Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Αποφασιστικότητα για παραμονή στην ευρωζώνη
  • [02] Θεατρικός ελληνικός χειμώνας με άρωμα σελιλόιντ
  • [03] Το στρες στη δουλειά αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα!
  • [04] Ληστεία σε οδηγό ταξί στον Κορυδαλλό

  • [01] Α. Σαμαράς: Αποφασιστικότητα για παραμονή στην ευρωζώνη

    Βεβαιότητα για την έγκριση των μέτρων από τη Βουλή εκφράζει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι υπ' αριθμόν 1 προϋπόθεση για το μέλλον μας είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

    Σε συνέντευξή του στην "Ουάσιγκτον Ποστ", ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι "η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη", δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει ρευστότητα για ανάπτυξη, επιμήκυνση για υλοποίηση του προγράμματος και συνέπεια στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει με έμφαση ότι δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει το αρνητικό παράδειγμα για τους άλλους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Πρέπει να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην ευρωζώνη" και "πολλοί ηγέτες στο εξωτερικό συνειδητοποιούν τώρα ότι αυτό είναι το καλύτερο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Οι συνέπειες είναι άγνωστες ως προς το τι θα μπορούσε να συμβεί στην Ευρώπη αν η Ελλάδα έφευγε. Ποια θα ήταν η αντίδραση των αγορών."

    Για το θέμα της επιμήκυνσης αναφέρει ότι "μιλάμε για επέκταση έως το 2016", στοιχειοθετώντας με αριθμούς την αναγκαιότητα αυτή, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι "έγιναν πολύ σοβαρά λάθη από προηγούμενες κυβερνήσεις".

    Ο κ. Σαμαράς τονίζει επίσης ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα με την κοινωνική συνοχή και ότι "αν δεν υπάρξει φως στο τέλος του τούνελ, τότε, ναι, είμαι πολύ ανήσυχος" σημειώνει ενδεικτικά.

    Στη συνέντευξή του κάνει αναφορά και στα προβλήματα των παράνομων μεταναστών, στην κρίση στη Συρία και στην πιθανότητα χιλιάδες πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα, σημειώνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο των παράνομων μεταναστών.

    Τέλος, ο Πρωθυπουργός μιλά για το "σπάσιμο" της γραφειοκρατίας, για τις επενδυτικές ευκαιρίες, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η χώρα, κυρίως στους τομείς του τουρισμού και της ναυτιλίας.

    [02] Θεατρικός ελληνικός χειμώνας με άρωμα σελιλόιντ

    Έχουμε συνηθίσει τις ταινίες να βασίζονται σε θεατρικά έργα, αλλά καμιά φορά συμβαίνει και το αντίθετο. Ταινίες που γνώρισαν επιτυχία στην μεγάλη οθόνη, ταινίες που βραβεύτηκαν, συγκίνησαν, χάρισαν γέλιο, ταινίες που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό, ετοιμάζονται να ανέβουν στο θεατρικό σανίδι τον ερχόμενο χειμώνα.

    «Οι Ζωές των Άλλων», το θεατρικό έργο του Άλμπερτ Οστερμάγιερ, που βασίζεται στην πολυβραβευμένη αριστουργηματική γερμανική ταινία του Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ θα παιχτεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 30 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Θησείον».

    Η Μαρία Ζορμπά θα είναι η Ελληνίδα Μέριλ Στριπ στην μεταφορά του πασίγνωστου κινηματογραφικού «Κράμερ εναντίον Κράμερ» στην ελληνική σκηνή.

    Στο θέατρο «Γκλόρια» έρχεται ο «Άνθρωπος της βροχής» (1988) αναβιώνοντας την κινηματογραφική ταινία -που τιμήθηκε με τέσσερα Όσκαρ- με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Τομ Κρουζ. Τον αυτιστικό αριθμομνήμονα Ρέιμοντ θα υποδυθεί ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και τον εγωπαθή, υπερόπτη αδελφό του Τσάρλι, ο Γιάννης Στάνκογλου.

    Από την περασμένη άνοιξη οι Πέτρος Φιλιππίδης και Γιάννης Μπέζος μετέφεραν στη σκηνή του Παλλάς τους κινηματογραφικούς κομπιναδόρους από το «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» και μας ξενάγησαν σε μια όμορφη παραλιακή πόλη της Νότιας Γαλλίας, όπου ασκούν την αγαπημένη τους δραστηριότητα...

    Στην ίδια θεατρική σκηνή, από 27 Οκτωβρίου, θα παρουσιάζεται το μιούζικαλ «Chicago» με την υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή.

    Τρεις κωμωδίες ηθών έρχονται να προστεθούν στα έργα της νέας θεατρικής περιόδου. Η μία είναι η «Τρελή, τρελή σαραντάρα» των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου, «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας» του Γιάννη Δαλιανίδη και το το «Κοροϊδάκι της δεσποινίδος», η αγαπημένη κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη.

    Τέλος, το πασίγνωστο κινηματογραφικό έργο «Full Monty» του 1997 ανέλαβε να διασκευάσει (προσαρμοσμένο στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα) το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο Θανάσης Παπαθανασίου - Μιχάλης Ρέππας.

    [03] Το στρες στη δουλειά αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα!

    Οι άνθρωποι που κάνουν δουλειές με απαιτήσεις, που έχουν φόρτο εργασίας και σφιχτά περιθώρια χρόνου, καθώς επίσης μικρό έλεγχο στην λήψη των αποφάσεων, εργάζονται σε συνθήκες στρες και είναι κατά μέσο όρο 23% πιθανότερο να πάθουν έμφραγμα ή άλλο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, όπως στεφανιαία νόσο, σε σχέση με όσους δουλεύουν πιο χαλαρά και με περισσότερα περιθώρια ελευθερίας, σύμφωνα με μία νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, μ? επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Μίκα Κιβιμάκι του University College του Λονδίνου (UCL), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC, μελέτησαν επί 7,5 περίπου χρόνια σχεδόν 200.000 ανθρώπους από επτά ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και Βρετανία), οι οποίοι δεν είχαν στο παρελθόν καρδιολογικά προβλήματα.

    Η μελέτη -που αξιολόγησε τα ευρήματα 13 προηγούμενων σχετικών ερευνών- κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περίπου το 3,4% των εμφραγμάτων μπορεί να αποδοθεί στο εργασιακό στρες, ένα όχι αμελητέο ποσοστό, αλλά πάντως πολύ μικρότερο από το 36% που αποδίδεται στο κάπνισμα και το 12% που αποδίδεται στην έλλειψη σωματικής άσκησης.

    Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε εργασία ή επάγγελμα μπορεί να οδηγήσει σ? επικίνδυνο στρες, όμως το φαινόμενο είναι ακόμα συχνότερο σε όσους έχουν χαμηλότερη εργασιακή εξειδίκευση. Για παράδειγμα, οι γιατροί, που έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας στη λήψη αποφάσεων, είναι λιγότερο πιθανό να στρεσαριστούν σε σχέση με ένα βιομηχανικό εργάτη.

    Όπως είπε ο Κιβιμάκι, ακόμα κι αν κάποιος έχει αρκετό άγχος στη δουλειά του, μπορεί να αντισταθμίσει εν μέρει την πίεση για την καρδιά του κάνοντας υγιεινή ζωή, χωρίς κάπνισμα και με συνεχή σωματική άσκηση. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τρέχουσα οικονομική κρίση σχεδόν σίγουρα ενισχύει τη σχέση ανάμεσα στο εργασιακό στρες και τον κίνδυνο για την καρδιά.

    [04] Ληστεία σε οδηγό ταξί στον Κορυδαλλό

    Οδηγό ταξί λήστεψαν τα ξημερώματα με τη χρήση σωματικής βίας τέσσερα άτομα.

    Συγκεκριμένα στην οδό Βενιζέλου και Δημητρακοπούλου στον Κορυδαλλό οι δράστες προσποιούμενοι τους πελάτες αφαίρεσαν από το θύμα με χρήση βίας άγνωστο χρηματικό ποσό και το όχημα, το οποίο μετά από λίγη ώρα εγκατέλειψαν στο ίδιο σημείο.

    Η αστυνομία με βάση τις περιγραφές του οδηγού, διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 September 2012 - 6:30:41 UTC