Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χειρόφρενο" αύριο σε μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ
  • [02] Η οικονομική κρίση θα διαρκέσει και μετά το 2013, δηλώνουν 7 στους 10 Έλληνες
  • [03] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Μ. Μόντι την Παρασκευή στη Ρώμη
  • [04] Μετατέθηκε για αύριο η δίκη για υπόθεση υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης
  • [05] Bloomberg: Πώληση κτιρίων στο εξωτερικό και αξιοποίηση του Τατοΐου στα σχέδια
  • [06] Απροσπέλαστη η ιστοσελίδα του Charlie Hebdo για τα σκίτσα του Μωάμεθ
  • [07] Δικηγόρος στο τιμόνι της Λυρικής Σκηνής
  • [08] Καθημερινές εργασίες καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου
  • [09] Προβάδισμα της Α. Μέρκελ για την καγκελαρία δείχνει δημοσκόπηση
  • [10] Αναχώρησε για το Μάριμπορ η αποστολή του Παναθηναϊκού

  • [01] "Χειρόφρενο" αύριο σε μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ

    Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από αύριο, είναι οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), οι οποίοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, βρίσκονται οι ίδιοι, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αντιμέτωποι με καινούργια, πρωτοφανή σε σκληρότητα μέτρα, που απεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα.

    Έτσι, τα Σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, 24ωρη προειδοποιητική απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακινητοποιηθούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ.

    Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους και μια νέα μείωση θα τους οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή.

    Τέλος, εκφράζουν για άλλη μια φορά την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και καλούν την κυβέρνηση να επαναφέρει την τιμή τους στα επίπεδα του 2009.

    [02] Η οικονομική κρίση θα διαρκέσει και μετά το 2013, δηλώνουν 7 στους 10 Έλληνες

    Αυξημένα ποσοστά πολιτών, σε σχέση με πέρυσι, δηλώνουν «περικοπές» σε όλων των ειδών τις δαπάνες, ενώ σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό, το κοινό δηλώνει περικοπές στα είδη τροφίμων και ποτών, καθώς και στα λοιπά είδη σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα online έρευνας της Focus Bari για την οικονομική κρίση.

    Πιο συγκεκριμένα, το 55,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το 34,1% σε αρχικό στάδιο ακόμη. Περισσότεροι από επτά στους δέκα Έλληνες θεωρούν ότι η οικονομική κρίση στην χώρα μας θα διαρκέσει και μετά το 2013.

    Εξάλλου, το 98,3% των ερωτηθέντων στην έρευνα δηλώνει ότι έχει κάνει περικοπές, σε τομείς, εκτός των προαναφερθέντων, όπως διασκέδαση, ρούχα, ταξίδια κλπ.

    Περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες, δηλώνουν ως ουσιαστική αιτία περικοπών, την πραγματική μείωση του εισοδήματός τους. Το κοινό που έχει υποστεί μείωση εισοδήματος εμφανίζεται κατά 12,5% αυξημένο, σε σχέση με πέρυσι, και κατά 22% μεγαλύτερο σε σχέση με το 2010.

    Ως προς τις αγορές τους, οι πολίτες έχουν γίνει πολύ πιο «διερευνητικοί» σε σχέση με το παρελθόν, αναζητώντας τα προϊόντα στα οποία παρέχονται καλύτερες τιμές, εκπτώσεις και προσφορές.

    [03] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Μ. Μόντι την Παρασκευή στη Ρώμη

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί την Παρασκευή στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μάντι, εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο.

    Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών της Διεθνούς Κεντροδεξιών Κομμάτων, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο, το Σάββατο.

    [04] Μετατέθηκε για αύριο η δίκη για υπόθεση υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης

    Για αύριο, στις 9.30΄ το πρωί, μετατέθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους, μεταξύ άλλων, τον πρώην δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τρείς πρώην αντιδημάρχους και τον πρώην υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη.

    Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δεν ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, για το λεγόμενο οικονομικό σκάνδαλο, ύψους 51,4 εκατομμυρίων ευρώ , αλλά την προσδιόρισε για αύριο, καθώς εκπνέουν τα χρονικά περιθώρια προφυλάκισης για δύο από βασικούς κατηγορούμενους.

    Εκτός από τον πρώην δήμαρχο και τον κ. Σαξώνη, στο εδώλιο παραπέμπονται άλλα 16 άτομα, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας και συνέργειας στις παραπάνω πράξεις, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

    Ο πρώην δήμαρχος εμφανίστηκε, για άλλη μια φορά, ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη και βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο δήλωσε: «Τα ψέμματα τελείωσαν, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη" είπε χαρακτηριστικά.

    [05] Bloomberg: Πώληση κτιρίων στο εξωτερικό και αξιοποίηση του Τατοΐου στα σχέδια

    Η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση ακινήτων που στεγάζουν διπλωματικά γραφεία σε πόλεις από το Λονδίνο έως το Βελιγράδι, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής που καταβάλει, αναφέρει δημοσίευμα στην διαδικτυακή έκδοση του "Bloomberg Businessweek" το οποίο επικαλείται πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, δίχως ωστόσο να τις κατονομάσει.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον κατάλογο των υπό πώληση ακινήτων συμπεριλαμβάνεται η προξενική κατοικία στο Λονδίνο, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη πλέον ακριβή περιοχή του Λονδίνου, καθώς και κτιρία γραφείων στις Βρυξέλες και το Βελιγράδι. Επιπρόσθετα, δρομολογείται είτε η πώληση, είτε η μακροπρόθεσμη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) της πρώην βασιλικής κατοικίας στο Τατόι.

    [06] Απροσπέλαστη η ιστοσελίδα του Charlie Hebdo για τα σκίτσα του Μωάμεθ

    Αδύνατη είναι σήμερα η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Charlie Hebdo που κυκλοφόρησε έχοντας δημοσιεύσει σκίτσα με θέμα τον Μωάμεθ, ενώ η σελίδα του στο Facebook έχει κατακλυσθεί από θετικά ή αρνητικά σχόλια.

    Τεχνικό πρόβλημα, υπερφόρτωση ή έξωθεν παρέμβαση; Οι λόγοι του αποκλεισμού της ιστοσελίδας δεν είναι γνωστοί.

    Τον Νοέμβριο του 2011, μετά την κυκλοφορία της ειδικής έκδοσης με τίτλο "Charia Ηebdo" και αρχισυντάκτη τον Μωάμεθ, τα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας πυρπολήθηκαν και η ιστοσελίδα έγινε στόχος πειρατείας. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε σήμερα ότι "κατανοεί ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν...αλλά ζούμε σε ένα κοσμικό και δημοκρατικό κράτος", υπενθυμίζοντας ότι "εκείνοι των οποίων η ευαισθησία έχει πληγωθεί, μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη".

    Εκπρόσωποι της μουσουλμανικής και της εβραϊκής κοινότητας της Γαλλίας εξέφρασαν την αντίθεσή του με τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα τεύχη της εφημερίδας έχουν γίνει ανάρπαστα στα περίπτερα της Γαλλίας.

    [07] Δικηγόρος στο τιμόνι της Λυρικής Σκηνής

    Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κώστα Τζαβάρα, νέος πρόεδρος του Δ.Σ. ορίζεται ο δικηγόρος Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, γενικός διευθυντής του κοινοβουλευτικού έργου της Βουλής.

    Ο συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης ορίζεται νέος Αντιπρόεδρος .

    Μέλη του νέου Δ.Σ ορίζονται οι:

    Νικόλαος Κυπουργός, μουσικοσυνθέτης

    Θεόδωρος Μαυρομμάτης, μουσικός της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής, ως εκπρόσωπος του σωματείου Μουσικών της Ορχήστρας

    Χρήστος Ζερμπίνος, μουσουργός, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

    [08] Καθημερινές εργασίες καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου

    Δεκαοχτώ κυβικά μέτρα απορριμμάτων περισυνελέγησαν τις τελευταίες ημέρες από τον Θερμαϊκό Κόλπο, στο πλαίσιο των καθημερινών εργασιών επιφανειακού καθαρισμού που πραγματοποιεί το ειδικό σκάφος «Αλκίππη».

    Αποστολή του σκάφους είναι η περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων από πετρέλαιο ή άλλες ουσίες από το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

    Οι εργασίες καθαρισμού ξεκινούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και καταλήγουν σε τρεις διαφορετικές περιοχές: έως το Μέγαρο Μουσικής, στην Αγία Τριάδα και μέχρι το Δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα.

    [09] Προβάδισμα της Α. Μέρκελ για την καγκελαρία δείχνει δημοσκόπηση

    Η Αγγελα Μέρκελ θα επικρατούσε άνετα των σοσιαλδημοκρατών αντιπάλων της για την καγκελαρία, εάν η εκλογή γινόταν μεταξύ δύο υποψηφίων, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας θα συγκέντρωνε το 49% των ψήφων, εάν είχε αντίπαλο τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, πρώην υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, ο οποίος θα συγκέντρωνε ποσοστό 26%.

    Εάν είχε αντίπαλο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, τα ποσοστά θα ήταν 49% έναντι 26% υπέρ της, ενώ αν υποψήφιος ήταν ο Αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, η καγκελάριος θα ελάμβανε 60% έναντι 16% του αντιπάλου της.

    [10] Αναχώρησε για το Μάριμπορ η αποστολή του Παναθηναϊκού

    Αισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού, εμφανίσθηκε ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Μάριμπορ της Σλοβενίας, όπου αύριο το «τριφύλι» θα φιλοξενηθεί από την τοπική ομάδα στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ, επεσήμανε ότι καθοριστικός παράγοντας για την επιστροφή στις επιτυχίες είναι η ενότητα.

    «Πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε ομάδα και να παίξουμε όλοι μαζί. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Ελπίζω αυτή η δουλειά να αποφέρει καρπούς. Αν όλοι μαζί και όλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μείνουμε ενωμένοι τότε θα έχουμε καλά αποτελέσματα, όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο έμπειρος άσος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 September 2012 - 10:30:41 UTC