Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρές συγκρούσεις στη Λιβύη που κόστισαν τη ζωή σε έναν εργαζόμενο του Αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη
  • [02] Δηλώσεις Πούτιν σχετικά με την επικριτική στάση του Ρόμνεϊ απέναντι στη Ρωσία

  • [01] Σφοδρές συγκρούσεις στη Λιβύη που κόστισαν τη ζωή σε έναν εργαζόμενο του Αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη

    Ένας Αμερικανός εργαζόμενος στο προξενείο των ΗΠΑ στην ανατολική πόλη της Λιβύης, Βεγγάζη, έχασε την Τρίτη τη ζωή του μετά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν έξω από το κτίριο, ανέφεραν πηγές ασφαλείας της χώρας στο Πρακτορείο Ρόιτερς.

    "Ένας Αμερικανός εργαζόμενος έχασε τη ζωή του και πολλοί τραυματίστηκαν κατά διάρκεια των συγκρούσεων", δήλωσε εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Ασφαλείας της Λιβύης, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των τραυματιών.

    Ένοπλοι επιτέθηκαν στο κτίριο του Αμερικανικού προξενείου το απόγευμα της Τρίτης και συγκρούστηκαν με το στρατό της Λιβύης, αναγκάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας να υπαναχωρήσουν εξαιτίας των αλλεπάλληλων πυροβολισμών. Ανταποκριτές του Ρόιτερς που βρέθηκαν μπροστά στα επεισόδια αναφέρουν ότι είδαν ανθρώπους να κάνουν έφοδο στο κτίριο και να απομακρύνονται κρατώντας γραφεία, καρέκλες και πλυντήρια ρούχων.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του κτιρίου.

    Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι "Επιβεβαιώνουμε ότι το προξενείο μας στη Βεγγάζη δέχτηκε επίθεση από ομάδα ενόπλων. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές της Λιβύης προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία του κτιρίου. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την επίθεση".

    [02] Δηλώσεις Πούτιν σχετικά με την επικριτική στάση του Ρόμνεϊ απέναντι στη Ρωσία

    Η επικριτική στάση του υποψηφίου για την Αμερικανική προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ, απέναντι στη Ρωσία, αποδεικνύει ότι η αντίδραση της Μόσχας σε μια Αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, αποτελεί τη σωστή πολιτική, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

    Όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ρόιτερς, αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Πούτιν αναφέρεται δημοσίως σε δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, ενώ υποστηρίζει ότι υπήρχαν "συν και πλην" στη στάση του Ρόμνεϊ απέναντι στη Ρωσία.

    "Το γεγονός ότι ο Ρόμνεϊ μας θεωρεί ως ο υπ' αριθμόν ένα εχθρό των ΗΠΑ και έχει σχηματίσει κακή άποψη για εμάς, αυτό είναι μείον. Αλλά το γεγονός ότι μιλάει καθ' αυτόν τον τρόπο -άμεσα, ειλικρινά και ξεκάθαρα- δείχνει ότι είναι ένας ευθύς και ειλικρινής άνθρωπος. Κι αυτό αποτελεί ένα συν. Θα επικεντρωθούμε στα συν και όχι στα πλην", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος.

    Ο Ρόμνεϊ είχε παλαιότερα δηλώσει ότι "η Ρωσία αποτελεί χωρίς αμφιβολία το νούμερο ένα γεωπολιτικό εχθρό μας" και είχε υποσχεθεί "λιγότερη ευελιξία και περισσότερη αποφασιστικότητα" στην πολιτική που θα ακολουθήσει όσον αφορά στη Ρωσία, αν καταφέρει να κερδίσει της προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν δήλωσε ότι η επικριτική στάση του Ρόμνεϊ έναντι στη Ρωσία, αποσκοπεί εν μέρει στο να συγκεντρώσει ψήφους, αλλά η εμφανώς εχθρική του στάση επαληθεύει τις υποψίες της Ρωσίας ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.

    Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον είχαν επιδεινωθεί μετά την εισβολή στο Ιράκ υπό την κυβέρνηση Μπους, αλλά βελτιώθηκαν το 2009 υπό την προεδρία του Ομπάμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 September 2012 - 22:30:36 UTC