Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση" τονίζουν Μέρκελ και Ολάντ
  • [02] "Ζήσε την Αθήνα Χωρίς Αυτοκίνητο"
  • [03] Προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής
  • [04] "Εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας" ο Αλ.Τσίπρας, δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου

  • [01] "Η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση" τονίζουν Μέρκελ και Ολάντ

    Η Αγγελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ εξήραν σήμερα από την πόλη Λουντβιχσμπουργκ την γαλλο-γερμανική φιλία, πριν από το γεύμα εργασίας στη διάρκεια του οποίου θα προσπαθήσουν να εναρμονίσουν τις θέσεις τους για τον κρίση στην ευρωζώνη, αλλά και την συγχώνευση του ευρωπαϊκού ομίλου αεροναυπηγικής και άμυνας( EADS) με την βρετανική εταιρία αμυντικών συστημάτων (BAE).

    Η Μέρκελ ανέφερε δύο φορές στην ομιλία της ότι οι Ευρωπαίοι είναι ενωμένοι και πρόσθεσε πως την εποχή που ο ντε Γκολ εκφώνησε το λόγο του η ίδια ήταν οκτώ χρόνων και ζούσε στην Ανατολική Γερμανία. "Εκείνη την εποχή ήταν πέρα από την φαντασία μου να σκεφτώ ότι βρίσκομαι εδώ", είπε χαρακτηριστικά.

    Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ολαντ υπογράμμισαν πως "η απάντηση στην κρίση έχει μόνο ένα όνομα: Ευρώπη, η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση".

    [02] "Ζήσε την Αθήνα Χωρίς Αυτοκίνητο"

    "Ρε παιδιά πότε επιτέλους θα ανοίξει ο δρόμος;" "Κατά τις 7.00 το απόγευμα ελπίζουμε. "'Αϊντε δεν αντέχουμε άλλο". Ο διάλογος μεταξύ ενός οδηγού ταξί και του τροχονόμου στην οδό Σταδίου το πρωί, με τα νεύρα να δοκιμάζουν αντοχές δεν θύμιζαν σε τίποτε την σημερινή ημέρα. "Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο;" "Τί είναι αυτό;" ρώταγε απορρημένος ένας γέροντας που περπατούσε στην Αμαλίας.

    Και στην Όθωνος και στην Πανεπιστημίου, σαν άλλοι βιολιστές που συνεχίζουν και παίζουν σε έναν Τιτανικό που βυθίζεται, παιδιά ζωγράφιζαν λεωφορεία, έπαιζαν μπάσκετ στους δρόμους...σε μια παρέμβαση στην ρουτίνα των πολλών...με ανάλογα "κοσμητικά επίθετα".

    Με σύνθημα «Ζήσε την Αθήνα Χωρίς Αυτοκίνητο» ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς, από το μεσημέρι του Σαββάτου κάλεσαν μικρούς και μεγάλους στην οδό Πανεπιστημίου. Ίσως για να θυμίσουν ότι οι δρόμοι κλείνουν και χωρίς φωτιές. Με αυτό το συμβολικό κλείσιμο των δρόμων ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης, που "γιορτάστηκε" σε όλη την Ευρώπη. Σε μια γιορτή που οι "γείτονες" φωνάζουν και οι διοργανωτές κάνουν ησυχία.

    Μουσικές, χοροί, εικαστικά, γήπεδα μπάσκετα και δραστηριότητες σε μια Πανεπιστήμιου που άλλοι την οραματίζονται, άλλοι την κοροϊδεύουν και πολλοί αδιαφορούν. Σε μια πόλη που "τρέχει" και οποιοσδήποτε στέκεται μπροστά της για να της κόψει ταχύτητα θα βρει την οργή της. Ας είναι....

    Για τις μεταβολές στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ δείτε την σχετική ανακοίνωση στο www.oasa.gr

    [03] Προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

    Την πρόσληψη επτακοσίων πέντε (705) Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και εκατόν ογδόντα πέντε (185) Νηπιαγωγών, αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2012-2013, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Παιδείας.

    Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 24-9-2012 έως και την Τετάρτη 26-9-2012.

    Για τα προβλήματα των σχολείων ειδικής αγωγής και των μαθητών τους που έκαναν χθες κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, μίλησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στα αιτήματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και ειδικά για τα εκπαιδευτικά κενά, για τα προβλήματα με την μεταφορά των παιδιών, αφού οι οδηγοί των οχημάτων που τα μετέφεραν είναι απλήρωτοι , κλπ. Μάλιστα οι γονείς των παιδιών διαμαρτύρονται καθώς δεν τους δέχθηκε ο υπουργός κατά τη χθεσινή κινητοποίηση τους στο υπουργείο.

    «Κατ' αρχήν, πρέπει να πω» τόνισε ο υπουργός για το παράπονο των γονέων που δεν κατάφεραν να τον συναντήσουν «ότι βλέπω τους πάντες, ακόμη και αν δεν υπάρχει προκαθορισμένη συνάντηση, όπως έγινε χθες, αρκεί να μην υπάρχει κάτι άλλο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, κρίσιμο και σημαντικό και δεν μου επιτρέπει να αφήσω αυτά τα καθήκοντα. Αυτό συνέβη χθες. Γιατί την ώρα που ήρθαν οι συμπολίτες μας στο Υπουργείο Παιδείας, εγώ προσπαθούσα να λύσω, μέσα από τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας, το πρόβλημα της μεταφοράς - παρότι δεν είναι δική μου αρμοδιότητα - που είχε ανακύψει και είχε δημιουργήσει προβλήματα στη Λήμνο και στη Σάμο. Το οποίο πρόβλημα τελικά ελύθη, μετά από τρεισήμισι ώρες περιήγηση στα πλοκάμια της ελληνικής γραφειοκρατίας. Πλην όμως, και ο Υπουργός εκείνη την ώρα να μην είναι διαθέσιμος, πρέπει πάντοτε να υπάρχει μέριμνα. Και αυτό κάναμε. Δηλαδή, αμέσως οι συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου και στενοί μου συνεργάτες, οι οποίοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα, της Ειδικής Αγωγής, κάθισαν μαζί τους, είχαν διάλογο και προσπάθησαν να επιλύσουν το ζήτημα. Και νομίζω ότι όχι μόνο δώσαμε απαντήσεις, αλλά σε ό,τι μας αφορά δίνουμε λύσεις. Θέλω να είμαι πολύ συγκεκριμένος.

    »Εγώ θα σας πω απερίφραστα ότι το καθεστώς και η δομή της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα του 2012 είναι ντροπή. Είναι ένα καθεστώς και μία δομή της Ελλάδας του '50 και δεν ταιριάζει στην Ελλάδα του σήμερα. Αυτό έχουμε δυστυχώς, αυτό έχουμε παραλάβει. Και πρέπει να σας πω επίσης ότι επειδή έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα αυτά, από την πρώτη στιγμή, πριν από 3 μήνες που ανέλαβα υπουργός, συγκρότησα μία ομάδα έργου, για να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα ζητήματα αυτά και να δώσουμε λύσεις».

    [04] "Εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας" ο Αλ.Τσίπρας, δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου

    Σε ιδιαίτερα καυστικούς τόνους απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στις αιτιάσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλ. Τσίπρα, στην ΚΠΕ του κόμματός του, στη διάρκεια της οποίας επιτέθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

    «Κενός προγράμματος, εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ο κ. Τσίπρας επιμένει σε μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία, ποντάροντας στον ξεπερασμένο λαϊκισμό του κρατισμού. Δικαιολογεί, έτσι, πλήρως την καταβαράθρωση της όποιας πολιτικής του αξιοπιστίας", σημείωσε ο κ.Κεδίκογλου και πρόσθεσε: όταν, επίσης, ο κ. Τσίπρας υιοθετεί συκοφαντική ανθελληνική φημολογία περί αμερικανικών προεκλογικών συνωμοσιών και επιμένει να θεωρεί διαπραγματευτικό «όπλο» την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τότε δικαιολογεί και την εκτίμηση ότι είναι ο πλέον συνεπής υπηρέτης του λόμπι της δραχμής».

    Σε ό,τι αφορά την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης:

    «Θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κ. Τσίπρα τη διαφορά μεταξύ των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου και των ανακοινώσεων του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Πάλι βιάστηκε να μιλήσει πριν ενημερωθεί. Του έχουμε ξαναπεί πρώτα να μελετάει και μετά να μιλάει. Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 September 2012 - 14:30:40 UTC