Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς - Μόντι: Να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης
  • [02] Μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου για τη φθινοπωρινή ισημερία
  • [03] Κριτική Λοβέρδου για απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής
  • [04] Κινητά μνημεία, ένα κύπελλο και ένα μετάλλιο του Σπύρο Λούη
  • [05] Νέα πυρκαγιά στη Μαλάξα Χανίων, υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σούδα
  • [06] Β. Κορκίδης: Δεν είναι λύση η εξόντωση του μικρομεσαίου εμπόρου
  • [07] "Λύκαινα" και "εγωπαθής" η Μέρκελ σε βιβλίο που κυκλοφόρησε στη Γερμανία
  • [08] Το Μεξικό θέλει το Μουντιάλ του 2026
  • [09] Ολυμπιακός: Κανονικά προπονήθηκε ο Τοροσίδης

  • [01] Σαμαράς - Μόντι: Να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης

    Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και οι εξελίξεις στη χώρα μας όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ήτανστο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, που πραγματοποιήθηκεστη Ρώμη.

    "Οι πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι και Αντώνης Σαμαράς επανέλαβαν την πεποίθησή τους σχετικά με την απόλυτη αναγκαιότητα να τύχει υπεράσπισης η ακεραιότητα της ευρωζώνης, να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχιστεί η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της έκθεσης του προέδρου βαν Ρομπέι", επισημαίνεται σε ανακοίνωσητης προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης.

    "Ο πρωθυπουργός Μόντι εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τη δημόσια οικονομία και εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης", τονίζεται ακόμη.

    Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μόντι, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε γεύμα όπου θα συμμετέχουν επίσης οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, της Ιρλανδίας 'Εντα Κένι, της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

    Το απόγευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων), ενώ θα είναι και υποψήφιος για την θέση του αντιπροέδρου.

    Αύριο, ο κ. Σαμαράς μαζί με τους άλλους πρωθυπουργούς θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο στην θερινή του κατοικία.

    [02] Μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου για τη φθινοπωρινή ισημερία

    Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου -συγκεκριμένα το απόγευμα στις 17:49 ώρα Ελλάδος- πραγματοποιείται η φθινοπωρινή ισημερία, στη διάρκεια της οποίας η μέρα και η νύχτα θα «εξισωθούν» στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας (νότια του Ισημερινού, θα αρχίσει η άνοιξη). Έτσι, ξεκινά επίσημα το φθινόπωρο, καθώς σταδιακά οι νύχτες θα αρχίσουν να διαρκούν περισσότερο από τις ημέρες, έως το χειμερινό ηλιοστάσιο της 22ας Δεκεμβρίου, οπότε η διάρκεια της νύχτας θα βρεθεί στο ζενίθ της.

    Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια, αποτελούν περιοδικά (ανά εξάμηνο) αστρονομικά φαινόμενα που σχετίζονται με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, καθώς και την περιστροφή γύρω από τον άξονά της που βρίσκεται υπό κλίση περίπου 23,5 μοιρών. Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν ποικίλες μυθικές σημασίες.

    Με την αφορμή της φθινοπωρινής ισημερίας, το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, παρουσιάζει μία ζωντανή παράσταση ηλεκτρονικής μουσικής το απόγευμα της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πρόκειται για ένα εικονικό «συμπαντικό ταξίδι» σε τρεις πράξεις, από τη γένεση του σύμπαντος, την εξέλιξή του και τη μεταβολή του, έως την ανακάλυψη νέων κόσμων και αστρικών «πολιτειών».

    Οι Πάνος Αλεξιάδης (Lunar Miasma), Στέφανος Κωνσταντινίδης (Electroware) και Χρήστος Χρηστογιώργος (Medras) θα δημιουργήσουν και θα παρουσιάσουν τη μουσική τους ζωντανά, κάτω από τον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Παναγιώτη Σιμόπουλου.

    [03] Κριτική Λοβέρδου για απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής

    Αιχμές για την απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και σε λίγες ήμερες θα κληθούν στη Βουλή να υποστηρίξουν τα μέτρα των 11 δισ. ευρώ, διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή για την επιβάρυνση της εγχώριας βιομηχανίας από τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

    Ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή πίνακα, που δείχνει ότι στη χώρα μας δημιουργείται υπέρμετρο κόστος για τον βιομηχανικό καταναλωτή, με την επιβολή του ανώτατου επιτρεπτού φόρου, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με συνέπεια να κλείνουν βιομηχανίες, να μεταφέρονται εκτός Ελλάδος και να χάνονται θέσεις εργασίας.

    [04] Κινητά μνημεία, ένα κύπελλο και ένα μετάλλιο του Σπύρο Λούη

    Κινητά μνημεία χαρακτηρίστηκαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ένα κύπελλο και ένα μετάλλιο που δωρήθηκαν στον Σπύρο Λούη τιμής ένεκεν για τη διάκρισή του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Το μετάλλιο, διαμέτρου 9,3 εκατοστών, απένειμε στον Σπύρο Λούη ο Χίτλερ κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 στο Βερολίνο. Στην τελετή ο Λούης, που είχε συμπληρώσει ήδη τα 73 χρόνια ζωής, συμμετείχε ως φουστανελοφόρος και εκπρόσωπος της ελληνικής αποστολής. Ο Λούης μάλιστα παρέδωσε στον Χίτλερ ένα κλαδί ελιάς και εκείνος του απένειμε το αναμνηστικό μετάλλιο.

    Το κύπελλο παραγγέλθηκε αποκλειστικά σε αγγλικό εργαστήριο για να δοθεί ως δώρο στον Σπύρο Λούη από το κατάστημα Σίδνεϊ Νοέλ, που αντιπροσώπευε αγγλικό οίκο και είχε έδρα στα τέλη του 19ου αιώνα στην οδό Σταδίου. Κατασκευάστηκε από κράμα γαλβανισμένου μετάλλου.

    Και τα δύο αντικείμενα έχει στην κατοχή της η εγγονή του ολυμπιονίκη, Ελένη Τοπάλογλου.

    [05] Νέα πυρκαγιά στη Μαλάξα Χανίων, υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σούδα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη χορτολιβαδική περιοχή στη Μαλάξα Χανίων. Η φωτιά εξελίσσεται μέσα σε χαράδρα και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν ήδη χερσαίες δυνάμεις.

    Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή από το Καλάμι μέχρι τα Άπτερα στη Σούδα του δήμου Χανίων.

    H φωτιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε έξι εστίες και σε μέτωπο 3,5 χιλιομέτρων, πάνω από την εθνική οδό Χανίων- Ρεθύμνου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποτεφρώθηκαν καλλιέργειες σε έκταση 10 στρεμμάτων και χορτολιβαδική βλάστηση σε έκταση 300 στρεμμάτων.

    [06] Β. Κορκίδης: Δεν είναι λύση η εξόντωση του μικρομεσαίου εμπόρου

    «Από τους 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες οι 280.000 είναι έμποροι και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι φορολογούνται δύο φορές, μία στην πηγή που είναι η μικρομεσαία επιχείρησή τους και μία ως φυσικά πρόσωπα. Η στοχοποίηση, λοιπόν, και η εξόντωση του μικρομεσαίου εμπόρου δεν πρέπει να είναι το ζητούμενο, ούτε είναι η λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Η μόνη λύση είναι ένα νέο, απλό, δίκαιο, σταθερό και αυστηρό φορολογικό σύστημα, αλλά με ίσους όρους για όλους».

    Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας του Εμπορίου» στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

    [07] "Λύκαινα" και "εγωπαθής" η Μέρκελ σε βιβλίο που κυκλοφόρησε στη Γερμανία

    «Λύκαινα», «μανιακή με την εξουσία», «εγωπαθή», ταγό του μυστικού συνθήματος «Αγοράζουμε την Ευρώπη», χαρακτηρίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της, που δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του περιοδικού «Crash», η συγγραφέας Γκέρτρουντ Χέλερ, στέλεχος των γερμανικών κυβερνήσεων, πτυχιούχος Φιλοσοφίας, Λογοτεχνίας και Ιστορίας της Τέχνης και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Πάντερμπορν.

    Κάνει λόγο για «Σύστημα Μ (σσ. Μέρκελ)», ενώ εμφανίζεται σχεδόν βεβαία πως η καγκελάριος «υπολογίζει μια πιθανή καταστροφή του ευρώ», παρουσιάζοντας ως επιχείρημα την πρόταση που η κ. Μέρκελ διατύπωσε στην κομισιόν, να διαδεχθεί τον Μπαρόζο ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Τασκ, επειδή η συγκεκριμένη χώρα είναι εκτός ευρωζώνης και πιθανότατα με τη «συγκεκριμένη επιλογή δείχνει ότι μπορεί να υπολογίζει την έναρξη μίας νέας εποχής, στην οποία θα υπάρχουν και χώρες χωρίς ευρώ. Έτσι η Ευρώπη θα διασπαστεί».

    «Η καγκελάριος δρα μεθοδικά και δεν αφήνει τίποτε στην τύχη», σημειώνει.

    [08] Το Μεξικό θέλει το Μουντιάλ του 2026

    Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικού γνωστοποίησε την βούληση των αρμοδίων φορέων να αναλάβουν την διοργάνωση του Μουντιάλ 2026. Οπως είναι γνωστό, οι Μεξικανοί διοργάνωσαν τα Παγκόσμια Κύπελλα του 1970 και του 1986, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τζαστίνο Κομπεάν, «μπορούμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να φιλοξενήσουμε το Μουντιάλ».

    [09] Ολυμπιακός: Κανονικά προπονήθηκε ο Τοροσίδης

    Χωρίς προβλήματα συνεχίζει ο Ολυμπιακός την προετοιμασία του για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στο γήπεδο "Γ.Καραϊσκάκης". Ο Βασίλης Τοροσίδης, που χθες είχε αισθανθεί ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και προληπτικά είχε ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα, προπονήθηκε σήμερα κανονικά και βεβαίως υπολογίζεται από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ για το ματς της Κυριακής.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 September 2012 - 10:30:39 UTC