Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη
  • [02] «Στην Ελλάδα τώρα περισσότερα χρήματα και επιμήκυνση»
  • [03] Ο Μπαρόζο θέλει την τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης
  • [04] Τσαυτάρης: Ούτε στρέμμα δεν θα χαθεί για μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  • [05] Από την άλλη εβδομάδα η απόφαση για τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης
  • [06] Φόβους για τη ζωή της εξέφρασε η μικρή Ριμσά από το Πακιστάν
  • [07] Καραγκούνης: «Γιατί επέλεξα τη Φούλαμ»
  • [08] Άρση της ασυλίας της Ντ. Μπακογιάννη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας
  • [09] Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος
  • [10] Ολυμπιακός: Οριστικά εκτός για διάστημα τριών εβδομάδων ο Λο

  • [01] Νεκρός ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη

    Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Τζ. Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν κατά την χθεσινή επίθεση ενόπλων με ρουκέτες στην πόλη Βεγγάζη της Λιβύης, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτατος αξιωματούχος του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών.

    "Ο (αμερικανός) πρεσβευτής στη Λιβύη και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον τους", είπε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος στην Βεγγάζη, ενώ την πληροφορία επιβεβαίωσε μέσω twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μουστάφα Αμπού Τσαγκούρ.

    Ο λίβυος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταδίκασε μέσω twitter την "άνανδρη επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου και την δολοφονία του (πρεσβευτή) κ.Στίβενς και άλλων διπλωματών".

    Ερωτηθείς σχετικά με τους θανάτους, υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τρίπολη είπε στο Ρόιτερς: "Δεν έχουμε πληροφορίες γι αυτό". Ο ίδιος υπάλληλος είπε ότι η πρεσβεία μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο ενός ανθρώπου.

    Ο λίβυος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο αμερικανός πρεσβευτής κατευθυνόταν προς ασφαλέστερο κτίριο ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσαν διαδηλωτές εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Βεγγάζη σκοτώνοντας έναν υπάλληλό του για να διαμαρτυρηθούν για μια αμερικανική ταινία την οποία θεώρησαν προσβλητική προς τον προφήτη Μωάμεθ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [02] «Στην Ελλάδα τώρα περισσότερα χρήματα και επιμήκυνση»

    Xρειάζεται να δημιουργηθεί, άμεσα, ένα ταμείο απόσβεσης χρέους για την Ελλάδα, υποστήριξε -κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε την υποβολή των προτάσεων Μπαρόζο για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση- ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπετίτ.

    Δεν χρειάζεται άλλη εμμονή στην αναγκαιότητα προσαρμογών στην Ελλάδα, η περίοδος αυτή τελείωσε, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, τονίζοντας ότι επιβάλλεται να δοθούν τώρα χρήματα στην Ελλάδα και να εγκριθεί επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του χρέους της. Πρόσθεσε δε, ότι, εξαιτίας αυτής της πολιτικής, γνωρίζει τεράστια άνοδο η ακροδεξιά στην Ελλάδα.

    «Δεν είναι δυνατόν μία κοπέλα να δουλεύει για 150 ευρώ το μήνα σ' ένα σούπερ μάρκετ και ν' αρνηθεί τα ποσά που της προσφέρουν οι εκπρόσωποι της ακροδεξιάς στην Ελλάδα για την "στρατολόγηση" της», κατέληξε ο κ. Κον Μπετίτ.

    [03] Ο Μπαρόζο θέλει την τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να αναλάβει κεντρικό ρόλο στην εποπτεία όλων των τραπεζών στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε ομιλία που έκανε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, περιγράφοντας σχετική πρόταση της Επιτροπής, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλο άλμα» στην κατεύθυνση της τραπεζικής ένωσης. «Η Επιτροπή κάνει νομοθετικές προτάσεις για έναν κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό εποπτείας (των τραπεζών)», δήλωσε ο Μπαρόζο, προσθέτοντας: «Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο άλμα - το θεμέλιο λίθο για μία τραπεζική ένωση». Ο Μπαρόζο δήλωσε ότι «ο ενιαίος μηχανισμός εποπτείας που προτείνουμε σήμερα θα δημιουργήσει μία ενισχυμένη αρχιτεκτονική, με έναν κεντρικό ρόλο για την ΕΚΤ» και ότι «η εποπτεία πρέπει να μπορεί να ελέγχει παντού, επειδή οι συστημικοί κίνδυνοι μπορούν να είναι παντού και όχι μόνο στις αποκαλούμενες συστημικές τράπεζες».

    Η πρόταση για την τραπεζική ένωση προβλέπει τρία βήματα: Πρώτον, την απόκτηση από την ΕΚΤ της αρμοδιότητας να ελέγχει όλες τις τράπεζες της Ευρωζώνης και άλλων χωρών της ΕΕ που συμφωνούν με την εποπτεία. Δεύτερον, την ίδρυση ενός ταμείου για την εκκαθάριση τραπεζών και, τρίτον, ένα πλήρες πλαίσιο για την προστασία των καταθέσεων των πολιτών σε όλη την Ευρωζώνη.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, το πακέτο των προτάσεων περιλαμβάνει: Πρώτον, ρύθμιση για τη μεταβίβαση ισχυρών εποπτικών αρμοδιοτήτων στην ΕΚΤ για τον έλεγχο όλων των τραπεζών της Ευρωζώνης, παράλληλα με έναν μηχανισμό για την ένταξη σε αυτή σε εθελοντική βάση χωρών εκτός της Ευρωζώνης. Δεύτερον, ρύθμιση που ευθυγραμμίζει την υφιστάμενη ρύθμιση για την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) με το νέο πλαίσιο τραπεζικής εποπτείας, ώστε να διασφαλισθεί ότι η λήψη αποφάσεων από την EBA (σ.σ.: που έχει αρμοδιότητα για το σύνολο της ΕΕ) θα παραμείνει ισορροπημένη και ότι αυτή θα συνεχίζει να διατηρεί την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς. Τρίτον, μία έκθεση που περιγράφει το συνολικό όραμα της Επιτροπής για την τραπεζική ένωση, καλύπτει το ενιαίο σύνολο κανόνων και του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού, καθώς και τα βήματα που είναι αναγκαία για έναν ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης τραπεζών.

    Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, η ΕΚΤ θα είναι υπεύθυνη για καθήκοντα, όπως της εξουσιοδότησης πιστωτικών ιδρυμάτων, της συμμόρφωσης των τραπεζών όσον αφορά τις απαιτήσεις για το υποχρεωτικό ύψος του κεφαλαίου τους, της μόχλευσης και της ρευστότητας, ενώ θα είναι υπεύθυνη και για την εποπτεία των χρηματοπιστωτικών ομίλων. Η ΕΚΤ θα μπορεί να προχωρεί έγκαιρα σε παρεμβάσεις, όταν μία τράπεζα παραβιάζει ή υπάρχει κίνδυνος να παραβιάσει τις απαιτήσεις για το υποχρεωτικό ύψος του κεφαλαίου της, απαιτώντας από την τράπεζα να αναλάβει διορθωτική δράση. Η ΕΚΤ θα συνεργάζεται με την EBA στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συστήματος χρηματοπιστωτικής εποπτείας.

    Η Επιτροπή προτείνει τη λειτουργία του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας των Τραπεζών από την 1η Ιανουαρίου 2013.

    [04] Τσαυτάρης: Ούτε στρέμμα δεν θα χαθεί για μη εξυπηρετούμενα δάνεια

    Άνοιξαν, από σήμερα το πρωί, τα δάνεια τις ΑΤΕ-Πειραιώς για τις χρηματοδοτήσεις γεωργών, κτηνοτρόφων και μεταποιητικών αγροτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να υποστηριχθεί ο αγροτικός τομέας.

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την οποία ο κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου του.

    Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα γης από τους αγρότες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και ανέφερε πως εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η τελική ρύθμιση.

    Ειδικότερα, ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι θα δοθεί στην ώρα του το 50% των κοινοτικών επιδοτήσεων, στις 15 Οκτωβρίου, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί μετά την 15η Δεκεμβρίου.

    Σε ό,τι αφορά ορισμένους κτηνοτρόφους που δεν είναι στο πρόγραμμα των κοινοτικών ενισχύσεων η ΑΤΕ-Πειραιώς «θα ανοίξει τα δάνεια της για να χρηματοδοτηθούν για τις κτηνοτροφές τους».

    «Με αυτά τα εργαλεία αντιμετωπίζουμε άμεσα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τρεις αυτοί αγροτικοί κλάδοι», επεσήμανε ο κ. Ταυτάρης.

    [05] Από την άλλη εβδομάδα η απόφαση για τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης

    Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος θέρμανσης που θα συνοδεύει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, από τις 15 Οκτωβρίου.

    Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση των εκπρόσωπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, στο πλαίσιο του διαλόγου για το φορολογικό σύστημα. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων, το θέμα του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, καθώς, επίσης, και θέματα που έχουν σχέση με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τους δικαιούχους του επιδόματος.

    Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι στη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις και την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο διάλογος. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, θα είναι η γεωγραφική περιοχή διαμονής των φορολογούμενων, καθώς και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.

    [06] Φόβους για τη ζωή της εξέφρασε η μικρή Ριμσά από το Πακιστάν

    Φόβους ότι θα τη σκοτώσουν εξτρεμιστές εξέφρασε η νεαρή πακιστανή χριστιανή, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή κατηγορούμενη για βεβήλωση του Κορανίου, σε συνέντευξή της στο CNN, την πρώτη σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης από τότε που ήλθε στο φως η υπόθεση αυτή.

    "Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν", δήλωσε τηλεφωνικώς στο CNN η Ριμσά Μαζίχ, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή της. Η μικρή πακιστανή κρατείτο στη φυλακή του Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε άγνωστη τοποθεσία.

    Η Ριμσά, περίπου 14 ετών, οδηγήθηκε στη φυλακή στα μέσα Αυγούστου, κατηγορούμενη από γείτονες ότι έκαψε σελίδες με στίχους του Κορανίου, αδίκημα που τιμωρείται με θανατική ποινή στο Πακιστάν βάσει του νόμου περί βλασφημίας.

    Στη συνέντευξή της η Ριμσά αρνήθηκε ότι έκαψε σελίδες από το Κοράνι.

    Η υπόθεση είχε μια θεαματική εξέλιξη πριν από 10 ημέρες όταν η αστυνομία συνέλαβε τον ιμάμη του τεμένους της μικτής όσον αφορά το θρήσκευμα των κατοίκων της συνοικίας Μεχραμπάντ στην περιφέρεια του Ισλαμαντάντ όπου ζούσε η νεαρή πακιστανή, τον οποίο κατηγόρησε ότι έβαλε σελίδες του Κορανίου στ καμένα χαρτιά με στόχο την "εκδίωξη" των χριστιανών από τη συνοικία.

    [07] Καραγκούνης: «Γιατί επέλεξα τη Φούλαμ»

    Το κίνητρο συμμετοχής σ ' ένα πρωτάθλημα όπως η πρέμιερ λιγκ ήταν αυτό που οδήγησε τον Γιώργο Καραγκούνη στην απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στη Φούλαμ. Αυτό τόνισε ο ίδιος ο βετεράνος άσος, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του αγγλικού συλλόγου: «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της Φούλαμ. Η ομάδα πηγαίνει καλά, με σταθερές σεζόν κάθε χρόνο και πριν από μερικά χρόνια ήταν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι φανταστική και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της Φούλαμ», τόνισε ο Καραγκούνης και πρόσθεσε:

    «Το να παίξω στην Αγγλία ήταν μεγάλο κίνητρο, στα σίγουρα, αφού η Πρέμιερ Λιγκ είναι μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, λίγκα στον κόσμο. Αλλά επίσης η Φούλαμ είναι πολύ ανταγωνιστική με φανταστικούς παίκτες και έναν φανταστικό προπονητή, κάτι που έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να έρθω εδώ».

    [08] Άρση της ασυλίας της Ντ. Μπακογιάννη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

    Την άρση της ασυλίας της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, που και η ίδια ζήτησε, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. H Επιτροπή συνήλθε σήμερα, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας κατά της κ. Μπακογιάννη, η οποία σχηματίσθηκε βάσει του νόμου για τη μη αναγραφή στο πόθεν έσχες της πρώην υπουργού, κατάθεσης 1 εκ. ευρώ στο εξωτερικό του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου.

    «Επειδή δημιουργήθηκε μεγάλο πολιτικό ζήτημα με την υπόθεση αυτή, ζήτησα τη συναδελφική αλληλεγγύη των μελών της Επιτροπής, προκειμένου να αποφασίσουν την άρση της ασυλίας μου, συνεπής στην άποψη που διατυπώνω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αίρεται η ασυλία των βουλευτών όταν αντιμετωπίζουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα και τα οποία θα πρέπει να τα κρίνει ο φυσικός δικαστής. Δεν θέλω να μείνει καμιά σκιά για ένα θέμα που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι για να με πλήξουν» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

    [09] Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος

    Τις αμέσως επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος που στοχεύει σε μεγαλύτερη διαφάνεια και ταχύτητα στην υλοποίηση των επενδύσεων ,όπως γνωστοποιήθηκεκατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότη Μηταράκη στα γραφεία της Ομάδας Ελέγχου Μικρών Έργων στο κέντρο της Αθήνας, η οποία συστήθηκε με Υπουργική Απόφαση.

    Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται να έχουν ξεπεραστεί οι γραφειοκρατικές δυσκολίες για 1624 μικρές επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 665 εκατ. ευρώ. Αυτός είναι ο στόχος της Ομάδας Μικρών Έργων που συστάθηκε με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη, ενώ παράλληλα έχει δρομολογηθεί και η διαδικασία για την επανεξέταση οκτώ μεγάλων επενδύσεων.

    [10] Ολυμπιακός: Οριστικά εκτός για διάστημα τριών εβδομάδων ο Λο

    Επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας οι φόβοι του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού για τον τραυματισμό του Έισι Λο στην τελευταία προπόνηση των «ερυθρόλευκων» επί ελληνικού εδάφους χθες. Ο Αμερικανός έχει υποστεί θλάση προσαγωγών, ενώ φέρει τραυματισμό και στον λαγονοψοϊτη δεξιά, κάτι που σημαίνει πως θα μείνει εκτός προπονήσεων για διάστημα τριών εβδομάδων.

    Ο 27χρονος γκαρντ ξεκίνησε ήδη θεραπευτική αγωγή, την ώρα που οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν καταλύσει στο τουριστικό θέρετρο της Ιταλίας, Άλγκερο, για σειρά φιλικών αγώνων, με πρώτο αυτόν απέναντι στην Ντιναμό Σάσαρι απόψε (21:30 ώρα Ελλάδας).

    Ο Αμερικανός στάθηκε άτυχος κατά τη χθεσινή πρωινή προπόνηση στο ΣΕΦ (πριν την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής), όταν γλίστρησε πατώντας σε διαφημιστικό αυτοκόλλητο στο παρκέ (στο ύψος της γραμμής του φάουλ), με αποτέλεσμα να υποστεί θλάση στους προσαγωγούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 September 2012 - 8:30:41 UTC