Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστοί σήμερα και αύριο οι δήμοι σε όλη τη χώρα
  • [02] Στους δρόμους για τα νέα μέτρα
  • [03] Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι ρυθμίσεις δανείων από τις τράπεζες
  • [04] Κρίσιμες εκλογές στην Ολλανδία
  • [05] Μπλε φρούτο με χρώμα που δεν ξεθωριάζει ποτέ!
  • [06] Το πολύ αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου και πιο σοβαρού εγκεφαλικού
  • [07] Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 Ρίχτερ, νότια της Κρήτης
  • [08] Αφιέρωμα στην ιστορία του ιαπωνικού σινεμά από τις «Νύχτες Πρεμιέρας»
  • [09] Μη ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του εμβολίου κατά του δάγκειου πυρετού

  • [01] Κλειστοί σήμερα και αύριο οι δήμοι σε όλη τη χώρα

    Κλειστοί θα είναι σήμερα και αύριο οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση των δημάρχων οι οποίοι αντιδρούν στην υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ.

    Το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    [02] Στους δρόμους για τα νέα μέτρα

    Απεργούν σήμερα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν 24ωρη απεργία και τα σωματεία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Αττικής και Θεσσαλονίκης θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

    Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν το απόγευμα οι ένστολοι, έξω από την Παλαιά Βουλή.

    Στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση, ανακοίνωσε και η ΑΔΕΔΥ.

    Στο μέτωπο της εκπαίδευσης,οι δάσκαλοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρες στάσεις εργασίας, ενώ διοργανώνουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

    Στις κινητοποιήσεις θα πάρουν μέρος και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

    Τέλος, νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν για σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αφορμή τις επικείμενες εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

    Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων του ΤΤ αποφάσισε ομόφωνα τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

    [03] Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι ρυθμίσεις δανείων από τις τράπεζες

    Σε ρυθμίσεις εκατοντάδων δανείων, ιδιωτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή τους, εξακολουθούν να προχωρούν σε καθημερινή βάση οι τράπεζες.

    Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και προέρχονται από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι ρυθμίσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών, παρουσίασαν, την 30η Ιουνίου 2012, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2011, αύξηση του αριθμού κατά 16,4% και ξεπέρασαν τα 663.000.

    Σε αξία, οι ρυθμίσεις την 30η Ιουνίου 2012, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2011, ανήλθαν σε 18,2 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 2,2%. Οι τράπεζες υλοποιούν ρυθμίσεις δανείων ακόμα και προς νοικοκυριά με σχετικά χαμηλό υπόλοιπο δανειοδότησης, αφού ο μέσος όρος ρυθμιζόμενου ποσού, ανά ρυθμιζόμενο δάνειο, έχει μειωθεί κατά 12,2% και οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις δανείων εξυπηρετούνται σε ικανοποιητικό βαθμό, γεγονός που πιστοποιεί ότι οι προτάσεις ρύθμισης των τραπεζών είναι προσαρμοσμένες στις τρέχουσες δυνατότητες της πλειονότητας των νοικοκυριών, εκτιμά η ΕΕΤ.

    Ο μέσος όρος ποσού δανείου που ρυθμίζεται είναι 27.528 (30/6/2012) από 31.362 ευρώ (31/12/2011).

    Τα προγράμματα ρυθμίσεων των τραπεζών ξεκίνησαν το 2010 και συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια των ετών 2011 και 2012, προσφέροντας σε διάφορες κατηγορίες οφειλετών, όπως τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους (λόγω της περικοπής των αποδοχών τους), καθώς και τους άνεργους, επιμήκυνση της διάρκειας με μείωση των δόσεων των δανείων τους.

    Αναφορικά με το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, έχουν ανέλθει στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στο 18,5%, από 4,5% το 2007.

    [04] Κρίσιμες εκλογές στην Ολλανδία

    Οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία άνοιξαν σήμερα λίγο πριν από τις 07:30 (08:30 ώρα Ελλάδας).

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Φιλελεύθεροι του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και οι Εργατικοί του Ντίεντερικ Σάμσον θα κερδίσουν από 35 έδρες το κάθε κόμμα σε σύνολο 150 του ολλανδικού κοινοβουλίου.

    Τα δύο αυτά κόμματα αναμένεται, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, να αποτελέσουν το πυρήνα ενός φιλοευρωπαϊκού κυβερνητικού συνασπισμού.

    Τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls θα ανακοινωθούν λίγο μετά τις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας).

    [05] Μπλε φρούτο με χρώμα που δεν ξεθωριάζει ποτέ!

    Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα μικροσκοπικό αφρικανικό φυτό που τα μικρά σφαιρικά φρούτα του, παρόλο που δεν διαθέτουν χρωστικές ουσίες, έχουν το πιο λαμπερό μεταλλικό μπλε χρώμα που έχει ποτέ εντοπιστεί στη φύση. Μάλιστα, επειδή το χρώμα δεν βασίζεται σε χρωστικές ουσίες κι έτσι δεν ξεθωριάζει με το πέρασμα του χρόνου, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να έχει διάφορες πρακτικές βιομηχανικές εφαρμογές στο μέλλον.

    Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το υποσαχάριο φυτό Pollia condensata δημιουργεί το ιριδίζον μεταλλικό χρώμα των φρούτων του (που δεν είναι ούτε νόστιμοι, ούτε θρεπτικοί) χάρη στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στο φως και στη φλούδα, η οποία περιέχει διαδοχικά στρώματα μικροσκοπικών ραβδόμορφων ινών κυτταρίνης.

    Οι ερευνητές προσδοκούν να εμπνευστούν από το παράδειγμα της φύσης και να χρησιμοποιήσουν τη φθηνή κυτταρίνη των φυτών για να δημιουργήσουν νέα μη τοξικά νανο-υλικά με «δομικό» χρώμα, που δεν θα ξεθωριάζουν και θα έχουν διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές, ως χρωστικές ουσίες τροφίμων, στα καλλυντικά, στη βιομηχανία χαρτιού, στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των χαρτονομισμάτων κ.α. Ήδη εταιρίες όπως η L?Oreal και η BMW έχουν δείξει ενδιαφέρον για τέτοια δομικά λαμπερά χρώματα.

    [06] Το πολύ αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου και πιο σοβαρού εγκεφαλικού

    Οι άνθρωποι που πίνουν τρία ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά τη μέρα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο κατά μέσο όρο 14 χρόνια νωρίτερα, σε σχέση με όσους δεν καταναλώνουν πολύ αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές μελέτησαν 540 ανθρώπους με μέση ηλικία 71 ετών που είχαν υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Από αυτούς, οι 137 (ποσοστό περίπου 25%) έπιναν πολύ, τουλάχιστον τρία ποτά καθημερινά.

    Η μελέτη συμπέρανε ότι οι γεροί πότες πάθαιναν εγκεφαλικό κατά μέσο όρο στην ηλικία των 60 ετών, γύρω στα 14 χρόνια νωρίτερα σε σχέση με την μέση ηλικία εγκεφαλικού για τους υπόλοιπους που δεν έπιναν τόσο πολύ.

    Μεταξύ όσων έπαθαν εγκεφαλικό σε ηλικία κάτω των 60 ετών, όσοι έπιναν πολύ, ήταν πιθανότερο να πεθάνουν δύο χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τους υπόλοιπους. «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ συντελεί στο να είναι σοβαρότερο το εγκεφαλικό σε πιο μικρή ηλικία, ακόμα και σε ανθρώπους χωρίς σημαντικό ιατρικό ιστορικό», δήλωσε η Κορντονιέ.

    Το αλκοόλ έχει και στο παρελθόν εντοπιστεί ως παράγων κινδύνου ιδίως για το συγκεκριμένο τύπου εγκεφαλικό (αιμορραγικό αντί για ισχαιμικό).

    [07] Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 Ρίχτερ, νότια της Κρήτης

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης και σε απόσταση 63 χλμ. νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, σε εστιακό βάθος 20 χλμ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο.

    [08] Αφιέρωμα στην ιστορία του ιαπωνικού σινεμά από τις «Νύχτες Πρεμιέρας»

    Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια των παλαιότερων κινηματογραφικών στούντιο της Ιαπωνίας «Nikkatsu» θα φιλοξενήσει το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που διοργανώνεται από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

    Σαρωτικά αντιπολεμικά έπη, αναρχικές νεανικές ταινίες, εκκεντρικά σοφτ πορνό, ιδιοφυείς κοινωνικές σάτιρες και στυλιζαρισμένα γκαγκστερικά νουάρ: η πλούσια και γεμάτη προκλήσεις ιστορία του παλαιότερου κινηματογραφικού στούντιο της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι ενδεικτική της καλλιτεχνικής πολυπλοκότητας ολόκληρου του ιαπωνικού σινεμά.

    Γιορτάζοντας την επέτειο των 100 χρόνων ακατάπαυστης δημιουργίας αυτού του επιδραστικού στούντιο, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, σε συνεργασία με την ιαπωνική πρεσβεία και το Japan Foundation, προβάλλουν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες-σταθμούς της Nikkatsu, σε ένα πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα γεμάτο κλασικά αριστουργήματα και δυσεύρετες ανακαλύψεις.

    [09] Μη ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του εμβολίου κατά του δάγκειου πυρετού

    Τα αρχικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του πρώτου εμβολίου κατά του δάγκειου πυρετού, που αναπτύσσεται από τη γαλλική φαρμακευτική εταιρία Sanofi Pasteur, είναι πολύ κατώτερα του αναμενομένου. Πάντως ορισμένοι επιστήμονες τα θεωρούν ως μια ενθαρρυντική πρόοδο στη μάχη κατά της διεθνώς εξαπλωμένης νόσου, για την οποία δεν υπάρχει ακόμα κάποια θεραπεία, με την μορφή εμβολίου ή άλλη. Η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι της τάξης του 30%, πολύ χαμηλότερη από το 70% που αρχικά αναμενόταν.

    Η ασθένεια προκαλεί πυρετό, έντονο πόνο στα οστά και τους μυς, καθώς και αιμορραγία. Μεταδίδεται με τα κουνούπια (του είδους Aedes aigypti), όπως η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου, και μολύνει κάθε χρόνο 50 έως 100 εκατ. ανθρώπους, κυρίως στην Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης κινδυνεύει κάποια στιγμή να νοσήσει από τον δάγκειο πυρετό, ο οποίος ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον κίτρινο πυρετό και την ιαπωνική εγκεφαλίτιδα (όμως και για τις δύο αυτές νόσους υπάρχουν ήδη αποτελεσματικά εμβόλια).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 September 2012 - 4:30:51 UTC