Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Τα μέτρα δεν πρέπει να υπερβούν τα όρια αντοχής της κοινωνίας
  • [03] Μετ' εμποδίων αρχίζει η νέα σχολική χρονιά

  • [01] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

    Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και να εκτονώσει την ένταση υπό την προϋπόθεση, όμως, η όποια επιμήκυνση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής «αλυσίδας», δηλαδή βιομηχανία, φαρμακεμπόριο και φαρμακεία, και να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

    Για υποσχέσεις που είχαν δοθεί και στο παρελθόν χωρίς όμως να έχουν υλοποιηθεί κάνει λόγο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, δηλώνοντας ότι οι φαρμακοποιοί της Αττικής συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.

    Δυσαρεστημένος με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του υπουργείου Υγείας προς τους φαρμακοποιούς εμφανίζεται και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), κάνοντας λόγο για «επιλεκτική πληρωμή των οφειλών του Ε.Ο.Π.Π.Υ».

    Στο μεταξύ, αποπληρωμή των οφειλών ζητούν και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, οι οποίοι αποφάσισαν συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, τουλάχιστον έως την Τετάρτη.

    Στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει και οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου και κοινό συλλαλητήριο με καθηγητές και δασκάλους στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, «θεωρώντας πως τα κοινά προβλήματα Υγείας-Παιδείας επιβάλλουν τη συμπόρευση για τη σωτηρία κρίσιμων δημόσιων αγαθών».

    Τη δέσμευση προς τους ασφαλισμένους ότι δεν θα στερηθούν τα φάρμακά τους ανέλαβε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ταυτόχρονα ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις καθώς το υπουργείο αποπληρώνει στις 12 Σεπτεμβρίου και τις οφειλές του Ιουνίου, ενώ έως το τέλος του χρόνου και τις υπόλοιπες.

    «Οφείλουν να το πράξουν γιατί εξαντλούμε αυτή την ώρα κάθε δυνατότητα για να μην εκβιάζεται η Πολιτεία μέσω των ασθενών.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Τα μέτρα δεν πρέπει να υπερβούν τα όρια αντοχής της κοινωνίας

    «Το τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων που αφορά μισθούς, συντάξεις και επιδόματα δεν μπορεί να υπερβεί το όριο αντοχής της κοινωνίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε με την τρόικα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κινήματος.

    Επισήμανε μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο εσωτερικά δίκαιο και ισορροπημένο και όχι οριζόντιο.

    Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, όταν ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε για το ζήτημα της παράτασης, οι εκπρόσωποι της τρόικας ανέφεραν ότι τα μοντέλα συζήτησης για την υλοποίηση των μέτρων εξειδικεύονται με βάση τη λογική της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. «Είναι ένα θέμα η εξειδίκευσή τους και ένα άλλο η εφαρμογή τους», συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές, μιλώντας για «ενθαρρυντικό σημάδι».

    Πριν από τη συνάντηση του Ευάγγ. Βενιζέλου με την τρόικα, είχε προηγηθεί ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το περιεχόμενο της συζήτησης της τρόικας με τον πρωθυπουργό, νωρίτερα σήμερα το πρωί, «καθώς και για τα κρίσιμα θέματα που παραμένουν ανοιχτά».

    Αναφορικά με αυτά τα «ανοικτά θέματα», οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στη συζήτηση που είχε ο Ευάγγ. Βενιζέλος με την τρόικα διαπιστώθηκε ότιη τρόικα αποδέχεται τα 5,5. δισ. από το σύνολο των περίπου 11,5 δισ. ευρώ, ενώ, από την ενημέρωση που είχε ο κ. Βενιζέλος από το οικονομικό επιτελείοη διαφωνία της τρόικας σχετικά με τα μέτρα είναι της τάξης των περίπου 3 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - τρόικας

    [03] Μετ' εμποδίων αρχίζει η νέα σχολική χρονιά

    Τα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών άκουσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Εξάλλου μεθαύριο, 12 Σεπτεμβρίου, οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ τρίωρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει οι καθηγητές.

    Δάσκαλοι και καθηγητές έθεσαν στο υπουργείο τα προβλήματα με τα οποία αρχίζει η σχολική χρονιά, κάνοντας λόγο για «δυσμενές περιβάλλον», ενώ ιδιαίτερες αναφορές έκαναν για τις περικοπές των αποδοχών των εκπαιδευτικών.

    Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), Κομνηνός Μαντάς, επισήμανε ότι «το περιβάλλον μέσα στο οποίο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά προκαλεί θλίψη», μίλησε για συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά και για οφειλές των σχολείων.

    Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση, αλλά ούτε καν για κιμωλίες, και πρόσθεσε ότι μέσα σ? όλα αυτά καλείται να διδάξει ο πρωτοδιόριστος, ειδικά, εκπαιδευτικός, με μόλις 640 ευρώ το μήνα. Τόνισε, μάλιστα, ότι οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν σε όλα αυτά, αλλά και επιπλέον στην ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου και στον τρόπο αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 September 2012 - 16:31:00 UTC