Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την τρόικα συναντά ο Στουρνάρας, τον Ράιχενμπαχ ο Βρούτσης
  • [02] Πανελλαδική κατάληψη δημαρχείων σήμερα
  • [03] Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα σκάφη αναψυχής
  • [04] Πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση μήτρας από μητέρα σε κόρη
  • [05] Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Την τρόικα συναντά ο Στουρνάρας, τον Ράιχενμπαχ ο Βρούτσης

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας συναντάται σήμερα ξανά με την ηγεσία της τρόικας, ενώ αύριο το απόγευμα θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν στην κυβέρνηση, στην οποία θα εξεταστούν οι τελευταίες «συγκλίσεις» κυβέρνησης και ξένων τεχνοκρατών. Στόχος είναι τα μέτρα να κατατεθούν στη Βουλή στις 24-25 Σεπτεμβρίου και να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, μία μέρα πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

    Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις του υπουργείου Οικονομικών τόσο με την τρόικα όσο και με τους συναρμόδιους υπουργούς, με στόχο να οριστικοποιηθεί μέχρι την Κυριακή το πακέτο των περικοπών δαπανών της διετίας 2013-2014. Την ελπίδα ότι τα μέτρα θα "κλείσουν" έως την Κυριακή, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από την συνάντηση που είχε χθές με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Συνάντηση με τον Χόρστ Ράιχενμπαχ, έχει σήμερα,από τις 9.00 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

    [02] Πανελλαδική κατάληψη δημαρχείων σήμερα

    Πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων έχει χαρακτηρισθεί η σημερινή ημέρα από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλεί τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Τις ώρες αυτές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε γενικές συνελεύσεις τους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν για τα «νέα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας και να προετοιμασθεί η συμμετοχή στις επερχόμενες κινητοποιήσεις».

    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενημέρωση για τα νέα μέτρα αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ανέργους, συνταξιούχους, νέους, μικροεπαγγελματίες και κάθε κοινωνική ομάδα «που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων», προκειμένου να δημιουργηθούν «κοινωνικά μέτωπα σε τοπικό επίπεδο».

    «Ο αγώνας για να μην περάσουν τα νέα, βάρβαρα μέτρα που μας οδηγούν πλέον όλους στην κοινωνική καταστροφή και για να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά των μνημονίων είναι καθημερινός, επίμονος και χρειάζεται τη συμμετοχή όλων. Γι αυτό η επιτυχία των παρεμβάσεών μας είναι πλέον υπόθεση όλων μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [03] Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα σκάφη αναψυχής

    Σε απόσυρση της τροπολογίας για τα σκάφη αναψυχής, προέβη στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κώστας Μουσουρούλης.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, η τροπολογία αποσύρθηκε προκειμένου να υπάρξει υπολογισμός των αποδόσεών της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους - κατά τον Κανονισμό της Βουλής - και θα επανακατατεθεί στο μέλλον. Προηγουμένως ωστόσο, είχε συναντήσει την εντονότατη αντίδραση της αντιπολίτευσης, αλλά και την αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Σημειώνεται επίσης, πως τα master plans των λιμένων της χώρας που περιλαμβάνονταν στη ρύθμιση, εξακολουθούν να ισχύουν ως νομοθετική πρόταση και δεν αποσύρονται.

    [04] Πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση μήτρας από μητέρα σε κόρη

    Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση μήτρας από τη μητέρα στην κόρη της. Η επιτυχής και χωρίς επιπλοκές επέμβαση, που μάλιστα έγινε εις διπλούν (σε δύο ζευγάρια μητέρας-κόρης), πραγματοποιήθηκε από Σουηδούς γιατρούς του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τον καθηγητή μαιευτικής-γυναικολογίας Ματς Μπράνστρομ και με τη συμμετοχή του Έλληνα χειρούργου Ανδρέα Τζάκη.

    Πάντως, όπως δήλωσε ο χειρούργος Μίκαελ Ολάουσον, σύμφωνα με το BBC, οι μεταμοσχεύσεις δεν θα θεωρηθούν πραγματικά επιτυχείς, έως ότου οι δύο Σουηδέζες γυναίκες γεννήσουν. Και οι δύο κόρες είχαν ξεκινήσει εξωσωματική γονιμοποίηση πριν την μεταμόσχευση και τα κατεψυγμένα έμβρυά τους θα μεταφερθούν στις νέες μήτρες, που πήραν από τις μητέρες τους, μετά από χρονικό διάστημα ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου θα ελέγχεται η πορεία της υγείας τους.

    Οι δύο λήπτριες του μοσχεύματος, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, βρίσκονται στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους. Η μία είχε χάσει την μήτρα της πριν από πολλά χρόνια, εξαιτίας καρκίνου και η άλλη γεννήθηκε χωρίς μήτρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σουηδικού πανεπιστημίου, οι δότριες μητέρες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και σε λίγες μέρες θα βγουν από το νοσοκομείο.

    [05] Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει στη μια το μεσημέρι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

    Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με τοποθέτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 September 2012 - 2:30:40 UTC