Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο νέα μοντέλα Kindle παρουσίασε η Amazon
  • [02] "Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις" δηλώνει ο Μ. Ομπάμα
  • [03] Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να παραιτηθεί εάν αυτό επιθυμεί ο λαός

  • [01] Δύο νέα μοντέλα Kindle παρουσίασε η Amazon

    Η Amazon παρουσίασε την Πέμπτη τη νέα σειρά Kindle tablets, στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί σθεναρά το iPad της Apple.

    Τα δύο νέα μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με οθόνη 8,9 ιντσών, υψηλής ευκρίνειας, ενώ το κόστος τους θα φτάνει τα 299 δολάρια (περίπου 240 ευρώ) για την έκδοση των 16GB και τα 499 δολάρια (περίπου 396 ευρώ) για την έκδοση των 32GB, η οποία θα παρέχει και δυνατότητα ασύρματης συνδεσιμότητας μέσω του ενσωματωμένου 4G LTE.

    Και τα δύο μοντέλα θα διατεθούν στην αμερικανική αγορά τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Επίσης, η Amazon σκοπεύει να διαθέσει μια καινούρια έκδοση του Kindle Fire, το οποίο θα ενσωματώνει ταχύτερο επεξεργαστή και καλύτερης ανάλυσης οθόνη, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος.

    [02] "Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις" δηλώνει ο Μ. Ομπάμα

    Την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, περιμένουν οι Αμερικάνοι πολίτες, ο οποίος, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόιτερς, πρόκειται να απευθυνθεί στους πολίτες λέγοντάς τους ότι θα σύντομα θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις και παρόλο που η δική του μπορεί να είναι σκληρή, θα είναι μακροπρόθεσμα η καλύτερη λύση για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

    "Δεν θα προσποιηθώ ότι ο δρόμος που προσφέρω είναι γρήγορος ή εύκολος" αναμένεται να πει κατά την ομιλία του ο Ομπάμα. "Δεν το έκανα ποτέ. Δεν με ψηφίσατε για να σας πω αυτά που θέλετε να ακούσετε. Με ψηφίσατε για να σας πω την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί εδώ και αρκετές δεκαετίες".

    Σύμφωνα με το Ρόιτερς, στόχος του Ομπάμα είναι να δημιουργηθούν πάνω από ένα εκατομμύριο βιομηχανικές θέσεις εργασίας μέχρι το 2016. "Ο δρόμος που προσφέρουμε μπορεί να είναι δυσκολότερος αλλά θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Και σας ζητώ να επιλέξετε αυτό το μέλλον" αναμένεται να δηλώσει κατά την προσφώνησή του στο Εθνικό Συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος που πραγματοποιείται στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

    [03] Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να παραιτηθεί εάν αυτό επιθυμεί ο λαός

    Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι πρόθυμος να παραιτηθεί αν αυτό επιθυμεί ο λαός, μετά από τρεις συνεχόμενες μέρες διαδηλώσεων όπου οι πολίτες διαμαρτύρονταν για το υψηλό κόστος ζωής. Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόιτερς, παρά τη δήλωσή του, ο Φαγιάντ δεν διευκρίνισε αν όντως θα προβεί σε αυτή την κίνηση.

    Η αύξηση στην τιμή των καυσίμων κατά 5 τοις εκατό, πυροδότησε την αντίδραση των πολιτών στις παλαιστινιακές πόλεις Ραμάλα, Ζενίν και Ίμπρον, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν ένα ομοίωμα του πρωθυπουργού της χώρας.

    "Αν υπάρχει πραγματική απαίτηση από το λαό να παραιτηθώ κι αν αυτό επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, τότε δεν θα διστάσω να το κάνω και ούτε θα το καθυστερήσω" δήλωσε ο Φαγιάντ σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα.

    Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων το πλήθος φώναζε "φύγε" και κατηγορούσε τον Φαγιάντ για διαφθορά και πολιτικές που είναι επιζήμιες προς τους άπορους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 September 2012 - 22:30:38 UTC