναντίον αυτοκινήτου, σε ένα μυστηριώδες έγκλημα χθες Τετάρτη σε δάσος της 'Ανω Σαβοΐας στην ανατολική Γαλλία, ανήκουν πιθανώς σε μια βρετανική οικογένεια που παραθέριζε στην περιοχή αυτή. Ανάμεσά τους ένα τετράχρονο κοριτσάκι βρέθηκε ζωντανό μέσα στο όχημα, αλλά ιδιαίτερα εξαντλημένο, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η εισαγγελία.

    Το παιδί εντοπίστηκε αργά χθες βράδυ, γύρω στα μεσάνυκτα, στο αυτοκίνητο που έφερε βρετανικές πινακίδες μέσα στο οποίο οι τρείς ακόμη επιβάτες βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στην Άνω Σαβοΐα, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερίκ Μεγιό.

    Η βρετανική οικογένεια παραθέριζε σε μια κατασκήνωση του Σεντ-Ζοριόζ στις όχθες της λίμνης Ανεσί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 September 2012 - 8:30:37 UTC