Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη Σαμαρά με Βενιζέλο - Κουβέλη ενόψει συνάντησης με τρόικα
  • [02] Σε αντεπίθεση χωρίς πισωγύρισμα κάλεσε το λαό η Αλ. Παπαρήγα

  • [01] Σύσκεψη Σαμαρά με Βενιζέλο - Κουβέλη ενόψει συνάντησης με τρόικα

    Με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησησυναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τους οποίους θα συζητήσουν το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ενόψει της αυριανής, κρίσιμης συνάντησησης του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Χθές, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης και υπογράμμισε οτι "προτεραιότητά μας ήταν να αποτραπεί η καταστροφή" σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη, ενώ παραδέχθηκε ότι μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχτούν, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι αυτές οι περικοπές θα είναι οι τελευταίες και ότι "όλες οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των αδικιών, ισχύουν στο ακέραιο".

    [02] Σε αντεπίθεση χωρίς πισωγύρισμα κάλεσε το λαό η Αλ. Παπαρήγα

    Μόνον αν διαλέξουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής θα έχουμε αποτελέσματα, τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες βράδυ στο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, στη Θεσσαλονίκη.

    Εκτίμησε ότι η κρίση δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο και επισήμανε ότι «ακόμα και αν έρθει κάποια ανάκαμψη, ο λαός θα είναι ήδη στον πάτο, δεν πρόκειται να του δώσουν χέρι να σηκωθεί».

    Το ΚΚΕ απορρίπτει κάθε δίλημμα που αναγκάζει τον ελληνικό λαό να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά και γι αυτό το πραγματικό δίλημμα είναι: Με τα μονοπώλια, το κεφάλαιο να κάνουν κουμάντο στην οικονομία, να έχουν την πολιτική εξουσία και με τον λαό υποταγμένο ραγιά ή με τον λαό αφέντη στην οικονομία και στην εξουσία;

    Η κα Παπαρήγα επιτέθηκε στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ. «Οι τελευταίες εκλογές ήταν ένας κόλαφος για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όμως δεν ήταν κόλαφος για το σύστημα, αφού του έδωσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και άλλα σχήματα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ήδη έχουν δρομολογηθεί σενάρια για νέο αστικό πολιτικό σύστημα, με έναν δεξιό ή κεντροδεξιό πόλο και έναν αριστερό- σοσιαλδημοκρατικό. Με τον ΣΥΡΙΖΑ που αναγορεύτηκε σε αριστερή και μάλιστα φουλ ανανεωτική δύναμη, ενώ οδεύει ταχύτατα προς ένα κανονικό κεντρώο κόμμα.

    Σχετικά με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, πρότεινε να τα υποδεχθούν οι εργαζόμενοι με γενική απεργία και με το ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης, χωρίς πισωγύρισμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 September 2012 - 4:30:50 UTC