Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δικαιοσύνη ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα
  • [02] Κλείνει εώς τις 28 Σεπτεμβρίου το πακέτο μέτρων
  • [03] Επιθετικότερο το Αλτσχάιμερ σε νεαρή ηλικία
  • [04] Έκθεση φωτογραφίας με ιστορίες από το Άγιο Όρος
  • [05] Καβγάς εξελίχθηκε σε φονικό στον Πειραιά
  • [06] Υπηρεσιακός προπονητής της Ξάνθης ανέλαβε ο Β. Δανιήλ
  • [07] Λευκορωσία: Άνοιξαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών

  • [01] Στη δικαιοσύνη ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα

    Στον εισαγγελέα μεταβιβάζεται, με εντολή του πρωθυπουργού ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

    Από τη Ρώμη, ο κ.Σαμαράς διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο, τα σενάρια περί επιβολής νέου φόρου στα ακίνητα και περικοπών στα αναπηρικά επιδόματα. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος εμφανίζεται ικανοποιημένος από τις επαφές του στην ιταλική πρωτεύουσα έγινε δεκτός μαζί με τους ομολόγους του που συμμετείχαν στη διεθνή διάσκεψη κεντροδεξιών κομμάτων, από τον Πάπα Βενέδικτο, ο οποίος απηύθυνε έκκληση υπέρ προστασίας των χριστιανικών αρχών, για να μην υπερισχύσει μόνο το κέρδος.

    Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν, σήμερα, την δήλωση του πρωθυπουργού, με την οποία ευχαριστεί τους Ιταλούς για την συμπαράστασή τους προς την χώρα μας. «Θέλω να ευχαριστήσω τους Ιταλούς διότι ήταν πάντα φίλοι μας και έδειξαν μεγάλη αλληλεγγύη προς τους Ελληνες. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε ο κ.Σαμαράς στην δημόσια ιταλική τηλεόραση Rai.

    [02] Κλείνει εώς τις 28 Σεπτεμβρίου το πακέτο μέτρων

    Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου, θα παρουσιάσει την έως τότε συμφωνία της Αθήνας με την τρόικα στο Euro Workin Group, πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα στο σύνολό τους επεσήμανε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου.

    Παράλληλα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί και οι όροι «ρήτρας απόκλισης», την οποία συζητά το οικονομικό επιτελείο με τους δανειστές, ώστε να αποσύρουν τις ενστάσεις που έχουν για τα προτεινόμενα μέτρα από την ελληνική πλευρά και να κλείσει το πακέτο.

    Σύμφωνα με αυτή τη ρήτρα απόκλισης ή σχέδιο Β, η κυβέρνηση για κάθε μονάδα απόκλισης από το στόχο του πρωτογενούς ελλείμματος ή πλεονάσματος το 2013, θα αναγκαστεί να προβεί σε ανάλογες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

    [03] Επιθετικότερο το Αλτσχάιμερ σε νεαρή ηλικία

    Όσο πιο νωρίς στη ζωή του κανείς εμφανίσει Αλτσχάιμερ, τόσο πιο επιθετικά η ασθένεια θα εξελιχθεί. Η εξέλιξη της νευροεκφυλιστικής νόσου είναι πιο βραδεία στους ανθρώπους άνω των 80 ετών σε σχέση με όσους είναι πιο νέοι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Ο κίνδυνος εμφάνισης της ανίατης νόσου αυξάνει με την ηλικία και έως τα 85 είναι περίπου 50%, δηλαδή ένας στους δύο ηλικιωμένους είναι πιθανό να την εμφανίσει. Όμως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσοι εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα πιο αργά στη ζωή τους, βιώνουν μία πιο αργή εξέλιξη της ασθένειας, σε σχέση με όσους το Αλτσχάιμερ κάνει την εμφάνισή του στα 65 ή τα 70, οπότε η εξέλιξη των συμπτωμάτων είναι πιο γρήγορη.

    Οι ερευνητές του Τμήματος Νευροεπιστημών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον Ντομινίκ Χόλαντ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό "PLoS ONE", επισήμαναν ότι οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τον διαφορετικό ρυθμό επιδείνωσης των συμπτωμάτων ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς. Είναι, όπως είπαν, δυνατό ένας πολύ ηλικιωμένος να πάσχει από Αλτσχάιμερ, αλλά αυτό να μην έχει γίνει αντιληπτό, επειδή τα συμπτώματα εξελίσσονται πιο αργά. Σημειωτέον ότι η ακριβής διάγνωση της νόσου μπορεί να γίνει μόνο με νεκροψία του εγκεφάλου μετά τον θάνατο.

    [04] Έκθεση φωτογραφίας με ιστορίες από το Άγιο Όρος

    «Ιστορίες αποκαλύψεων επιμονής και αφοσίωσης» τιτλοφορεί την έκθεση φωτογραφιών και κειμένων που διοργανώνει από την ερχόμενη Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου η Αγιορετική Εστία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμβάλλοντας έτσι στις εκδηλώσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς», που καθιερώθηκαν το 1991 από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

    Πρόκειται για μία φωτογραφική παρουσίαση δέκα «ιστοριών», οι οποίες έχουν σχέση με εντυπωσιακές αποκαλύψεις, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών στο Άγιον Όρος, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύουν την αφοσίωση, τον μόχθο, την επιμονή των επιστημόνων που υπηρετούν εκεί, μελετητών, αρχιτεκτόνων, ιστορικών, συντηρητών κ.λπ. Στην έκθεση παρουσιάζονται «ιστορίες» με ενημερωτικά κείμενα και φωτογραφίες από τους Νίκο Νικονάνο, Πλούταρχο Θεοχαρίδη, Αθανάσιο Χουχούτα, Δημήτρη Λιάκο, Νίκο Μερτζιμέκη, Μίλτο Πολυβίου, Στυλιανό Στεφανίδη, Βαγγέλη Μαλαδάκη, Εμμανουήλ Στεφανή και Φαίδωνα Χατζηαντωνίου.

    [05] Καβγάς εξελίχθηκε σε φονικό στον Πειραιά

    Σε προσωπικές διαφορές οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αιματηρό περιστατικό με ένα νεκρό και δύο τραυματίες που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Βατίστα 3 στον Πειραιά.

    Δράστης είναι ένας σαραντάχρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από εκτεταμένες έρευνες στη συμβολή των οδών Χαμοστέρνας και Πειραιώς από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

    Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, μέσα στο διαμέρισμα βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Κάποια στιγμή και μετά τον έντονο διαπληκτισμό, ο 40χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 48χρονο, ενώ απο τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 39χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

    Ο 48χρονος και ο 39χρονος είναι αδέλφια, ενώ στο διαμέρισμα βρισκόταν και ένα άλλο άτομο, το οποίο στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε απο τις σκάλες και τραυματίστηκε. Και αυτός ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο.

    [06] Υπηρεσιακός προπονητής της Ξάνθης ανέλαβε ο Β. Δανιήλ

    Ο Βασίλης Δανιήλ θα είναι, μέχρι νεωτέρας, ο προπονητής της Ξάνθης στη θέση του Μαρίνου Ουζουνίδη που παραιτήθηκε απόψε, αμέσως μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ.

    Ο κ. Δανιήλ, εδώ και δύο χρόνια, έχει αναλάβει ως υπεύθυνος ακαδημιών της Ξάνθης και πλέον, μετά την ανακοίνωση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Χρήστου Πανόπουλου, θα βρεθεί ως υπηρεσιακός προπονητής στην πρώτη ομάδα μέχρι να βρεθεί η διάδοχη λύση.

    [07] Λευκορωσία: Άνοιξαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών

    Άρχισαν να ψηφίζουν οι εκλογείς στη Λευκορωσία για τις βουλευτικές εκλογές, μια ψηφοφορία την οποία μποϊκοτάρουν τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία καταγγέλλοντας πολλαπλές παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας.

    Περίπου επτά εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες, που άνοιξαν στις 08.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 20.00, για να αναδείξουν τους 110 βουλευτές του κοινοβουλίου αυτής της μικρής χώρας της Ευρώπης, στην οποία έχουν επιβάλει κυρώσεις οι χώρες της Δύσης λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταστολής που υφίστανται οι διαφωνούντες από το καθεστώς.

    Οι εκλογές διενεργούνται σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίμαχη επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο για μια τέταρτη θητεία, μια ψηφοφορία στο τέλος της οποίας δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Μινσκ για να καταγγείλουν μαζική νοθεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 September 2012 - 6:30:41 UTC