Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι πρωτίστως πολιτικό
  • [02] «Ο πολιτισμός απέναντι στην κατήφεια και την εσωστρέφεια»
  • [03] Τριήμερη αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας
  • [04] Προβλήματα από τη βροχή στην Αττική

  • [01] Κ. Παπούλιας: Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι πρωτίστως πολιτικό

    «Ανέπτυξα στον Πρόεδρο Ναπολιτάνο ότι για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία απαιτείται να δοθεί οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μόνο έτσι είναι δυνατόν να ανακτηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία και να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματοποίηση επενδύσεων» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σήμερα το απόγευμα στο μέγαρο Κυρηνάλιο της Ρώμης.

    Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ιταλίας για τη συμπαράστασή της και αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις της χρηματοοικονομικής κρίσης, πρόσθεσε:

    «Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ένα θετικό βήμα. Όμως, αμβλύνει δεν λύνει το ζήτημα. Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι πρωτίστως πολιτικό και απαιτεί πολιτική λύση. Απαιτεί να ξανασυζητήσουμε την ίδια την αρχιτεκτονική της, το πώς θα υπερβούμε το γεγονός ότι υπάρχει νομισματική ένωση, χωρίς δημοσιονομική και πολιτική ένωση».

    Ο δε Ιταλός πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αναφέρθηκε στη στενή φιλία και αλληλεγγύη που τον ενώνει με τον κ. Παπούλια, «ο οποίος αγωνίσθηκε και μαζί με τον λαό του υπέστη σοβαρότατες δοκιμασίες».

    «Η Ιταλία ήταν ανέκαθεν πεπεισμένη ότι η Ελλάδα είναι ουσιαστικό και θεμελιώδες μέλος της ευρωπαϊκής ιστορίας, ένα αναπόσπαστο τμήμα της διαδικασίας ολοκλήρωσης και ενοποίησης της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος.

    [02] «Ο πολιτισμός απέναντι στην κατήφεια και την εσωστρέφεια»

    «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το Μέγαρο που μετρά ήδη περισσότερα από 21 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη, φιλοδοξεί να διευρύνει το κοινό του, με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού σε ισχυρό αντίθετο πόλο απέναντι στην κατήφεια και την εσωστρέφεια» σημείωσε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ιωάννης Μάνος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος της καλλιτεχνικής περιόδου 2012-2013, σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τζαβάρα, της γενικής γραμματέως του υπουργείου, Λίνας Μενδώνη, εκπροσώπων κομμάτων και τοπικών φορέων αλλά και πλήθους καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και ο Μίκης Θεοδωράκης.

    Με βασικό κορμό τη μουσική σε όλο της το εύρος με την κλασική στο επίκεντρο, αλλά και όλες τις μορφές της τέχνης, το θέατρο, το χορό, τα εικαστικά, καθώς και το ανοιχτό φόρουμ ιδεών που συνιστά το πρόγραμμα του Megaron Plus, το Μέγαρο ?σύμφωνα με τον πρόεδρό του- ανοίγεται σε συνεργασίες με άλλους ελληνικούς και ξένους φορείς πολιτισμού, ιδρύματα και οργανισμούς αποδεικνύοντας ότι οι συνέργειες είναι πολύτιμες και παραγωγικές, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία.

    Μεγάλα συμφωνικά σχήματα όπως η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, η Φιλαρμόνια, η Orchestre Nationale de France, η Φιλαρμονική του Ισραήλ και αστέρες του πόντιουμ, όπως ο Γιούρι Τεμιρκάνοφ, ο Λόριν Μάαζελ, ο σερ Κόλιν Νταίηβις και ο Ζούμπιν Μέτα, μεγάλοι ερμηνευτές όπως ο Αρκάντι Βόλοντος, η Κιμ Κασκασιάν, το σύνολο Venexiana κορυφαία ονόματα της διεθνούς σκηνής, όπως ο Γιαν Φαμπρ, η Ωρελιά Τιερέ Τσάπλιν, του χορού, τo Μπαλέτο της Όπερας της Λυών και του Μπορίς Αϊφμαν, τέσσερις παραγωγές όπερας και οπερέτας (ο «Αλεσάντρο» του Χαίντελ, ο «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, οι «Σικελικοί Εσπερινοί» και ο «Ναμπούκο» του Βέρντι), το «Νησί των θησαυρών» στη παιδική σκηνή και την Καμεράτα να φιλοξενεί τη διάσημη μέτζο σοπράνο Βιβίκα Ζενώ, καθώς και εκδηλώσεις που συνδυάζουν τη μουσική με την γευσιγνωσία, είναι μερικά μόνον στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις που θα απολαύσουν φέτος οι θεατές του Μεγάρου Μουσικής.

    [03] Τριήμερη αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας

    Την αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής του λειτουργίας αποφάσισε σήμερα η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, για αύριο, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου.

    Στο διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές σπουδαστών πρώτου εξαμήνου, αντιδρώντας έτσι στη μείωση των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων κατά 50%, στο «κούρεμα» των αποθεματικών τους κατά 80% και στην επικείμενη μείωση των ειδικών μισθολογίων, που αφορούν τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ.

    [04] Προβλήματα από τη βροχή στην Αττική

    Έντονα προβλήματα, κυρίως στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή του Χαλανδρίου, δημιούργησε η νεροποντή που έπληξε το απόγευμα το λεκανοπέδιο της Αττικής. Από τα νερά της βροχής πλημύρισε η διάβαση της οδού Σπύρου Λούη κάτω απο την γέφυρα της Κηφισίας, όπου ακινητοποιήθηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία απιομακρύνθηκαν με γερανό, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε έως και πριν απο λίγη ώρα.

    Εκτροπή κυκλοφορίας, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, γινόταν και στη διάβαση της οδού Καποδιστρίου, στη συμβολή με την οδό Κηφισίας, ενώ κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε σε διάφορους οδικούς άξονες της Αττικής. Αυτή την ώρα τα προβλήματα έχουν αποκατασταθεί σε όλα τα σημεία του λεκανοπέδιου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 September 2012 - 14:30:39 UTC