Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όσλο, Ζυρίχη και Τόκιο, οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο
  • [02] Συνέχιση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι δάσκαλοι
  • [03] Ιαπωνία: Σταδιακή διακοπή της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας
  • [04] FT: Η Γερμανία απέρριψε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

  • [01] Όσλο, Ζυρίχη και Τόκιο, οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο

    Το Όσλο, η Ζυρίχη και το Τόκιο είναι οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο, όμως στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας η αγοραστική δύναμη των μισθωτών είναι η υψηλότερη , σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ελβετικής τράπεζας UBS που ανακοινώθηκαν σήμερα.

    Οι τρεις πόλεις είναι πρώτες στη λίστα των ακριβότερων πόλεων σε σχέση με ένα καλάθι που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες, σύμφωνα με την UBS η οποία ανέλυσε την αγοραστική δύναμη σε 72 πόλεις στον κόσμο.

    Η Ζυρίχη και η Γενεύη είναι οι δύο πρώτες πόλεις στον κατάλογο με τους υψηλότερους ακαθάριστους μισθούς στον κόσμο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κοπεγχάγη. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην έκτη θέση, το Βερολίνο στην 19η θέση και το Παρίσι στην 21η.

    Στο τέλος της λίστας βρίσκονται το Νέο Δελχί, η Τζακάρτα και η Μανίλα.

    Η Αθήνα βρίσκεται στην 39η θέση ως προς το επίπεδο των τιμών και την αγοραστική δύναμη και στην 38η θέση ως προς το επίπεδο των μισθών.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [02] Συνέχιση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι δάσκαλοι

    O πρώτος στόχος δράσης των δασκάλων επιτεύχθηκε, όπως λέει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), δύο ημέρες μετά την 24ωρη απεργία του κλάδου στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ προαναγγέλλει συνέχιση των κινητοποιήσεων.

    Έτσι, η ΔΟΕ υποστηρίζει πως μαζί με τις επαφές με τα πολιτικά κόμματα, τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς κλπ., επιτεύχθηκε «η ανάδειξη των προβλημάτων των σχολείων και η αδυναμία των εκπαιδευτικών να ζήσουν στοιχειωδώς με τους μισθούς πείνας που παίρνουν. Η κοινωνία, παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει από τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού λειτουργήματος και την αναγκαιότητα να υπάρξει επένδυση στην παιδεία, ως απάντηση στην κρίση».

    [03] Ιαπωνία: Σταδιακή διακοπή της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τη σταδιακή διακοπή της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας σε διάστημα 30 ετών, δεκαοχτώ μήνες μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα που προκάλεσε μια χωρίς προηγούμενο καταστροφή στον κόσμο μετά το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ πριν από 25 χρόνια.

    Η Ιαπωνία είναι η τρίτη χώρα, μετά τη Γερμανία και την Ελβετία, που γνωστοποιεί την πρόθεσή της να σταματήσει τη λειτουργία των αντιδραστήρων της μετά το δυστύχημα της 11ης Μαρτίου του 2011 στο σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, 220 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο.

    «Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μηδενίσει τη χρήση πυρηνικής ενέργειας σε διάστημα 30 ετών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης που αναφέρεται στο νέο ενεργειακόπρόγραμμα.

    Η κυβέρνηση θέτει τρεις αρχές για την επίτευξη του στόχου της: τη μη κατασκευή νέου πυρηνικού σταθμού, τη διακοπή της λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων που λειτουργούν ακόμα ύστερα από 40 χρόνια και τη μη επαναλειτουργία μονάδων παρά μόνον ύστερα από ελέγχους ασφαλείας.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [04] FT: Η Γερμανία απέρριψε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Οι αντιρρήσεις της Γερμανίας ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει το φιλόδοξο σχέδιό της για ένα ενιαίο ταμείο εγγύησης των καταθέσεων ύψους 5 τρις. ευρώ στις τράπεζες της Ευρωζώνης, το οποίο επρόκειτο να παρουσιασθεί προχθές, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που επικαλείται σχετικό προσχέδιο, το οποίο είναι σε γνώση της.

    Η Επιτροπή, αναφέρει το δημοσίευμα, σχεδίαζε να ανακοινώσει έναν αναλυτικό οδικό χάρτη για τη δημιουργία του ταμείου αυτού - το οποίο θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκκαθάριση τραπεζών -, ταυτόχρονα με τις προτάσεις που παρουσίασε για μία ενιαία εποπτική αρχή των τραπεζών της Ευρωζώνης.

    Το σχετικό τρισέλιδο τμήμα, όμως, απαλείφθηκε την 11η ώρα, μετά τις διαμαρτυρίες από το Βερολίνο ότι ήταν πρόωρο και μη ρεαλιστικό, σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετείχαν στις σχετικές συζητήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 September 2012 - 8:30:39 UTC