Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαγριωμένο πλήθος έκαψε ζωντανό έναν άντρα στη Γουατεμάλα
  • [02] Επίσκεψη του προέδρους της Αιγύπτου Μ.Μούρσι στις Βρυξέλλες
  • [03] Νίκη του Φιλελεύθερου Κόμματος στην Ολλανδία

  • [01] Εξαγριωμένο πλήθος έκαψε ζωντανό έναν άντρα στη Γουατεμάλα

    Εξαγριωμένοι χωρικοί στη Γουατεμάλα σκότωσαν έναν άντρα βάζοντάς του φωτιά, με την κατηγορία ότι σκότωσε με μαχαίρι δύο παιδιά σε σχολείο της περιοχής.

    Όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς, οι κάτοικοι μιας περιοχής μόλις 85 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης της Γουατεμάλας, άρπαξαν τον 35χρονο άντρα, τον έλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά.

    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μέλους του πυροσβεστικού σώματος που μετέβη στην περιοχή, ο άντρας εισήλθε σε μία σχολική τάξη και επιτέθηκε στους μαθητές, κόβοντας το κεφάλι ενός παιδιού και τον λαιμό ενός άλλου. Τα θύματα ήταν μόλις 8 ετών.

    Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι ο άντρας και είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς και χρήσης ναρκωτικών, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα ως προς το ποιο ήταν το κίνητρο για αυτή την αποτρόπαιη επίθεση εναντίων των ανήλικων μαθητών.

    [02] Επίσκεψη του προέδρους της Αιγύπτου Μ.Μούρσι στις Βρυξέλλες

    Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μούρσι, μετέβη την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη μετά την εκλογή του ως πρόεδρος της χώρας.

    Όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς, οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσδοκούν την δημιουργία σχέσεων με την Αίγυπτο, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης του Χόσνι Μουμπάρακ, αλλά επιζητούν διαβεβαιώσεις ότι η Ισλαμική κυβέρνηση του Καΐρου θα παραμείνει σύμμαχος της Δύσης και θα αποτελέσει παράδειγμα για τις γύρω χώρες.

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι "το πολιτικό περιεχόμενο της επίσκεψης του Μούρσι είναι πολύ σημαντικό. Η Αίγυπτος συζητά πλέον το μελλοντικό της σύστημα διακυβέρνησής, κάτι που θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο για τη χώρα και ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες Αραβικές χώρες".

    Σύμφωνα με το Ρόιτερς, σημαντικό θέμα συζητήσεων του Μούρσι με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η οικονομική στήριξη της χώρας, αφού η Αίγυπτος έχει ήδη κάνει αίτηση για το δανεισμό 3.7 δις ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ έχει ζητήσει βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο Μούρσι θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, την εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι. Στο τέλος του μήνα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος αναμένεται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

    [03] Νίκη του Φιλελεύθερου Κόμματος στην Ολλανδία

    Το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, φαίνεται ότι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη στη χώρα.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 90 τοις εκατό της καταμέτρησης των ψήφων, οι Φιλελεύθεροι (VVD)εξασφαλίζουν 41 έδρες στις 150 του κοινοβουλίου, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί ακολουθούν με 39 έδρες.

    "Αύριο θα κάνω τα πρώτα βήματα για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης" δήλωσε στην ολλανδική κρατική τηλεόραση ο Ρούτε.

    "Τηλεφώνησα στον Μαρκ Ρούτε για να του εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για το γεγονός ότι οι Φιλελεύθεροι είναι και πάλι το πρώτο κόμμα" δήλωσε ο αρχηγός των Εργατικών, Ντίντερικ Σαμσομ, αποδεχόμενος την ήττα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 September 2012 - 0:30:36 UTC