Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 11 Νοεμβρίου ο 30ος Μαραθώνιος της Αθήνας
  • [02] Έλληνες διαιτητές σε αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ

  • [01] Στις 11 Νοεμβρίου ο 30ος Μαραθώνιος της Αθήνας

    Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον 30ο Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και θα γίνει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε από τον διοργανωτή ΣΕΓΑΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουν να γιορτάσουν τόσο την 30η επέτειο, όσο και τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη. Παράλληλα φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της AIMS. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της UNESCO, αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία, την προσφορά στην ειρήνη και την φιλία των λαών.

    «Αισιοδοξούμε για τη διοργάνωση ενός μεγαλύτερου αγώνα φέτος και -γιατί όχι- και ακόμη καλύτερου από πέρυσι», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ.Σεβαστής και πρόσθεσε: «Η συνεργασία με όλους τους θεσμικούς εταίρους, παρά την εναλλαγή των προσώπων στις θέσεις τους, ήταν καλή όλα αυτά τα χρόνια και φιλοδοξούμε να συνεχιστεί το ίδιο αρμονικά».

    Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, αφού μίλησε για τις αξίες που πρεσβεύει ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο οποίος πλέον έχει γίνει θεσμός και συνδυάζει τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας καταφέρνει να συγκεντρώνει στην Αθήνα τα βλέμματα όλου του κόσμου. Για το Υπουργείο μας αποτελεί ένα σοβαρό τουριστικό μοχλό ανάπτυξης και για το λόγο αυτό βοηθούμε στην προβολή του σε μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου. Μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μίας τουριστικής διαδρομής της Αθήνας και της Αττικής, ώστε να αφήσουμε πίσω τα σημάδια της οικονομικής κρίσης. Μόνο μέσα από τέτοιες δράσεις μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα τα χώρας μας στο εξωτερικό. Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά θα τα καταφέρουμε».

    [02] Έλληνες διαιτητές σε αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ

    Η ΕΠΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι, ύστερα από σχετική ενημέρωση της FIFA, Έλληνες διεθνείς διαιτητές ορίστηκαν να διευθύνουν αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, οι οποίες θα γίνουν εντός των ημερών γνωστές από την παγκόσμια ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα «σφυρίξει» αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ στις 12 Οκτωβρίου, με βοηθούς τους Χρήστο Ακρίβο και Λεωνίδα Βασιλειάδη, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης.

    Στο μεταξύ, ο Κουκουλάκης θα διαιτητεύσει αναμέτρηση της 16ης Οκτωβρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με βοηθούς τους Δημήτρη Σαραϊδάρη, Μιχάλη Καρσιώτη και 4ο διαιτητή τον Σιδηρόπουλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 September 2012 - 14:30:43 UTC