Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η επόμενη δόση θα αναθερμάνει την οικονομία
  • [02] Στο στόχαστρο της εφορίας οι καταθέσεις και οι δαπάνες
  • [03] Μήνυμα Μέρκελ για επιτάχυνση υλοποίησης του προγράμματος
  • [04] Σε στάσεις εργασίας κατέρχονται πανελλαδικά οι δικαστές
  • [05] Η Μέρκελ χαιρέτισε τις προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα της ΕΚΤ
  • [06] Το κοριτσάκι που γλίτωσε από τη σφαγή στο Ανεσί άκουσε την εκτέλεση των γονιών του
  • [07] «Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς δεν διεκδίκησε τίποτα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] ΚΚΕ: «Στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα»
  • [09] Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν αύριο οι ένστολοι
  • [10] Συμπλοκή μεταναστών με τραυματίες στο στρατόπεδο της Κορίνθου
  • [11] Επιστολή Σταϊκούρα σε Προβόπουλο και Ζανιά για τις οφειλές των τραπεζών

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η επόμενη δόση θα αναθερμάνει την οικονομία

    Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ρομπάι τις μεγάλες και επίπονες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις θυσίες που καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες και την ανάταση της οικονομίας.

    «Τόνισα την ανάγκη για έγκαιρη αποδέσμευση της δόσης του δανείου που θα κατευθυνθεί στο εσωτερικό για να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αναθερμανθεί η οικονομία» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη είναι κρίσιμης σημασίας καθώς οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν φθάσει στα όριά τους και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του ο κ. Ρομπάι έστειλε σαφές μήνυμα πως δεν έχει καμία αμφιβολία πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, θέτοντας πάντως ως προϋπόθεση την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σημερινό πρόγραμμα θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και ήταν σαφής λέγοντας πως η κρίση «δεν είναι μόνο ελληνική κρίση».

    Αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου θα εγκαινιάσει την Διεθνή Έκθεση. Την Κυριακή στις 7:00 μμ θα έχει σύσκεψη με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη όπου θα συζητηθεί το πακέτο των μέτρων ενώ την Δευτέρα στις 11.45 θα δεχθεί τους εκπροσώπους της Τροικας και την Τρίτη θα ταξιδεύσει στην Φρανκφούρτη όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι

    Διαβάστε επίσης:

    «Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς δεν διεκδίκησε τίποτα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΚΚΕ: «Στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα»

    [02] Στο στόχαστρο της εφορίας οι καταθέσεις και οι δαπάνες

    Μεγάλες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισοδημάτων, από τις εφορίες, για περίπου 8.500.000 πολίτες έφερε η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Με βάση την τροπολογία αυτή, η εφορία από δω και πέρα δεν θα υπολογίζει το εισόδημα των φορολογουμένων μόνο με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα αλλά θα ελέγχονται και θα διασταυρώνονται παράλληλα οι καταθέσεις των πολιτών, και θα καταγράφονται αναλυτικά οι καταναλωτικές δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες και δάνεια.

    Με την τροπολογία αυτή το υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει σε όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων (μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εισοδηματίες) τις έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου που ήδη εφαρμόζονται στους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο νέος τρόπος ελέγχου θεωρείται αναγκαίος για να υπάρχει μια ισορροπημένης στρατηγική φορολογικής συμμόρφωσης που θα διευκολύνει το έργο των εφοριών και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και θα συμβάλει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της δικαιότερης φορολογικής μεταχείρισης.

    [03] Μήνυμα Μέρκελ για επιτάχυνση υλοποίησης του προγράμματος

    Όσο γρηγορότερα η Ελλάδα υλοποιήσει το πρόγραμμά της, τόσο το καλύτερο, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στη Βιέννη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό ομόλογό της Βέρνερ Φάιμαν, με τον οποίο είχαν νωρίτερα συνομιλίες μιας ώρας.

    Όπως ανέφερε, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γερμανία, η ίδια είχε τονίσει ότι είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και πως θα αναμείνει την έκθεση της τρόικας, η οποία θα παρουσιάζει την αξιολόγησή της.

    Παρατήρησε συγχρόνως ότι, από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα δικαιούται, να γίνει η αξιολόγησή της στη βάση της έκθεσης της τρόικας και να μην ακούγονται κάθε ημέρα και διαφορετικά πράγματα.

    [04] Σε στάσεις εργασίας κατέρχονται πανελλαδικά οι δικαστές

    Πανελλαδική διακοπή των συνεδριάσεων των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων για πέντε μέρες από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2012) αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των αποδοχών, που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση. Οι διακοπές των συνεδριάσεων θα ξεκινούν στις 10:00 και θα διαρκούν έως το τέλος του ωραρίου (15.30).

    Εξάλλου, αποφασίστηκε η αναστολή δημοσίευσης δικαστικών αποφάσεων εκτός των κατεπειγουσών, ενώ όλοι οι δικαστές θα υποβάλουν στους διευθύνοντες τα δικαστήρια (προϊσταμένους τους) αίτημα για διάθεση υλικοτεχνικής υποστήριξης (γραφεία, βιβλία, χαρτί, κ.λπ.), έτσι ώστε να εργάζονται στα δικαστήρια και όχι στα σπίτια τους.

    Επίσης, προγραμματίστηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφασιστεί για το αν θα κατέλθει, ή όχι, σε απεργία το δικαστικό σώμα.

    [05] Η Μέρκελ χαιρέτισε τις προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα της ΕΚΤ

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ χαιρέτισε σήμερα τους όρους που τέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του νέου της προγράμματος για την επαναγορά ομολόγων, που έχει ως στόχο να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    Η ΕΚΤ σαφώς «έδειξε ότι το μέλλον του ευρώ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές δράσεις και οι προϋποθέσεις είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη.

    «Αυτός είναι ο δρόμος που είχαμε πάντα επιλέξει», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει βοήθεια χωρίς όρους και χωρίς έλεγχο.

    Επιμέλεια: Χ. Κωσταντόπουλος

    [06] Το κοριτσάκι που γλίτωσε από τη σφαγή στο Ανεσί άκουσε την εκτέλεση των γονιών του

    Το τετράχρονο κοριτσάκι που γλίτωσε από το μακελειό της οικογένειάς του στις Γαλλικές Άλπεις "άκουσε αλλά δεν είδε" το δράμα που εκτυλίχθηκε την Τετάρτη στο Σεν Ζοριόζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο Ερίκ Μαγιό, διευκρινίζοντας ότι ο πρώτος μάρτυρας που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας είδε ένα πράσινο όχημα τύπου 4x4.

    Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια που εκτελέστηκε κοντά στο Ανεσί ήταν αυτή του Σάαντ αλ-Χίλι.

    Οι ερευνητές βασίζονται κυρίως στη μαρτυρία της 4χρονης Ζίνα η οποία είπε ότι ήταν στο αυτοκίνητο "με τον μπαμπά και τη μαμά". Όμως το παιδί δεν είδε τι συνέβη, αν και άκουσε τα πάντα.

    Ο Μαγιό είπε ότι η Ζίνα θα επιστρέψει σύντομα στη Βρετανία.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [07] «Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς δεν διεκδίκησε τίποτα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Οι μνημονιακές υποχρεώσεις δεσμεύουν αποκλειστικά τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του και όχι το λαό, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δεν αποτελεί πλέον είδηση ότι σε μία ακόμα συνάντηση με ευρωπαίο αξιωματούχο ο κ. Σαμαράς δεν διεκδίκησε τίποτα και αρκέστηκε να επαναλαμβάνει μονότονα ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του μνημονίου, που αποδεδειγμένα καταστρέφουν την κοινωνία και τη χώρα.

    [08] ΚΚΕ: «Στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα»

    «Η στήριξη που παρέχουν αξιωματούχοι και κυβερνήσεις της ΕΕ στην κυβέρνηση είναι στήριξη στα νέα βάρβαρα μέτρα που συναποφασίζουν, γι' αυτό το όχι που πρέπει να πει δυνατά ο λαός για να έχει νόημα και ουσία πρέπει να συνοδεύεται με το όχι στην ΕΕ και τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη συνάντηση Σαμαρά-Ρομπάι.

    [09] Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν αύριο οι ένστολοι

    Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν αύριο οι ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις μισθολογικές περικοπές που έχουν δρομολογηθεί. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο, ενώ το απόγευμα θα μετάσχουν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμα ότι είναι δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων.

    Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας παραχώρησαν το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στους μισθούς τους και διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τις δυναμικές -και ειρηνικές- κινητοποιήσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, ακόμη και κατά τις ημέρες που θα βρίσκονται οι επικεφαλείς της τρόικας στην πρωτεύουσα.

    [10] Συμπλοκή μεταναστών με τραυματίες στο στρατόπεδο της Κορίνθου

    Επεισόδιο δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στο οποίο κρατούνται παράνομοι μετανάστες.

    Αρχικά διαπληκτίστηκαν ένας Παλαιστίνιος με έναν Αλγερινό κι εξ αφορμής αυτού, μια ομάδα Αλγερινών, Τυνήσιων και Μαροκινών ήρθε σε σύγκρουση με μια ομάδα μεταναστών από ασιατικές χώρες.

    Η αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο παρενέβησαν δυναμικά και σταμάτησε η συμπλοκή.

    Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι τρεις επέστρεψαν στο στρατόπεδο, ενώ ο ένας παραμένει στο νοσοκομείο για νοσηλεία φρουρούμενος.

    Από τη συμπλοκή προκλήθηκαν ζημιές στο στρατόπεδο και ειδικότερα στα τζάμια των κοιτώνων και στους νιπτήρες, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ησυχία στο κέντρο.

    Ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, με αφορμή τα επεισόδια, υπέβαλε αναφορά στον εισαγγελέα Κορίνθου κι αφού υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει απόφαση για τη μετατροπή του 6ου Συντάγματος σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών, τον καλεί να παρέμβει.

    [11] Επιστολή Σταϊκούρα σε Προβόπουλο και Ζανιά για τις οφειλές των τραπεζών

    Με επιστολή του προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ζητά να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με το θέμα της σταθερής απόδοσης 10% επί τους εισφερόμενου κεφαλαίου στις τράπεζες, που υπήχθησαν στο πρώτο μέτρο του ν.3723/2008.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι Τράπεζες οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 500 εκ. ευρώ και το υπουργείο Οικονομικών ζητά να εισπραχθεί το ποσό, το οποίο και εγγράφεται στον κρατικό προϋπολογισμό ως έσοδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 September 2012 - 16:30:47 UTC