Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής απένειμε στον Πολ Μακάρτνεϊ ο Φρ. Ολάντ
  • [02] Ένα μήνα εκτός ο Σαμαράς, με ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου
  • [03] Απάντηση Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, ζητά το ΚΚΕ με αφορμή τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής
  • [05] ΚΚΕ: «Καταδικασμένος ο λαός για πολλές δεκαετίες»
  • [06] Φόρμουλα 1: Ο Χάμιλτον την «pole position» στο ιταλικό γκραν πρι

  • [01] Το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής απένειμε στον Πολ Μακάρτνεϊ ο Φρ. Ολάντ

    Ο πρώην Beatle, Πολ Μακάρτνεϊ, τιμήθηκε σήμερα με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής από τον αρχηγό του κράτους Φρανσουά Ολάντ στις αίθουσες υποδοχής του Μεγάρου των Ηλυσίων, αναφέρει σε ανακοινωσή της η γαλλική Προεδρία.

    Τη παρουσία της οικογένειάς του, αλλά χωρίς τον Τύπο, ο Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης έλαβε το μετάλλιο από τα χέρια του Γάλλου προέδρου "για το σύνολο του έργου του", προστίθεται στην σύντομη ανακοίνωση της Προεδρίας.

    Ο 70 χρόνος μουσικός από το Λίβερπουλ έχει χρισθεί επίσης και Ιππότης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, το 1996, και από τότε φέρει τον τίτλο του "σερ".

    Επιμέλεια: Χ. Κωσταντόπουλος

    [02] Ένα μήνα εκτός ο Σαμαράς, με ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου

    Περίπου ένα μήνα θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος τραυματίστηκε (από πτώση) στο αριστερό χέρι κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με τη Λετονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Ο επιθετικός της Σέλτικ υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά την επιστροφή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι έχει υποστεί συνδεσμική (ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου) και όχι οστική βλάβη. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί έως αύριο και τη Δευτέρα ο Σαμαράς θα επιστρέψει στη Σκοτία. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο κόκκαλο ο ποδοσφαιριστής θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για διάστημα 4-5 εβδομάδων, διαφορετικά θα υποβληθεί σε κάποια μικροεπέμβαση, χωρίς ωστόσο ο χρόνος απουσίας του να είναι πολύ μεγαλύτερος.

    [03] Απάντηση Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δήλωσε τα εξής:

    Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σταθεροποιεί την Ελλάδα στην Ευρώπη. Δεν θα επιτρέψει να την οδηγήσουν στο δρόμο της Αργεντινής.

    [04] Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, ζητά το ΚΚΕ με αφορμή τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής

    «Ο λαός δεν πρέπει να ανεχθεί την τραμπούκικη και δημαγωγική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής που με επιθέσεις με ρόπαλα και με βάση το χρώμα και τη γλώσσα καθορίζει ποιος είναι νόμιμος πωλητής. Η κυβέρνηση, που στα λόγια καταδικάζει τα «τάγματα εφόδου», έχει την ευθύνη γι' αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα» υπογραμμίζεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα επεισόδια που προκάλεσε η «Χρυσή Αυγή» στην Ραφήνα.

    «Ο έλεγχος του εμπορίου είναι στην ευθύνη των αρμόδιων φορέων και για κανένα λόγο δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε φασιστικές συμμορίες και άλλα κυκλώματα» τονίζεται στο σχόλιο του ΚΚΕ.

    [05] ΚΚΕ: «Καταδικασμένος ο λαός για πολλές δεκαετίες»

    «Αυτό που δεν είπε ο πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από το αν η Ελλάδα βγει από την κρίση σε 2 ή σε 4 χρόνια, είναι ότι με τα μέχρι τώρα μέτρα και τα νέα που παίρνει η κυβέρνηση και η ΕΕ, ο λαός θα είναι στον πάτο καταδικασμένος για δεκαετίες» αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    «Γι' αυτό το πραγματικό δίλημμα για το λαό δεν είναι με ποια πολιτική διαχείρισης της κρίσης θα πληρώσει και τη νέα χρεοκοπία, αλλά να βάλει φρένο και τέλος στις αιματηρές θυσίες, με λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και μονομερή διαγραφή του χρέους» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [06] Φόρμουλα 1: Ο Χάμιλτον την «pole position» στο ιταλικό γκραν πρι

    Ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει αύριο από την «pole position» στο ιταλικό γκραν πρι, το οποίο είναι ο 13ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα. Ο Βρετανός οδηγός της ΜακΛάρεν σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά για τον αυριανό αγώνα στη Μόντσα (1:24.010 με μέση ωριαία ταχύτητα 248,242 χιλιόμετρα/ώρα) και άφησε στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη και «ομόσταυλό» του, Τζένσον Μπάτον. Ο Χάμιλτον πήρε για τέταρτη φορά φέτος την πρώτη θέση στην εκκίνηση ενός αγώνα (προηγήθηκαν οι pole position σε Αυστραλία, Μαλαισία και Ουγγαρία), ενώ αυτή είναι η τρίτη διαδοχική «πρωτιά» σε χρονομετρημένα δοκιμαστικά για τη ΜακΛάρεν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φελίπε Μάσα με Φεράρι πήρε την τρίτη θέση στο τρίτο μέρος των επίσημων δοκιμαστικών, ενώ ο έτερος οδηγός της «σκουντερία» και δις παγκόσμιος πρωταθλητής, Φερνάντο Αλόνσο, περιορίστηκε στην δέκατη θέση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 September 2012 - 12:30:40 UTC