Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βήμα για την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων
  • [02] Φερνάντο Σάντος: «Αποτυχία η ισοπαλία»
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Σημαντικές οι αποφάσεις της ΕΚΤ
  • [04] Άρση των περιοριστικών όρων για τον Ηλία Κασιδιάρη
  • [05] Με την πρόταση Ντράγκι ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι, αναφέρει το ΚΚΕ
  • [06] Λαγκάρντ: Σημαντικά βήματα για την σταθερότητα στην ευρωζώνη οι αποφάσεις της ΕΚΤ
  • [07] Μουρίνιο: «Μη με ρωτάτε για τον Κριστιάνο»
  • [08] Ποινή αποκλεισμού έξι αγωνιστικών στον Κατσουράνη

  • [01] Βήμα για την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων

    Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μετά από σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό, το οποίο πρέπει να κατέχει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις, προκειμένου να επισπευτεί έτσι η διαδικασία αποκρατικοποίησής τους.

    Η Πράξη αφορά σε, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, καθώς και τους Οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί, από πλευράς Δημοσίου, από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχών, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

    [02] Φερνάντο Σάντος: «Αποτυχία η ισοπαλία»

    Μόνο η νίκη υφίσταται ως ενδεχόμενο για την εθνική ομάδα στον αυριανό αγώνα με τη Λετονία, με τον οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκινά τις υποχρεώσεις του στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014, στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε ξεκάθαρα ότι ακόμη και η ισοπαλία στην αυριανή αναμέτρηση της Ρίγας θα είναι αποτυχία και εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στους διεθνείς.

    [03] ΠΑΣΟΚ: Σημαντικές οι αποφάσεις της ΕΚΤ

    Πολύ σημαντικές για την άμυνα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης απέναντι στις κερδοσκοπικές πιέσεις της αγοράς, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, τις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ για παρεμβάσεις στην αγορά ομολόγων.

    "Έστω και αργά, τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν να σπάσουν το φαύλο κύκλο. Πρέπει όμως να υποστηριχθούν και από τα αναγκαία θεσμικά μέτρα", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    [04] Άρση των περιοριστικών όρων για τον Ηλία Κασιδιάρη

    Την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για εμπλοκή σε επίθεση κατά μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου το 2007, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

    Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δετό το αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκειμένου ν? αρθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, που του είχαν επιβληθεί.

    [05] Με την πρόταση Ντράγκι ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι, αναφέρει το ΚΚΕ

    «Η πρόταση Ντράγκι συνιστά έναν ακόμη προσωρινό συμβιβασμό στο πλαίσιο των οξυμένων αντιθέσεων στην ΕΕ. Στο βαθμό που αυτή υλοποιηθεί ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι οι οποίοι θα ξεφορτωθούν επισφαλή ομόλογα των υπερχρεωμένων κρατών, ενώ για τους λαούς θα σημάνει κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, αφού προϋποθέτει την αυστηρή τήρηση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων κάθε χώρας προς τους μηχανισμούς της ΕΕ» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [06] Λαγκάρντ: Σημαντικά βήματα για την σταθερότητα στην ευρωζώνη οι αποφάσεις της ΕΚΤ

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρετίζει τις σημερινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

    «Χαιρετίζουμε θερμά το νέο πλαίσιο παρέμβασης της ΕΚΤ», αναφέρει σε δήλωσή της, για τις Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές (ΟΜΤ) στις αγορές κρατικών ομολόγων χωρών που δέχονται υποστήριξη από τα ευρωπαϊκά ταμεία βοήθειας (ΕΤΧΣ και ΕΜΣ), σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά προγράμματα προσαρμογής τους και την εφαρμογή των σχετικών διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

    Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι η «αποφασιστική εφαρμογή» του νέου προγράμματος παρέμβασης θα βοηθήσει στη διόρθωση της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, καθώς και στην υποστήριξη των προσπαθειών των χωρών μελών να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση με λογικό κόστος και για σταθερή μακροοικονομική προσαρμογή.

    Τέλος, η κ. Λαγκάρντ επισημαίνει ότι βλέπει τη δράση της ΕΚΤ ως ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

    [07] Μουρίνιο: «Μη με ρωτάτε για τον Κριστιάνο»

    Η ερώτηση του δημοσιογράφου της "As" προς τον Ζοζέ Μουρίνιο «τι συμβαίνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο;» δεν άρεσε στον Πορτογάλο τεχνικό. Μέχρι τότε, ο «εκλεκτός» είχε απαντήσει σε ό,τι κι αν του ζητήθηκε, ωστόσο, όταν έφτασε η ώρα να μιλήσει για τα τελευταία γεγονότα με το συμπατριώτη του και την αναστάτωση που προκάλεσαν στη Ρεάλ Μαδρίτης οι δηλώσεις του μετά το ματς με τη Γρανάδα, αισθάνθηκε άβολα.

    «Με συγχωρείτε, αλλά αυτή η συνέντευξη είναι πολύ ενδιαφέρουσα» ξεκίνησε να λέει, όταν πιέστηκε για δεύτερη φορά να μιλήσει για τη «δυστυχία» που περνάει στη «βασίλισσα» ο CR7. «Είμαι εδώ για να μιλήσουμε για όλα και νομίζω ότι έχω ανταποκριθεί σε "καυτές" ερωτήσεις με απόλυτη συνέπεια. Αλλά σας παρακαλώ μη με ρωτάτε για τον Κριστιάνο, πρέπει να με καταλάβετε. Σας ζητώ να μην επιμένετε σε αυτή την ερώτηση».

    [08] Ποινή αποκλεισμού έξι αγωνιστικών στον Κατσουράνη

    Με ποινή αποκλεισμού έξι αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Κώστας Κατσουράνης απο την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Ο διεθνής μέσος είχε αποβληθεί στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για εξύβριση του διαιτητή, παράπτωμα που επισύρει ποινή τεσσάρων αγωνιστικών, οι οποίες αυξάνονται στις έξι επειδή ήταν αρχηγός. Ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει έφεση για να μειωθεί η ποινή, που αν μείνει ως έχει ο Κατσουράνης θα χάσει τρεις εντός (Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Αρης) και τρεις εκτός (Πανθρακικός, Ξάνθη, ΟΦΗ) αγώνες πρωταθλήματος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 September 2012 - 16:30:45 UTC