Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση
  • [02] Μ. Μόντι: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της
  • [03] Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης διαψεύδουν εμπλοκή τους σε υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων

  • [01] Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Στο 0,5% είναι η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real news, ενώ η "Χρυσή Αυγή" βρίσκεται στην τρίτη θέση.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, η Χρυσή Αυγή 9%, το ΠΑΣΟΚ 7,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,2%, το ΚΚΕ 4%, οι Οικολόγοι 1,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 20,1%.

    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 35,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 31,8%, ενώ στο ερώτημα για το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 26,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,4%. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται να διατηρεί τη διαφορά στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός με 39,3%, έναντι 28,4% του Αλέξη Τσίπρα.

    Σε ό,τι αφορά τον κυβερνητικό συνασπισμό, η εντύπωση των πολιτών είναι αρνητική για το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 67,2%, έναντι 47,5% της ΔΗΜΑΡ και 44,7% της ΝΔ. Αντιστοίχως, ως καλή αξιολογείται η στάση της ΔΗΜΑΡ (23,9%), της ΝΔ (23,6%), του ΠΑΣΟΚ (13,3%).

    Θετική αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 24,4% των ερωτηθέντων, έναντι του 50,6% που την αξιολογεί αρνητικά. Τη χειρότερη γνώμη, σε ποσοστό 69,5%, έχουν οι ερωτηθέντες για την αντιπολίτευση που ασκεί η Χρυσή Αυγή.

    [02] Μ. Μόντι: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της

    Η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα εάν και εκείνη βοηθήσει τον εαυτό της, τονίζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ενώ σε ό,τι αφορά τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για σενάριο που δεν εξετάζει κανείς.

    «Η Ελλάδα ήδη έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και πρέπει να συνεχίσει χωρίς διακοπές τη διαδικασία της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, γιατί είναι προς το συμφέρον της. Πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση και ο λαός συμφωνούν με αυτό. Δεν είναι μόνοι. Η Ευρώπη βοηθά, αλλά πρέπει και εκείνοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους», επισημαίνει ο κ. Μόντι.

    [03] Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης διαψεύδουν εμπλοκή τους σε υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων

    Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί ανάμειξής τους σε υπόθεση μαύρου χρήματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS. Την αντίδραση των τριών πολιτικών, προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός τους -σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων- σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Realnews, ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ.

    Ο κ. Μεϊμαράκης που πληροφορήθηκε το δημοσίευμα μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό δήλωσε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή. "Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Βουλής.

    "Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Δεν γνωρίζω ούτε κατ' όψη, απολύτως κανένα από τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορταζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα", ανέβασε στο twitter ο Γιώργος Βουλγαράκης.

    Στο ίδιο κλίμα και ο Μιχάλης Λιάπης δήλωσε: "Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 September 2012 - 10:30:42 UTC