Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έρχεται" επιστροφή φόρου πετρελαίου
  • [02] Πανελλαδική κατάληψη δημαρχείων αύριο
  • [03] "Δύο Φορές Ξένος" στο Μουσείο Μπενάκη
  • [04] Η «είδηση υπό διωγμό» σε έκθεση
  • [05] Τα κινητά δεν βλάπτουν
  • [06] Κοινή συνεδρίαση ΚΟ, Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας ΠΑΣΟΚ
  • [07] Χωρίς πίστωση τα φάρμακα στην Αθήνα για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ
  • [08] Δώδεκα νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ
  • [09] Σε ασφαλές μέρος ο πρίγκιπας Χάρι μετά την επίθεση ταλιμπάν

  • [01] "Έρχεται" επιστροφή φόρου πετρελαίου

    Επιστροφή μέρους του επιπλέον φόρου που θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι λόγω της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανση με το κίνησης προβλέπει το σύστημα στο οποίο καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.

    Τη λύση αυτή, αντί για επίδομα θέρμανσης, για το οποίο δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι στον προϋπολογισμό - προκρίνει το υπουργείο όπως προέκυψε και από τη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ εγκαταλείπεται επίσης το ενδεχόμενο η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης να γίνει στο 100% του πετρελαίου κίνησης. Θα γίνει στο 80% του ειδικού φόρου του πετρελαίου κίνησης.

    Από τις μέχρι τώρα αποφάσεις για το μέτρο, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν σε νέα σύσκεψη εντός της εβδομάδας και στη συνέχεια από τους πολιτικούς αρχηγούς, προκύπτουν τα ακόλουθα:

    Από τις 15 Οκτωβρίου πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα επιβαρύνονται με ενιαίο φόρο 329 ευρώ το χιλιόλιτρο. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από το 1 ευρώ πέρυσι στο 1,40 ενώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης από το 1,5 ευρώ, θα υποχωρήσει στο 1,40 ευρώ το λίτρο.

    Η επιστροφή του φόρου στους φορολογούμενους θα γίνεται με βάση τα τιμολόγια αγοράς.

    Για το ποιοι φορολογούμενοι θα είναι δικαιούχοι της επιστροφής του φόρου θα καθοριστούν εισοδηματικά κριτήρια.

    Το ποσό της επιστροφής του φόρου θα καθορίζεται ανάλογα με τη ζώνη που βρίσκεται η κατοικία του φορολογούμενου.

    [02] Πανελλαδική κατάληψη δημαρχείων αύριο

    Πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων έχει χαρακτηρισθεί η αυριανή ημέρα από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλεί τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Τις ώρες αυτές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε γενικές συνελεύσεις τους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν για τα «νέα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας και να προετοιμασθεί η συμμετοχή στις επερχόμενες κινητοποιήσεις».

    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενημέρωση για τα νέα μέτρα αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ανέργους, συνταξιούχους, νέους, μικροεπαγγελματίες και κάθε κοινωνική ομάδα «που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων», προκειμένου να δημιουργηθούν «κοινωνικά μέτωπα σε τοπικό επίπεδο».

    «Ο αγώνας για να μην περάσουν τα νέα, βάρβαρα μέτρα που μας οδηγούν πλέον όλους στην κοινωνική καταστροφή και για να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά των μνημονίων είναι καθημερινός, επίμονος και χρειάζεται τη συμμετοχή όλων. Γι αυτό η επιτυχία των παρεμβάσεών μας είναι πλέον υπόθεση όλων μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [03] "Δύο Φορές Ξένος" στο Μουσείο Μπενάκη

    Εγκαινιάζεταισήμερα, στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1) η έκθεση «Δύο Φορές Ξένος», με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

    Πρόκειται για μια περιήγηση στις μεγαλύτερες ανταλλαγές και εκτοπισμούς πληθυσμών του 20ου αιώνα, από την ελληνοτουρκική ανταλλαγή του 1923 έως τη μαζική μετακίνηση Γερμανών και Πολωνών μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς επίσης τον διαχωρισμό της Ινδίας, τη δημιουργία του Πακιστάν το 1947 και την Κύπρο το 1974.

    Η έκθεση βασίζεται σε προσωπικές μαρτυρίες και σπάνιο κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό και θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Culture της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ήδη ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη και τη Λευκωσία, ενώ τον Μάρτιο θα φιλοξενηθεί από τη Στοκχόλμη και το Λουξεμβούργο.

    Η έκθεση «Δύο Φορές Ξένος» πλαισιώνεται από εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ζωντανή αφήγηση παραμυθιού και παιδικό βιβλίο, «το δέντρο της μνήμης» (έκθεση με εμπειρίες και σκέψεις των επισκεπτών), Προβολές Ντοκιμαντέρ, καθώς και Γαστρονομικές Βραδιές με αναφορές στην Ινδία, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία.

    [04] Η «είδηση υπό διωγμό» σε έκθεση

    Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης γίνονται οι ίδιοι πρωταγωνιστές της είδησης στην προσπάθειά τους να αποτυπώσουν πολεμικές συρράξεις, διαδηλώσεις και άλλα ταραχώδη γεγονότα της επικαιρότητας.

    Έκθεση με φωτογραφίες, όπου «πρωταγωνιστούν» φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες και δημοσιογράφοι και αποτυπώνεται ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν κατά την καταγραφή των γεγονότων, παρουσιάζει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

    Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Η είδηση υπό διωγμό» και θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί «7» (Σόλωνος 20) έως τις 5 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα στις 19.00.

    Θα λάβουν μέρος με φωτογραφίες τους οι φωτορεπόρτερ Παύλος Αναγνωστόπουλος, Αλέξανδρος Βλάχος, Δημήτρης Θεοδόσης, Βασίλης Κουτρουμάνος, Στέλιος Ματσάγγος, Αλέξανδρος Μπελτές, Γιάννης Μπεχράκης, Γιώργος Νικολαΐδης, Αντώνης Νικολόπουλος, Ορέστης Παναγιώτου, Συμέλα Παντζαρτζή, Χρύσα Πανουσιάδου, Λευτέρης Πιταράκης, Παντελής Σαΐτας, Πάρης Σαρρηκώστας, Αλέξανδρος Σταματίου και Γρηγόρης Χρυσοχοΐδης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Χριστίνα Ζαχοπούλου.

    [05] Τα κινητά δεν βλάπτουν

    Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι η έκθεση των ανθρώπων σε χαμηλού επιπέδου ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά των κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων συσκευών και δικτύων, προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη ειδικής επιτροπής του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, κατά παραγγελία των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών & Τηλεπικοινωνιών της σκανδιναβικής χώρας.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιαν Αλεξάντερ, αξιολόγησαν τους πιθανούς κινδύνους από τις ασύρματες τηλεπικοινωνιακές συσκευές, καθώς και από τους επίγειους σταθμούς και βάσεις (κινητής τηλεφωνίας, ραδιοφωνίας κ.α.). Τα χαμηλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία δημιουργούνται, όταν οι αντένες των κινητών και άλλων ασύρματων συσκευών μεταδίδουν ραδιοσήματα.

    Η νορβηγική μελέτη δεν βρήκε αξιόπιστα στοιχεία ότι αυτά τα πεδία γύρω από τα κινητά και άλλους πομπούς εκπομπής ραδιοσημάτων αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο, ανδρική στειρότητα και άλλες ασθένειες, όπως διαταραχές του ενδοκρινικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

    [06] Κοινή συνεδρίαση ΚΟ, Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας ΠΑΣΟΚ

    Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί, στη μια το μεσημέρι, στην Ιπποκράτους, με τη συμμετοχή 100 περίπου στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει τα στελέχη για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και για τη γενικότερη τακτική του Κινήματος στην παρούσα συγκυρία, εν όψει και της ψήφισης του πακέτου των μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ.

    Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, της Οργανωτικής Γραμματείας, οι υπεύθυνοι περιφερειακής ανασύστασης, οι γραμματείς των Τομέων και τα μέλη του Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής.

    Αναφορικά με τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί στην πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ ότι αυτά πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο δίκαια, ενώ, παράλληλα, θα τονίσει ότι στη φάση που βρισκόμαστε η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. Μάλιστα, αναμένεται ότι οι θέσεις του Κινήματος θα περιληφθούν σε κείμενο, το οποίο θα διανεμηθεί στα στελέχη που θα πάρουν μέρος στη σύσκεψη.

    [07] Χωρίς πίστωση τα φάρμακα στην Αθήνα για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ

    Συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, καθώς ακάρπη απέβη η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, με τα προεδρεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), του Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ).

    Αύριο συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου.

    [08] Δώδεκα νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

    Δώδεκα είναι οι νεκροί της επίθεσης αυτοκτονίας στην Καμπούλ,ανάμεσά τους εννέα αλλοδαποί και τρεις Aφγανοί πολίτες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Εκπρόσωπος της οργάνωση Χεζμπ-ε-Ισλάμι ανέλαβε τηλεφωνικά την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν, την οποίαπραγματοποίησε γυναίκα καμικάζι σε απάντηση της "ταινίας που προσβάλλει τον Μωάμεθ".

    [09] Σε ασφαλές μέρος ο πρίγκιπας Χάρι μετά την επίθεση ταλιμπάν

    Ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται σε ασφαλές μέρος που φυλάσσεται καλά, μετά την επίθεση των ταλιμπάν στο στρατόπεδο Μπάστιον όπου υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ.

    Από την επίθεση το βράδυ της Παρασκευής εναντίον της βάσης αυτής στην επαρχία Χελμάντ σκοτώθηκαν δύο αμερικανοί στρατιωτικοί.

    "Ελήφθησαν επιπλέον μέτρα" για την προστασία του τρίτου στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, ο οποίος πραγματοποιεί την δεύτερη αποστολή του στο Αφγανιστάν, τόνισε ο Χάμοντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 September 2012 - 4:30:40 UTC