Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Παραλύουν" από Δευτέρα τα δικαστήρια της χώρας
  • [02] Ο Κ. Παπούλιας στο μνημόσυνο για τους Έλληνες πεσόντες στη μάχη του Ρίμινι
  • [03] Κέρκυρα-Ξάνθη 1-1
  • [04] Σχόλιο Κεδίκογλου για την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ

  • [01] "Παραλύουν" από Δευτέρα τα δικαστήρια της χώρας

    Παραλύουν πανελλαδικά από αύριο, πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, όλα τα δικαστήρια της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ενώ σήμερα συνήλθαν εκτάκτως οι εισαγγελείς της χώρας και δήλωσαν τη συνταύτιση των κινητοποιήσεων τους με αυτές των δικαστών.

    Ειδικότερα, μέσα σε ανήσυχο κλίμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων. Ομόφωνα, με ψήφισμά τους, οι εισαγγελείς αποφάσισαν την διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Ποινικών δικαστηρίων (10 π.μ. έως 3 μ.μ.) από αύριο μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2012.

    Το 14ήμερο αυτό παράλληλα δεν θα υποβάλλουν εισαγγελικές προτάσεις προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρούνται οι περιπτώσεις προσωρινά κρατούμενων, υποθέσεις που τίθεται θέμα παραγραφής, κ.λπ.), δεν θα ολοκληρώνουν τις δικογραφίες που είναι στο στάδιο της προδικασίας (ανακρίσεις, κ.λπ.) και δεν θα αρχειοθετούν υποθέσεις.

    Ακόμη, σταματούν να εργάζονται πλέον στο σπίτι τους και θα εργάζονται μόνο στις Εισαγγελίες και μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο, ενώ σταματούν να ασχολούνται και με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες (γήπεδα, κ.λπ.).

    Επίσης, θα προσφύγουν στο Μισθοδικείο αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους, ενώ θα ζητήσουν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να λάβουν αποφάσεις για τις νέες μειώσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών και ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις μεγάλες πόλεις, ενώ από αύριο οι δικαστές ξεκινούν πανελλαδικές στάσεις εργασίας (10 π.μ. έως 3,30 μ.μ.) με παράλληλη αναστολή δημοσίευσης αποφάσεων (εκτός των επειγουσών). Στις στάσεις εργασίας δεν συμμετέχουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    [02] Ο Κ. Παπούλιας στο μνημόσυνο για τους Έλληνες πεσόντες στη μάχη του Ρίμινι

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παρέστη σήμερα το πρωί στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες στη μάχη του Ρίμινι της Ιταλίας. Η μάχη αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων στο ύψος της Γοτθικής Γραμμής, που, το 1944, χώριζε την ναζιστοκρατούμενη από την ελεύθερη Ιταλία.

    Ο κ. Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι και παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιταλίας Γεννάδιου.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες και Ιταλούς επιζώντες, που συμμετείχαν στην ιστορική αυτή μάχη.

    Από ελληνικής πλευράς, φέτος, στην τελετή μνήμης, ήταν παρόντες, από τους επιζώντες, ο Γιώργος Περήφανος, ο Γιώργιος Γαρδιάς, ο Ευάγγελος Μυτιληνός και ο Μανόλης Αρμπελιάς, μέλη, πριν εξήντα οκτώ χρόνια, της Τρίτης Ορεινής Ελληνικής Ταξιαρχίας που πήρε μέρος στην καθοριστική αυτή στρατιωτική αναμέτρηση, δοξάζοντας την Γαλανόλευκη.

    Στο Ρίμινι, μετέβησαν επίσης ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.

    Τον πανηγυρικό λόγο, εκφώνησε ο διοικητής της τρίτης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας «Ρίμινι», ταξίαρχος Νικόλαος Μανωλάκος.

    Από ιταλικής πλευράς ήταν παρόντες, επίσης, ο δήμαρχος του Ρίμινι Αντρεά Νιάσσι και ο νομάρχης της περιοχής, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Έλληνες παλαίμαχους και το σύνολο της αντιπροσωπείας.

    Αύριο το απόγευμα, ο κ. Παπούλιας, πρόκειται να συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στο μέγαρο Κυρηνάλιο της Αιώνιας Πόλης.

    [03] Κέρκυρα-Ξάνθη 1-1

    Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στην Κέρκυρα μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Ξάνθης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 58' με σουτ του Μπάρκογλου, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ για τη Ξάνθη ο Μαρκόφσκι με κεφαλιά στο 69ο λεπτό.

    [04] Σχόλιο Κεδίκογλου για την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ

    «Mε τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη και απευθυνόμενος τελικώς μόνο στις συνιστώσες του, ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει την πλήρη απουσία σχεδίου και προγράμματος του κόμματός του, ομολογώντας έτσι ότι δεν έχει τίποτα το καινούριο να προσφέρει» ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τη συνολική παρουσία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ.Τσίπρα στη ΔΕΘ.

    «Μέσα από έναν κυκεώνα στόχων, αρχών και πόλων με συμπλέγματα, ο κ. Τσίπρας επιθυμεί τη νεκρανάσταση του κρατισμού, υιοθετώντας συντεχνιακές λογικές», υπογράμμισε ο κ.Κεδίκογλου τονίζοντας πως «στο αναχρονιστικό ευχολόγιό του δεν βρήκαν θέση η ανταγωνιστικότητα, οι επενδύσεις και η μείωση της σπατάλης του κράτους, οι κυριότερες δηλαδή παράμετροι ενός αληθινά βιώσιμου εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση και αναπτυξιακής προοπτικής για τον Πολίτη και τη Χώρα. Είναι λυπηρό ένας νέος άνθρωπος να μιλάει με γερασμένους όρους παρελθόντος».

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας «εκτός πραγματικότητας, μίλησε για 8 δισεκατομμύρια επιπλέον φόρους σε μία οικονομία σε ύφεση και για δεκάδες δισεκατομμύρια επιπλέον κρατικές δαπάνες σε μια χώρα με οξύ πρόβλημα ελλείμματος».

    «Φλερτάροντας συνεχώς με τη χρεοκοπία ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά συνεπής υπηρέτης του λόμπι της δραχμής και όσων κρύβονται πίσω του. Δεν οργανώνει την ανατροπή , όπως διατείνεται, αλλά την καταστροφή» υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 September 2012 - 12:30:38 UTC