Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στους δήμους
  • [02] Φουντώνει η αντιαμερικανική οργή στον Αραβικό κόσμο
  • [03] Η δούκισσα Κέιτ είναι... γυμνή
  • [04] Ανακοίνωση των διεθνών για την αποχώρηση Πιλάβιου
  • [05] Ληστεία σε βάρος δύο γυναικών σε σπίτι στη Δροσιά

  • [01] Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στους δήμους

    Σε μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά από τη σημερινή στάση εργασίας, που έληξε στις 11 το πρωί. Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ αποφάσισε οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τη μια μετά το μεσημέρι και να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των εργαζομένων «για τις επιπτώσεις των μέτρων».

    Στόχος, όπως αναφέρεται στην απόφαση, είναι να προετοιμασθούν οι εργαζόμενοι για την πραγματοποίηση πολύπλευρων δράσεων (συλλαλητήρια, καταλήψεις, συγκεντρώσεις) «όπου κυρίαρχο στοιχείο θα πρέπει να είναι ο αιφνιδιασμός, η ετοιμότητα και η μαζική συμμετοχή».

    Σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει νέα μέτρα μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι σύλλογοι θα προχωρήσουν σε ξαφνική κατάληψη των δημαρχείων και γκαράζ, «ώστε άμεσα να εκφραστεί η διαμαρτυρία μας».

    Επίσης, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση μηχανοκίνητων πορειών σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, η κατάληψη των ΧΥΤΑ όλης της χώρας, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για τον συντονισμό της δράσης των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

    [02] Φουντώνει η αντιαμερικανική οργή στον Αραβικό κόσμο

    Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Βεγγάζης διεκόπησαν χωρίς προειδοποίηση τη νύχτα για "λόγους ασφαλείας" μετά την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην πόλη αυτή της ανατολικής Λιβύης.

    Εν τω μεταξύ, οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την αμερικανική αντι-ισλαμική ταινία, η οποία πυροδότησε τα επεισόδια στη Βεγγάζη, συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι διαδηλωτές, σχηματίζοντας ομάδες μερικών δεκάδων ατόμων, πέταξαν πέτρες εναντίον των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, οι οποίες έχουν αναλάβει να αποκλείσουν τις προσβάσεις στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

    [03] Η δούκισσα Κέιτ είναι... γυμνή

    Το γαλλικό περιοδικό Closer ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του τη δημοσίευση, στο σημερινό του τεύχος, αποκλειστικών φωτογραφιών της δούκισσας του Κέμπριτζ Κάθριν, γυμνόστηθης, από τις διακοπές της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Λουμπερόν της νότιας Γαλλίας την περασμένη εβδομάδα.

    Το περιοδικό δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του μικρογραφία του πρωτοσέλιδού του που υπόσχεται «φωτογραφίες που θα κάνουν το γύρο του κόσμου», υπό τον τίτλο «Oh my God» (Ωχ Θεέ μου).

    «Ανακαλύψτε σε αποκλειστικότητα στο Closer τις φωτογραφίες που ο κόσμος δεν περίμενε να δει: η δούκισσα του Κέμπριτζ γυμνόστηθη στη βεράντα ενός πύργου στο Λουμπερόν».

    «Για τον δεύτερο μήνα του μέλιτος, η Κέιτ και ο Ουίλιαμ επέλεξαν την Προβηγκία, για μια ρομαντική διαμονή όπως την ήθελαν. Μόνοι στον κόσμο, με σύνθημά τους "διακοπές και ξεχνάμε τα πάντα, το γκρίζο του Λονδίνου... ακόμη και το μαγιό να παραμένει στη βαλίτσα της υψηλότητας», γράφει το περιοδικό.

    «Ενοχλημένοι», δηλώνουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του μετά την ανακοίνωση του περιοδικού για την επικείμενη δημοσίευση σε αποκλειστικότητα των φωτογραφιών της δούκισσας του Κέμπριτζ γυμνόστηθης, σύμφωνα με πηγή από το περιβάλλον του πριγκιπικού ζεύγους.

    «Αυτό το συμβάν, αν αποδειχτεί, θα μας πάει 15 χρόνια πίσω», πρόσθεσε η πηγή αυτή, αναφερομένη στο κυνήγι των μίντια που υπέστη η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, η μητέρα του Ουίλιαμ, μέχρι το θάνατό της σε τροχαίο στο Παρίσι το 1997.

    Οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές, ανακοίνωσαν πριν από λίγο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ υπογραμμίζοντας ότι η δούκισσα και ο σύζυγός της Ουίλιαμ είναι «θυμωμένοι" και έχουν μείνει "κατάπληκτοι" από τη δημοσίευση των εν λόγω φωτογραφιών. "Θεωρούμε ότι μια κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι τα Ανάκτορα «θα ζητήσουν τη συμβουλή γάλλων δικηγόρων για να εξετάσουν τις ενέργειες στις οποίες θα αποφασίσουν να προβούν».

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [04] Ανακοίνωση των διεθνών για την αποχώρηση Πιλάβιου

    Ανακοίνωση με αφορμή την αποχώρηση του Σοφοκλή Πιλάβιου από την προεδρία της ΕΠΟ, έδωσαν στην δημοσιότητα οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της εθνικής ανδρών. Ανάμεσα στ΄άλλα, οι διεθνείς ευχαριστούν τον κ. Πιλάβιο για την άψογη συνεργασία που είχαν επί 3,5 χρόνια και του εύχονται καλή επιτυχία στην επαγγελματική του ζωή.

    [05] Ληστεία σε βάρος δύο γυναικών σε σπίτι στη Δροσιά

    Δύο ένοπλοι ληστές εισέβαλαν, στις 6.15 τα ξημερώματα, σε μονοκατοικία στη Δροσιά Αττικής.

    Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι απο ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και την οικιακή βοηθό με την απειλή των όπλων και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο και εξαφανίστηκαν. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 September 2012 - 6:30:37 UTC