Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς να αποφύγετε την "παγίδα" των τεκμηρίων
  • [02] "Η κάθε γενιά πρέπει να κάνει τον δικό της αγώνα"
  • [03] Νέα απεργία σήμερα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [04] Ομπάμα: "Τα προβλήματά μας μπορούν να λυθούν"
  • [05] Ρεκόρ γεώτρησης κάτω από τον βυθό
  • [06] Πάνω από 20 οι νεκροί από σεισμό στην Κίνα
  • [07] Ξεκινά σήμερα το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
  • [08] Ακυρώνονται οι μισές πτήσεις σήμερα εξαιτίας της απεργίας στη Lufthansa
  • [09] Θανατηφόρος ιός ξέσπασε σε Εθνικό Πάρκο της Καλιφόρνια
  • [10] Για «νομοθετικά πραξικοπήματα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Π. Λαφαζάνης
  • [11] Β. Κορκίδης: " Η εφετινή ΔΕΘ αντικατοπτρίζει το βάθος της ύφεσης"

  • [01] Πώς να αποφύγετε την "παγίδα" των τεκμηρίων

    Με την επίκληση εισοδημάτων παρελθόντων ετών, οι πολίτες μπορούν να αποφύγουν την «παγίδα» των τεκμηρίων, αρκεί, όμως, τα εισοδήματα αυτά να έχουν αποδεδειγμένα φορολογηθεί ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τον φόρο.

    Τη δυνατότητα αυτήν των φορολογουμένων, υπενθυμίζει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας, με σχετική εγκύκλιό του, σε ερώτημα ενδιαφερόμενου.

    Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο του υπουργείου, το δικαίωμα στον φορολογούμενο να επικαλείται «ανάλωση κεφαλαίου» παρελθόντων ετών, παρέχει η φορολογική νομοθεσία και καθορίζεται ως εξής:

    -Για εισοδήματα που αποκτώνται ή δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιούνται από την 1-1-2010 και μετά, η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων καλύπτεται ή περιορίζεται μεταξύ άλλων, με «ανάλωση κεφαλαίου» προηγούμενων ετών, το οποίο αποδεδειγμένα έχει φορολογηθεί ή νόμιμα έχει απαλλαγεί από τον φόρο.

    -Για τον προσδιορισμό του «κεφαλαίου» κάθε έτους, αθροίζονται τα πραγματικά εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί ή νόμιμα απαλλαγεί από τον φόρο, τα χρηματικά ποσά που έχουν αποκτηθεί αλλά δεν θεωρούνται εισόδημα, τα χρηματικά ποσά που προέρχονται από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, από την εισαγωγή χρηματικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, από δάνεια, δωρεές, γονικές παροχές κ.λπ., καθώς και οποιοδήποτε άλλο ποσό, το οποίο αποδεδειγμένα έχει εισπραχθεί. Από το άθροισμα όλων αυτών των ποσών εισοδημάτων και εσόδων, αφαιρούνται οι αντικειμενικές δαπάνες ή τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ, σκάφη, πισίνες, υπηρετικό προσωπικό και δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, καθώς, επίσης, οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, για δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών και για την αποπληρωμή δανείων. Το ποσό που απομένει μετά την αφαίρεση των παραπάνω δαπανών, είναι το «μη αναλωθέν κεφάλαιο» που μπορεί να επικαλεστεί ο φορολογούμενος.

    [02] "Η κάθε γενιά πρέπει να κάνει τον δικό της αγώνα"

    Η γενιά κάθε εποχής μπορεί να κάνει τη δική της αντίσταση. Στην ταινία μου, η γενιά του πολέμου του Βιετνάμ έκανε τη δική της, αλλά πιστεύω πως σε κάθε εποχή μπορεί να υπάρξει και αντίσταση σ' αυτά που γίνονται γύρω μας. Η κάθε γενιά πρέπει να κάνει τον δικό της αγώνα». Αυτά ανέφερε ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ρέντφορντ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο Λίντο, για την ταινία του «Τhe Company You Keep», που προβλήθηκε σήμερα εκτός συναγωνισμού στην 69η Μόστρα του Κινηματογράφου της Βενετίας.

    Η ταινία αναφέρεται σ' ένα μεσήλικα δικηγόρο, τον Τζιμ Γκραντ (στο ρόλο ο ίδιος ο Ρέντφορντ), ο οποίος καταζητείται για μια υποτιθέμενη δολοφονία στην οποία συμμετείχε με μια ριζοσπαστική ομάδα νέων (γνωστοί ως Weathermen), που με βόμβες και ληστείες (ο φόνος για τον οποίο κατηγορούνται έγινε στη διάρκεια της ληστείας μιας τράπεζας) εναντιώνονταν, στη δεκαετία του '60, στον πόλεμο του Βιετνάμ. «Μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να έκαναν λάθη, ο σκοπός τους όμως ήταν σωστός» συνέχισε ο Ρέντφορντ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. «Προσωπικά δεν υποστηρίζω τη βία, αλλά χρειάζεται να αντιστέκεται κανείς με διάφορους τρόπους... Προσωπικά με ενδιαφέρει να κάνω αναφορά στην αμερικανική ιστορία (σ.σ.: στην προηγούμενη ταινία που σκηνοθέτησε, The Conspirator, είχε καταπιαστεί με μια δικαστική υπόθεση που αφορούσε τη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολ) για να δείξω όχι μόνο τι κάναμε αλλά και τα λάθη της γενιάς εκείνης. Σίγουρα από πολλά από αυτά δεν μαθαίνουμε στο τέλος τίποτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο αγώνας πάει χαμένος και πρέπει να σταματήσουμε. Γι' αυτό εξάλλου βρίσκομαι εδώ».

    [03] Νέα απεργία σήμερα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της τράπεζας. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από την έκτακτη παναττική γενική συνέλευση, συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα:

    - 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 07/09/2012, κατάληψη στην Κεντρική Υπηρεσία και συγκέντρωση.

    - Συνέχιση της κατάληψης στην Κεντρική Υπηρεσία το Σάββατο 08/09/2012.

    - Συμμετοχή στη συγκέντρωση ? ενημέρωση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 08/09/2012 στο Ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE στις 16:00.

    - Συμμετοχή από τα παραρτήματα της Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Καβάλας και Κοζάνης στην πορεία της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 08/09/2012 και ώρα 18:00.

    - Συνέχιση της κατάληψης στην Κεντρική Υπηρεσία την Κυριακή 09/09/2012, συγκέντρωση και πορεία στο κτίριο που θα συνεδριάζει η τρόικα (θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση).

    - 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 10/09/2012, συνέχιση της κατάληψης στην Κεντρική Υπηρεσία και συγκέντρωση.

    - Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο την Τρίτη 11/09/2012.

    [04] Ομπάμα: "Τα προβλήματά μας μπορούν να λυθούν"

    Ο Μπαράκ Ομπάμα αποδέχθηκε χθες Πέμπτη το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματός του για να αντιμετωπίσει τον ρεπουμπλικανό Μιτ Ρόμνεϊ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, παίρνοντας το λόγο στο βήμα του εθνικού συνεδρίου του κόμματος στο Σάρλοτ.

    "Όμως να το ξέρετε ... τα προβλήματά μας μπορούν να λυθούν. Μπορούμε να αρθούμε στο ύψος των δυσκολιών. Ο δρόμος που προτείνουμε είναι ίσως πιο δύσκολος, αλλά μας οδηγεί προς ένα καλύτερο κόσμο", δήλωσε.

    "Αυτό είναι που μπορούμε να κάνουμε στα τέσσερα ερχόμενα χρόνια, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι υποψήφιος για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών", τόνισε ο κ. Ομπάμα.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρεπουμπλικανός διεκδικητής της προεδρίας Μιτ Ρόμνεϊ άρχισαν σήμερα ένα σπριντ δύο μηνών ως τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου μερικές ώρες αφού ο Ομπάμα έκλεισε το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος με έκκληση για περισσότερο χρόνο και υπονομή για να ολοκληρώσει το οικονομικό του πρόγραμμα.

    [05] Ρεκόρ γεώτρησης κάτω από τον βυθό

    Ένα ιαπωνικό ερευνητικό σκάφος πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ υποθαλάσσιας γεώτρησης φθάνοντας σε βάθος 2.111 μέτρων κάτω από το βυθό, περίπου ένα μέτρο περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε επιτευχθεί στα ανοιχτά της Κόστα Ρίκα.

    Η γεώτρηση από το πλοίο "Chikyu" έγινε στα ανοιχτά της χερσονήσου Σιμοκίτα στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας Γης-Θάλασσας (JAMSTEC), στην οποία και ανήκει το σκάφος. Το νέο ρεκόρ επιτεύχθηκε στο πλαίσιο μιας διεθνούς επιστημονικής αποστολής (Integrated Ocean Drilling Program).

    Ο επιστημονικός στόχος είναι να ανασυρθούν στην επιφάνεια της Γης δείγματα από τον μανδύα του πλανήτη μας, το στρώμα που βρίσκεται μεταξύ του φλοιού και του πυρήνα και στο οποίο η πρόσβαση είναι ευκολότερη με γεώτρηση κάτω από το βυθό, όπου ο φλοιός είναι πιο λεπτός. Αυτά τα δείγματα έχουν μεγάλη σημασία για τους γεωλόγους, προκειμένου να ρίξουν περισσότερο φως στο μυστηριώδες εσωτερικό της Γης, αλλά και τους βιολόγους, καθώς μία πληθώρα μικροβίων καταφέρνουν να επιβιώνουν σε αυτά τα βάθη, συγκροτώντας μία αφανή υπόγεια βιόσφαιρα.

    [06] Πάνω από 20 οι νεκροί από σεισμό στην Κίνα

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που σημειώθηκε στα νοτιοδυτικά της χώρας και προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες κατοικίες, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στα σύνορα των επαρχιών Γιουνάν και Γκουιζού, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο την κινεζική Σεισμολογική Υπηρεσία. Η δόνηση σημειώθηκε στις 11:00 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας).

    Τη δόνηση ακολούθησε σειρά μετασεισμών που έσπειραν τον πανικό σε μερικές πόλεις, κάνοντας τους κατοίκους να βγουν τρέχοντας από κατοικίες και γραφεία.

    [07] Ξεκινά σήμερα το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

    Αρχίζει το μεσημέρι στην Πάφο της Κύπρου το διήμερο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ.

    Τους υπουργούς θα υποδεχτούν η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή εκ μέρους της Κυπριακής Προεδρίας και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν 'Αστον, η οποία θα προεδρεύσει του Συμβουλίου.

    Το κυριότερο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η πολιτική της ΕΕ σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ειδικότερα υπό το φώς του διορισμού του κ. Μπραχίμι ως Κοινού Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα του νερού και της εκπαίδευσης, ως οριζόντια ζητήματα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

    [08] Ακυρώνονται οι μισές πτήσεις σήμερα εξαιτίας της απεργίας στη Lufthansa

    Περίπου οι μισές από τις 1.800 πτήσεις της Lufthansa ακυρώνονται σήμερα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας του ιπτάμενου προσωπικού της, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της μεγαλύτερης γερμανικής αεροπορικής εταιρίας.

    "Περίπου οι μισές πτήσεις της Lufthansa ακυρώνονται", διευκρίνισε ο ίδιος.

    Την Παρασκευή, αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων κινητοποιήσεων, η εταιρία είχε ανακοινώσει πως υπολογίζει ότι θα ακυρωθούν τα δύο τρίτα των πτήσεών της.

    [09] Θανατηφόρος ιός ξέσπασε σε Εθνικό Πάρκο της Καλιφόρνια

    Παραπάνω από 12.000 επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Γιοσεμίτι, που βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καλούνται να κάνουν εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από τη νόσο "hantavirus", η οποία είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή.

    Οι υπεύθυνοι του Πάρκου, ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν προκληθεί 8 θάνατοι εξαιτίας του ιού, ο οποίος μεταφέρεται μέσω των τρωκτικών.

    Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόιτερς, τα θύματα προσβλήθηκαν από τον ιό κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε σκηνές, οι οποίες διατίθενται στους επισκέπτες του Πάρκου.

    [10] Για «νομοθετικά πραξικοπήματα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Π. Λαφαζάνης

    Για «νομοθετικά πραξικοπήματα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης «προκειμένου να βρει τρόπους να ξεπουλήσει τη χώρα και το μέλλον της».

    Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι «μετά την ψηφοφορία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο διορισμός των κ.κ. Αθανασόπουλου και Εμίρη στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι παράνομος, αφού δεν συγκέντρωσαν τα 2/3 της Επιτροπής που προβλέπει ο νόμος. Η απόπειρα να νομιμοποιηθούν εκ των υστέρων, ερήμην της Βουλής, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ, όχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά γίνεται και καταγέλαστη».

    Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Λαφαζάνη μείζον πραξικόπημα συνιστά, επίσης, και η κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού δημοσίου σε μια σειρά από κρίσιμες ΔΕΚΟ, και μάλιστα ξανά ερήμην της Βουλής με νέα αυθαίρετη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

    «Ο ελληνικός λαός θα υπερασπίσει τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας, τη δημόσια περιουσία και το μέλλον του απέναντι σε μια αυταρχική κυβέρνηση που επιχειρεί να αφυδατώσει από κάθε ουσία, την ίδια τη δημοκρατία», καταλήγει στη δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [11] Β. Κορκίδης: " Η εφετινή ΔΕΘ αντικατοπτρίζει το βάθος της ύφεσης"

    Δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι έμποροι είναι καθημερινά και εντοπισμένα στο παρόν. Θέλουμε άμεσες ενέργειες στα προβλήματά μας και ισοδύναμα αναπτυξιακά μέτρα, γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε να αναζητούμε μέτρα ...νεκρανάστασης της ελληνικής αγοράς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ενόψει των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης.

    «Η φετινή ΔΕΘ αντικατοπτρίζει το βάθος της ύφεσης και το εύρος του αρνητικού κλίματος που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά», σχολίασε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε: «Ενδεικτικό τούτου αποτελεί το γεγονός ότι οι ιδιώτες εκθέτες έχουν μειωθεί κατά 40% σε σχέση με πέρσι, ενώ οι ξένες κρατικές συμμετοχές περιορίστηκαν μόλις σε δέκα. Όλα τα παραπάνω, ίσως είναι το ανησυχητικό προανάκρουσμα για το μέλλον και την ταυτότητα της Έκθεσης. Ωστόσο, η απουσία του Δημοσίου από τα περίπτερα μπορώ να πω ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού περιορίζεται η σπατάλη και διαμορφώνεται μια νέα στρατηγική, ώστε να μην χαθεί η "υπεραξία" της ΔΕΘ, ως απαραίτητου εργαλείου εξωστρέφειας και ενός πολύ σημαντικού οικονομικού γεγονότος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 September 2012 - 6:30:40 UTC