Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ανεργία στο τραπέζι Βρούτση - Ράιχενμπαχ
  • [02] "Υπάρχει πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας"
  • [03] Με "Rust and Bone" σηκώνουν αυλαία οι "Νύχτες Πρεμιέρας"
  • [04] Προσωρινή διακοπή χρήσης Internet Explorer
  • [05] Εκατοντάδες απολύει η Siemens στις ΗΠΑ
  • [06] Εγκύκλιος του ΙΚΑ για την αυτασφάλιση απολυμένων ηλικίας 55 - 64
  • [07] Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το βιβλίο του Ραφαέλε Σολετσίτο για την "υπόθεση Νοξ"

  • [01] Η ανεργία στο τραπέζι Βρούτση - Ράιχενμπαχ

    Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πακέτο των μέτρων.

    Συνάντηση με τον Χόρστ Ράιχενμπαχ,επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα , είχε στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, με βασικό θέμα την ανεργία.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας συναντάται το απόγευμαξανά με την ηγεσία της τρόικας, ενώ αύριο,θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν στην κυβέρνηση, στην οποία θα εξεταστούν οι τελευταίες «συγκλίσεις» κυβέρνησης και ξένων τεχνοκρατών.

    [02] "Υπάρχει πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας"

    Σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της έχει επιτύχει η Ελλάδα, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε «ολέθριες» συνέπειες για τους Έλληνες και «θα αποδυνάμωνε συνολικά την Ευρώπη».

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BR της Βαυαρίας, ο κ. Γιουνκέρ υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων διάσωσης, τονίζοντας ότι το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 12%. «Δεν είναι αλήθεια ότι τα προγράμματα είναι αναποτελεσματικά», δήλωσε και σημείωσε ότι δεν επιτρέπεται η χώρα να τεθεί εκτός Ευρωζώνης. «Οι συνέπειες για τους Έλληνες θα ήταν ολέθριες», υποστήριξε και αναφέρθηκε στον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες. Διευκρίνισε, πάντως, ότι για τους δανειστές υπάρχουν και όρια και ότι δεν θα πρέπει να τους ζητούνται περισσότερα απ' όσα μπορούν να προσφέρουν.

    [03] Με "Rust and Bone" σηκώνουν αυλαία οι "Νύχτες Πρεμιέρας"

    Τα δεκαοκτώ του χρόνια συμπληρώνει, φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote και γιορτάζει την «ενηλικίωσή» του, με δώδεκα μέρες γεμάτες σινεμά και 179 ταινίες από όλο τον κόσμο, στις κινηματογραφικές αίθουσες Odeon Όπερα 1 & 2, Δαναός 1 & 2 και Ιντεάλ.

    Toπλούσιο "μενού" περιλαμβάνει ατμοσφαιρικά φιλμ νουάρ, επαναστατικά ρομάντζα, θρυλικές κλασικές παραγωγές, απροσδόκητα κινηματογραφικά ντεμπούτο, εναλλακτικές αφηγήσεις, διεθνείς υπερπαραγωγές, μουσικές εκπλήξεις και ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ.

    Σηκώνει αυλαίασήμεραμε την ταινία- αποκάλυψη του φετινού διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ Καννών, το «Rust and Bone», του Ζακ Οντιάρ, με την Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματίας Σένερντς.

    Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, με την προβολή της ταινίας- που οδεύει ήδη προς τα Όσκαρ- «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου» του Μπεν Τσάιτλιν, η οποία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς και το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Καννών.

    [04] Προσωρινή διακοπή χρήσης Internet Explorer

    Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε το κοινό να σταματήσει προσωρινά να χρησιμοποιεί το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Internet Explorer και να στραφεί σε άλλα σχετικά προγράμματα (browsers), λόγω της ανακάλυψης ενός νέου κενού ασφάλειας, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κακόβουλοι χάκερ. Η εταιρεία Microsoft ήδη έκανε γνωστό ότι παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο μια προσωρινή λύση, εωσότου το πρόβλημα στον Internet Explorer αντιμετωπιστεί οριστικά με τις νέες αναβαθμίσεις ασφάλειας που σχεδιάζει.

    Η γερμανική προειδοποίηση από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, έρχεται μετά την ανακάλυψη από έναν ανεξάρτητο ερευνητή στο Λουξεμβούργο της «τρύπας» στο δημοφιλές λογισμικό πλοήγησης, το οποίο χρησιμοποιείται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

    Ο ερευνητής Έρικ Ρόμανγκ διαπίστωσε ότι ο υπολογιστής του είχε μολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό "Poison Ivy" και, μετά από μελέτη, ανακάλυψε ότι η μόλυνση έγινε μέσω του άγνωστου έως τώρα κενού ασφάλειας. Το πρόβλημα αφορά την έκδοση 9 και τις παλαιότερες 7 και 8 του Internet Explorer, αλλά όχι την τελευταία έκδοση 10.

    Η γερμανική κρατική υπηρεσία προειδοποίησε ότι ο κώδικας που χρησιμοποιείται για την εκμετάλλευση του κενού, διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο, συνεπώς η κυβερνο-απειλή θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα.

    [05] Εκατοντάδες απολύει η Siemens στις ΗΠΑ

    Η σημαντική πτώση των παραγγελιών και οι φόροι ανάγκασαν τη Siemens να περικόψει 615 θέσεις εργασίας στα εργοστάσια αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ, αναφέρει η εταιρεία την Τρίτη.

    Οι περικοπές φτάνουν περίπου το ένα τρίτο του συνολικού εργατικού δυναμικού της Siemens στα εργοστάσια αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ.

    «Η βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σημαντική μείωση νέων παραγγελιών σε αυτή την ατυχή συγκυρία, συνεπώς μειώνεται και η απασχόληση σε αυτό το τμήμα του βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει η Siemens στο μήνυμα της προς τους μισθωτούς, που μεταδόθηκε μέσω των οικονομικών ειδήσεων του Bloomberg.

    Περίπου τα δύο τρίτα των απολύσεων θα είναι από το Μάντισον, στην Αϊόβα το οποίο η Siemens εγκατέστησε το 2006, και έγινε πρωτοσέλιδο όταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε το εργοστάσιο το 2010. Οι απολύσεις είναι ένα πλήγμα στην ώθηση της Siemens στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    [06] Εγκύκλιος του ΙΚΑ για την αυτασφάλιση απολυμένων ηλικίας 55 - 64

    Όλοι οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που έχουν απολυθεί στο χρονικό διάστημα από 15/07/2010 έως και 31/12/2012, είναι ηλικίας από 55 έως 64 ετών και παραμένουν άνεργοι, μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος για αυτασφάλιση, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος, είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη.

    Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος της διεύθυνσης ασφαλίσεων του ΙΚΑ, ερμηνεύοντας το άρθρο 66 του ν.3996 («Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις»).

    Σύμφωνα με το νόμο, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που είναι ηλικίας 55 έως 64 ετών, και έχουν απολυθεί δικαιούνται να προχωρήσουν σε αυτασφάλιση, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.

    [07] Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το βιβλίο του Ραφαέλε Σολετσίτο για την "υπόθεση Νοξ"

    Κυκλοφόρησε την Τρίτη το βιβλίο που έγραψε ο Ραφαέλε Σολετσίτο, ο οποίος είχε καταδικαστεί μαζί με την πρώην σύντροφό του Αμάντα Νοξ για την δολοφονία της συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ και τελικά αθωώθηκε πέρυσι από ιταλικό εφετείο που ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση. Ο τίτλος του βιβλίου του 28χρονου είναι "Honor Bound" και αναφέρεται στη σχέση του με την Νοξ και στην δικαστική τους περιπέτεια.

    Όπως είπε χθες ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Κέιτι Κούρικ του ABC, με την Νοξ εξακολουθούν να έχουν επικοινωνία. "Επικοινωνούμε μερικές φορές μέσω Skype. Ανταλλάσσουμε emails", είπε ο Σολετσίτο.

    Όπως τόνισε στην Κούρικ, η σχέση του με την Νοξ ξεκίνησε ως ένα "ονειρικό" ρομάντζο που διήρκεσε εννέα μέρες το 2007 και σύντομα βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε μια υπόθεση δολοφονίας που προσέλαβε διεθνείς διαστάσεις. Τελικά πέρασαν και οι δύο τέσσερα χρόνια στη φυλακή πριν αποφυλακιστούν πέρυσι.

    Το ημίγυμνο πτώμα της συγκατοίκου της Νοξ, της βρετανής Μέρεντιθ Κέρτσερ, βρέθηκε με 40 μαχαιριές και ένα βαθύ τραύμα στον λαιμό της στο διαμέρισμα όπου ζούσαν στην Περούτζια της Ιταλίας.

    Η 25χρονη Νοξ και ο Σολετσίτο καταδικάστηκαν για την δολοφονία της Κέρτσερ το 2009. Η οικογένεια και οι υποστηρικτές της Νοξ έκαναν εκστρατεία για την αποφυλάκισή της και το 2011 ιταλικό εφετείο ανέτρεψε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση καθώς ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι υπήρξαν παρατυπίες στην αστυνομική έρευνα και το ζευγάρι αποφυλακίστηκε.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 September 2012 - 4:30:49 UTC