Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυση κατά του Ν. Δένδια κατέθεσε η «Χρυσή Αυγή»
  • [02] Εικοσιτετράωρη απεργία από κοινού με τη ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ
  • [03] Θεσμοθετείται το ηλεκτρονικό βραχιολάκι για τους κρατουμένους
  • [04] Εικοσαήμερη αποχή αποφάσισαν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • [05] Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

  • [01] Μήνυση κατά του Ν. Δένδια κατέθεσε η «Χρυσή Αυγή»

    Μήνυση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του αρχηγού της ΕΛΑΣ Νίκου Παπαγιαννόπουλου, για «θεσμική εκτροπή», «συκοφαντία και αυθαιρεσία» με στόχο την «καταστολή δημόσιων νόμιμων δράσεων», κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής» Χρήστος Παππάς.

    Η «Χρυσή Αυγή» στη μηνυτήρια αναφορά της κατηγορεί τον κ. Δένδια ότι «επέλεξε την πολιτική εκμετάλλευση» των «νόμιμων δημόσιων δράσεων» του κόμματος - της 7/8 Σεπτεμβρίου- και «προχώρησε σε ενέργειες που εκφεύγουν των ορίων της νομιμότητας».

    [02] Εικοσιτετράωρη απεργία από κοινού με τη ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

    Η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει από κοινού με τη ΓΣΕΕ στη διοργάνωση γενικής πανελλαδικής απεργίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων.

    Η απεργία, που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, θα στρέφεται κατά των επικείμενων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, οι οποίες, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «θα οδηγήσουν σε οριστική διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και σε κατεδάφιση το εναπομείναν κοινωνικό κράτος».

    [03] Θεσμοθετείται το ηλεκτρονικό βραχιολάκι για τους κρατουμένους

    «Πάρα πολύ κακή» χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης την κατάσταση των ελληνικών φυλακών, ενώ εξήγγειλε επισήμως την καθιέρωση συστήματος γεωεντοπισμού (ηλεκτρονικό βραχιολάκι) κρατουμένων και ανακοίνωσε τη διαγραφή των πειθαρχικών ποινών των κρατουμένων.

    Ειδικότερα, ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι ο ίδιος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης επισκέφθηκαν μεγάλο μέρος των φυλακών ανά τη χώρα και θα συνεχίσουν να τις επισκέπτονται. Το πρόβλημα των φυλακών, σύμφωνα με τον υπουργό, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την κατασκευή νέων σωφρονιστικών καταστημάτων.

    Ήδη, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει η νέα φυλακή στην Αγία Χανίων στην οποία θα μεταφερθούν οι κρατούμενοι της παλαιάς φυλακής στην εν λόγω περιοχή, όπως επίσης θα μεταφερθούν και κρατούμενοι από άλλες φυλακές. Ακόμη, θα λειτουργήσουν δύο νέες πτέρυγες των φυλακών Νιγρίτας, ενώ προς λειτουργία είναι και το σωφρονιστικό κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας.

    [04] Εικοσαήμερη αποχή αποφάσισαν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου

    «Παραλύει» από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2012 το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε 20ήμερη αποχή, λόγω των δρομολογούμενων περικοπών των αποδοχών τους.

    Ειδικότερα, οι δικαστές του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου αποφάσισαν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και για 20 ημέρες μετά, να κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10.30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου (3.30 μμ).

    Παράλληλα, το 20ήμερο αυτό διάστημα αναστέλλεται η δημοσίευση αποφάσεων, όπως επίσης αναστέλλεται η έκδοση πράξεων και πρακτικών προληπτικού ελέγχου συμβάσεων μεγάλων έργων και προμηθειών.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη αποφασίσει εξαήμερη αποχή από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2012 και οι δικαστές θα κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10 πμ έως το τέλος του ωραρίου τους. Επίσης, στο εξαήμερο αυτό, δεν θα γίνεται καμία δημοσίευση απόφασης ποινικού και πολιτικού δικαστηρίου.

    [05] Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

    Δρομολογούνται από την κυβέρνηση οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου η έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Σημειώνεται ότι, εάν πωληθεί το 29%, το Δημόσιο θα κατέχει περίπου 5% του Οργανισμού.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 September 2012 - 12:30:45 UTC