Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Χρόνης Αηδονίδης στο Ηρώδειο, σε μία συναυλία μνήμης και παράδοσης
  • [02] Με αιχμές για πολλούς αποδέκτες, η ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη ΔΕΘ
  • [03] 'Ενταση τη νύχτα στα Εξάρχεια
  • [04] Έλληνας τραυμάτισε σοβαρά μετανάστη στη Μύκονο
  • [05] Συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια μετά τα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ

  • [01] Ο Χρόνης Αηδονίδης στο Ηρώδειο, σε μία συναυλία μνήμης και παράδοσης

    «Τα δικά μας τα γλέντια δεν περνάνε κρίση γιατί δεν απαιτούνται πολλά χρήματα, γίνονται στην πλατεία του χωριού, στα καφενεία και ο κόσμος έρχεται και περνάει καλά. Μάλιστα, επειδή πλανάται ο μπαμπούλας της παγκοσμιοποίησης, της ισοπέδωσης των λαών - και αυτών που έχουν παράδοση και αυτών που δεν έχουν - οι Έλληνες συσπειρώνονται γύρω από την παράδοση. Όταν κινδυνεύει να ισοπεδωθεί ένας τέτοιος πολιτισμός όπως ο Ελληνικός, οι πολίτες αντιδρούν και συσπειρώνονται» είπε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Χρόνης Αηδονίδης για την συναυλίαμνήμης και παράδοσης που θα πραγματοποιηθείαπόψε στο Ηρώδειο.

    Ο Χρόνης Αηδονίδης, πλαισιωμένος από αυθεντικά παραδοσιακά συγκροτήματα που θα έρθουν από τη Θράκη ειδικά για την συναυλίαστην Αθήνα, καθώς και από τους μαθητές του, θα προσφέρει στο κοινό μια περιήγηση στην ιστορία και την μουσική παράδοση της Θράκης, στα νανουρίσματα της Μακεδονίας, στους εντόνους ρυθμούς του Πόντου και στα μοιρολόγια της Σμύρνης.

    Επαγγελματίες δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων, αλλά και μια παιδική χορωδία με μικρούς ταλαντούχους χορωδούς ηλικίας πέντε έως δέκα ετών, διακόσιοι συνολικά συντελεστές, θα συμπράξουν επί σκηνής σε μία εκδήλωση που θα έχει άρωμα Θράκης και Σμύρνης. Στο πλευρό του Χρόνη Αηδονίδη θα είναι οι ερμηνευτές Πέτρος Γαϊτάνος και Γιώτα Νέγκα.

    Επίσης, θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία» από το Αιγίνιο σε χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας, και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Βύσσας Έβρου σε χορούς Ανατολικής Θράκης με εντυπωσιακές αυθεντικές στολές.

    Θα γίνει προβολή ιστορικών φωτογραφιών και slides από την Θράκη, ενώ έξω από το Ηρώδειο θα υπάρχει έκθεση ψηφιοποιημένων χαρτών της Θράκης.

    Η συναυλίαθα δοθεί στη μνήμη της θλιβερής επετείου της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την εκχώρηση της Ανατολικής Θράκης στην Τουρκία.

    [02] Με αιχμές για πολλούς αποδέκτες, η ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη ΔΕΘ

    «Δεν δεχόμαστε συστάσεις, από κανέναν, του τύπου μην κοιτάτε το πολιτικό κόστος, διότι εμείς αυτό το δείξαμε και απαιτείται λίγος σεβασμός απέναντι σε αυτό που έχουμε κάνει και αυτό που έχουμε σηκώσει ως φορτίο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 77η ΔΕΘ.

    Ο κ. Βενιζέλος άφησε σαφείς αιχμές σε όσους τον κατηγορούσαν για τις αποφάσεις που πήρε ως υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην απόφαση που ελήφθη στην περσινή ΔΕΘ για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    «Τον Σεπτέμβριο του 2011 ήμουν στην πάρα πολύ δύσκολη θέση να σταθώ απέναντι στα ΜΜΕ και να εξαγγείλω την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο πολιτικό κόστος και για το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε, και για εμένα που ήμουν υπουργός Οικονομικών. Το τέλος αυτό απέφερε πάνω από 2 δις. ευρώ», είπε.

    Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι τότε άλλοι χαρακτήριζαν αδιέξοδη την πολιτική του, μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση κι έλεγαν ότι είχαν ισοδύναμα μέτρα για όλα, που φτάνουν και περισσεύουν.

    Για την κυβέρνηση τόνισε ότι δεν χρειάζεται να εκλιπαρεί στο εξωτερικό, αλλά να ζητήσει την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης.

    Κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα (έπρεπε να είχαμε πάρει τη δόση του δανείου), διότι ο χρόνος έχει τεράστια αξία-δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ώρα- και δεν πρέπει να χαθεί το τελευταίο τετράμηνο του 2012. Χαρακτήρισε «επαναστατική» την απόφαση του προέδρου της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και είπε ότι θα αφορά και την Ελλάδα, όταν δειλά δειλά θα αρχίσει να βγαίνει στις αγορές. Εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα πάρει την παράταση εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής και θα μειωθεί περαιτέρω το χρέος της.

    Για τα μέτρα των 11,5 δις. ευρώ τόνισε ότι αυτά έχουν λογική μόνο εφόσον βγει η εξίσωση που περιλαμβάνει την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμο χρέος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους Ελληνες, «αντί να ασχολούμαστε με τη μιζέρια της κρίσης να δούμε το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης πως θα το βάλουμε μπροστά».

    [03] 'Ενταση τη νύχτα στα Εξάρχεια

    Ένταση δημιουργήθηκε χτες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης στην οδό Μπουμπουλίνας.

    Οι δράστες έβαλαν φωτιές και σε κάδους απορριμμάτων και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

    Απο την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

    [04] Έλληνας τραυμάτισε σοβαρά μετανάστη στη Μύκονο

    Στο Αττικό νοσοκομείο με αεροδιακομιδή μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος χτες από τη Μύκονο, 42χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, τον οποίο χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές 38χρονος Έλληνας, μέσα σε κέντρο διασκεδάσεως του νησιού.

    Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, το επεισόδιο έγινε όταν ο 38χρονος, που εργάζεται ως DJ στο κατάστημα, πήγε στις τουαλέτες που καθάριζε ο Μπαγκλαντεσιανός και διαπληκτίστηκαν για την κατάσταση στο χώρο.

    Τότε ο 38χρονος χτύπησε τουλάχιστον δυο φορές τον αλλοδαπό, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι .

    Ο δράστης συνελήφθη, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

    [05] Συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια μετά τα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ

    Σε 16 νέες συλλήψεις προχώρησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι αστυνομικές αρχές Θεσσαλονίκης, μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν των συλλαλητηρίων, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσαχθέντων σε 31.

    Χθες το βράδυ, ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην πλατεία Συντριβανίου, και στη συνέχεια προχώρησαν σε μικροκαταστροφές, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 15 άτομα.

    Μεταξύ των 16 συλληφθέντων για τα επεισόδια είναι και εφτά ανήλικα άτομα, ηλικίας 16 - 18 ετών.

    Σύμφωνα με την ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο αστυνομικοί. Οι συλληφθέντες κρατούνται στην ασφάλεια και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 September 2012 - 8:30:57 UTC